Κορωνοϊός: Πέντε «υπερόπλα» για δυνατό ανοσοποιητικό εν μέσω πανδημίας

Ποιες τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά θα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για να οχυρώσουμε τον οργανισμό μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοΐού;

Ποιες τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά θα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για να οχυρώσουμε τον οργανισμό μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοΐού;

Η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος ίσως είναι περισσότερο σημαντική παρά ποτέ εν μέσω της τρέχουσας πανδημίας του κορωνοϊού, και ένας από τους καλύτερους τρόπους να το υποστηρίξουμε είναι να ακολουθήσουμε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.

Ας δούμε ποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την υγεία μας, και ποιες είναι οι τροφές που τα περιλαμβάνουν, σύμφωνα με την Tiana Carey, κλινική διαιτολόγο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α συμβάλει στην υγεία του πεπτικού και αναπνευστικού συστήματος. Στις τροφές πλούσιες σε β- καροτίνη, την πρόδρομη μορφή της βιταμίνης Α περιλαμβάνονται τα καρότα, η γλυκοπατάτα, το σπανάκι, το μπρόκολο και οι κόκκινες πιπεριές.

Βιταμίνη C

Η συγκεκριμένη βιταμίνη συμβάλει στην τόνωση της παραγωγής αντισωμάτων. Τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, οι κόκκινες πιπεριές και το ακτινίδιο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε προάγει την εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών λειτουργώντας ως αντιοξειδωτικό. Τροφές πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το αβοκάντο.

Ψευδάργυρος

Υπάρχουν πολλά ένζυμα στο οργανισμό μας, η λειτουργία των οποίων εξαρτάται από τον ψευδάργυρο, και η ανεπάρκειά τους έχει συνδεθεί με δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο περιλαμβάνουν: φασόλια, σπόρους, ξηρούς καρπούς, κρέας, πουλερικά και θαλασσινά.

Πρωτεΐνες

Συγκεκριμένα αμινοξέα, τα οποία αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία των πρωτεΐνών, είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των Τ-λεμφοκυττάρων, των «στρατιωτών» του ανοσοποιητικού συστήματος που μας προστατεύουν έναντι λοιμώξεων. Το κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά, τα αυγά, τα φασόλια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν πολλές πρωτεΐνες.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχει αποδειχθεί ότι συνδράμουν το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, ωστόσο η κατανάλωσή τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Οστεοπόρωση: Αυτές είναι οι τροφές που ενισχύουν τα οστά

Στην οστεοπόρωση, αν ακολουθείτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή με πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια, φρούτα ...

Ποτέ ξανά ξυπόλυτοι στο μπάνιο!Τι κίνδυνοι υπάρχουν;

Οι οργανισμοί που κατά κανόνα προκαλούν μύκητες στα νύχια των ποδιών (μυκητιασική μόλυνση), ονομάζονται δερματόφυτοι ...

Θεοδωρίδου για το εμβόλιο της AstraZeneca: Οι διαφορές και το ποσοστό αποτελεσματικότητας

H Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έκανε αναφορά για την αποτελεσματικότητα του ...

Το Φεστιβάλ της Ημέρας του ύπνου και η ιστορία του

Όλοι αγαπάμε τον ύπνο, έτσι; Αναρριχώμενοι στο κρεβάτι, παγιδευόμαστε κάτω από τα καλύμματα και σιγά-σιγά ...

Αισιόδοξος για το εμβόλιο ο Έλληνας καθηγητής στην Οξφόρδη Άρης Κατζουράκης

Όπως είπε στην εκπομπή «Ενημέρωση 10-12» ο κ. Κατζουράκης: «Είναι πράγματι πολύ ελπιδοφόρα τα ...

Εισαγγελική παρέμβαση για το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε σήμερα κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα για τα κρούσματα κορωνοϊού που ...