Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους της χορτοφαγίας και του βεγκανισμού για το IQ

Διακινδυνεύουμε να αποδυναμώσουμε το επίπεδο νοημοσύνης της επόμενης γενιάς

Η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός θέτουν σε κίνδυνο το IQ της επόμενης γενιάς, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, επειδή τα ζωικά προϊόντα πλούσια σε χολίνη, απαραίτητα για την καλή ανάπτυξη της νοημοσύνης του ανθρώπου, δεν αποτελούν μέρος αυτών των διαιτών.

Οι Βρετανοί διαιτολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι η αυξημένη δημοτικότητα της χορτοφαγίας και του βιγκανισμού επηρεάζει αρνητικά το IQ της επόμενης γενιάς και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Nutrition, Prevention & Health. Σύμφωνα μ’ αυτά, η έλλειψη χολίνης, πολύ παρούσα στα ζωικά προϊόντα, έχει αρνητικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην ανάπτυξη του εμβρυϊκού εγκεφάλου.

Η χολίνη είναι βασική θρεπτική ουσία που βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Βρίσκεται επίσης σε φυτικά τρόφιμα, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει χολίνη, ειδικά μέσω του ήπατος, αν και σε ανεπαρκείς ποσότητες.

«Διακινδυνεύουμε να αποδυναμώσουμε το επίπεδο νοημοσύνης της επόμενης γενιάς. Οι φυτικές δίαιτες είναι όμορφες, ωφελούν το περιβάλλον. Αλλά λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η μείωση της κατανάλωσης χολίνης είναι επικίνδυνη για τα μελλοντικά παιδιά. Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι σταματούν να τρώνε κρέας και αυγά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές γενιές που έχουν μια πολύ σημαντική έλλειψη θρεπτικού συστατικού «, δήλωσε η συντάκτρια της έκδοσης, διαιτολόγος Emma Derbichir, σε συνέντευξή της στη Daily Mail.

Τόνισε ότι η χολίνη ήταν ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς η έλλειψή της αυξάνει τον κίνδυνο ελαττωμάτων στον νευρικό σωλήνα του εμβρύου.

«Εάν η χολίνη δεν καταναλώνεται στις ποσότητες που χρειάζονται από τις πηγές τροφίμων, τότε απαιτούνται στρατηγικές για την προσθήκη θρεπτικών ουσιών, ειδικά σε βασικά στάδια του κύκλου ζωής, όπως η εγκυμοσύνη, όταν η κατανάλωση χολίνης είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εμβρύου «, κατέληξε.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας και να μάς δώσετε κουράγιο να συνεχίζουμε… Αν σας αρέσει η προσπάθειά μας προτείνετε το newslink.gr και στους φίλους σας. 

Διαβάστε, επίσης:Τι τροφές μπορούμε να καταναλώνουμε σε μια διατροφή χωρίς γλουτένη

 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Από άσθμα ταλαιπωρούνται 900.000 Έλληνες: Συμπτώματα και οδηγίες διαχείρισης

Πάνω από 300 εκατ. άνθρωποι πάσχουν διεθνώς από άσθμα, ενώ στην Ελλάδα οι ασθενείς ...

Αυτές είναι οι 5+1 μαγικές τροφές που θα σε ξανανιώσουν

Δώστε προσοχή και θα εκπλαγείτε με το πόσο απλά μπορείτε να δώσετε ένα τέλος ...

Ο σακχαρώδης διαβήτης επηρεάζει τη μνήμη

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει ενοχοποιηθεί για μια σειρά από βλάβες σε διάφορα όργανα, όπως ...

Πέντε συνήθη λάθη που μειώνουν την απόδοση των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις

Παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό εύρος επαγγελμάτων μπορεί να ανταποκριθεί σήμερα στις ανάγκες ...

Πόσες θερμίδες έχουν τα πασχαλινά εδέσματα- Τι να φάτε με μέτρο

Οι ημέρες του Πάσχα αποτελούν ημέρες συνάντησης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα συνοδεία από ...

Κάπνισμα: Αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν να κόψετε το τσιγάρο

Τα τσιγάρα (και γενικά ο καπνός) περιέχουν μεγάλες ποσότητες νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι μια ...