Μύθος ή πραγματικότητα η άποψη περί των «συνδυασμών τροφών»;

Μπορούμε να φάμε τυρί με ψάρι ή θα κάνει κακό στην υγεία μας;

Οι διατροφολόγοι και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν πως κάποιοι συνδυασμοί τροφών, μπορεί να ενεργοποιήσουν κάποιες αντιδράσεις, αλλά τονίζουν πως αυτό δεν συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό που θα σε επηρεάσει κάπου. Οι μικρές αλληλεπιδράσεις που μπορεί να γίνονται μεταξύ των θρεπτικών συστατικών μοιάζουν με πυροτέχνημα σε εμπόλεμη ζώνη, όταν μιλάμε για το πως λειτουργεί το πεπτικό σου.

Κοινώς, δεν υπάρχει λόγος για παράδειγμα να αποφύγεις να φας την ίδια μέρα αυγό με ψάρι ή να μην φας μαζί πρωτεΐνη με υδατάνθρακα.

Σε αντίθεση κάποιοι συνδυασμοί τροφών όπως για παράδειγμα ο συνδυασμός οσπρίων ή λαδερών λαχανικών με αμυλούχες τροφές  (όπως ψωμί ολικής, ρύζι, πατάτα κ.α.) μπορεί να σου φέρει φαντασμαγορικά αποτελέσματα όσον αφορά την ποιοτική αναβάθμιση της φυτικής πρωτεΐνης!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Ιδέες για υγιεινά σνακ στην παραλία

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μελέτη-βόμβα: Πιο μεταδοτική νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η παραλλαγή του SARS-CoV-2 που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο μολύνει πιο εύκολα τα κύτταρα ...

Τα 6 πιο υγιεινά πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής. Είναι εφοδιασμένα με βιταμίνες, ...

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης για την υδροξυχλωροκίνη

Μια μεγάλη διπλά τυφλή και τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ, η πιο ολοκληρωμένη μέχρι ...

Κορονοϊός: Τα νέα συμπτώματα σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορούν να μας οδηγήσουν στην υποψία ότι πάσχουμε από ...

Πώς μπορούμε να μειώσουμε κατά 21% τον κίνδυνο για την καρδιά μας

Μεγαλύτερη προσκόλληση σε μια ποικιλία υγιεινών διατροφικών συνηθειών σχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων ...