Η αποτελεσματικότητα των Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson

Μία σοβαρή μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ  αποκάλυψε σημαντικά δεδομένα σχετικά με  τα εμβόλια των Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson.

Η αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών παρεμβάσεων, όπως είναι και τα εμβόλια, μπορεί να διαφέρει στην πραγματικότητα από αυτήν που παρατηρείται στα πλαίσια της κλινικής δοκιμής. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιες φορές οι φαρμακευτικές παρεμβάσεις γίνονται σε καλά ελεγχόμενες συνθήκες εντός των κλινικών μελετών που όμως δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής κλινικής πράξης. Για αυτό το λόγο οι μελέτες αποτελεσματικότητας των εμβολίων στα πλαίσια της καθημερινής κλινικής πράξης είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Σε μία μελέτη που διεξάχθηκε στις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό New EnglandJournal of Medicine αναδεικνύεται η υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer, της Modernaκαι της Johnson & Johnson σε πραγματικές συνθήκες σε άτομα μεγαλύτερα από 50 ετών.

Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια ευρήματα της μελέτης.  Οι ερευνητές αφού ανέλυσαν τα στοιχεία από περίπου 100.000 εισαγωγές σε νοσοκομεία  μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 22 Ιουνίου 2021 είδαν ότι,  σε πραγματικές συνθήκες, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στο να προστατεύουν από εισαγωγή στο νοσοκομείο, επίσκεψη στα επείγοντα περιστατικά ή εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προσεγγίζει το 90%.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που ανέδειξε η μελέτη αυτή είναι ότι η επάρκεια της ανοσολογικής απόκρισης αυξάνεται σημαντικά μετά την 13η ημέρα από την πρώτη δόση και μεγιστοποιείται γύρω στις 50 ημέρες από την πρώτη δόση οπότε φαίνεται ότι παραμένει σταθερή για τουλάχιστον 3 μήνες μετά από την πρώτη δόση.

Διαβάστε περισσότερα :

https://www.newslink.gr/lifestyle/o-akis-petretzikis-fotografizetai-me-ton-gio-tou/

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

ΣΦΕΕ: 30%-50% περισσότερες δόσεις εμβολίων την περίοδο 2020-2021- Άνω των 200 εκατ. η δαπάνη

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού (20-26 Απριλίου), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) αναδεικνύει ...

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες – Τα μέτρα προστασίας

Συνεχίζεται η επέλαση του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV στη χώρα μας. Το υπουργείο Υγείας και ...

Kορονοϊός: 41.998 κρούσματα στη Τουρκία σε ένα 24ωρο

Η κατάσταση που επικρατεί στη Τουρκία όσον αφορά τον κορονοϊό, είναι σίγουρα χαοτική, αφού ...

Ποια προγράμματα γυμναστικής «βοηθούν» στην εξάπλωση του κορονοϊού

Μια νέα μελέτη, από τη Νότια Κορέα αυτή τη φορά, δικαιολογεί τις επιφυλάξεις των ...

Γρήγορο τεστ αίματος θα εντοπίζει επικίνδυνες νόσους σε 2 ώρες

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης ενός τεστ που θα μπορεί σε ...

Λάθος αποτελέσματα τεστ covid-19 πήραν χιλιάδες υπάλληλοι της Amazon

Στη Βρετανία έλαβαν λανθασμένα αποτελέσματα από τεστ κορονοϊού χιλιάδες υπάλληλοι της Amazon. Βρέθηκαν θετικοί ...