Wraps σε μαρούλι και σάλτσα φυστικοβούτυρο

Υλικά για 4 άτομα
Για τα wraps
1 συσκευασία μαρούλι ρομάνα Ελληνικής γης Φρεσκούλης
300 γρ. κουνουπίδι
150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. ρίζα τζίντζερ
1 ¼ κουταλάκια του γλυκού κίτρινο κάρυ σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
100 γρ. λάχανο μωβ
1 μοσχολέμονο
Φρέσκο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο
100 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίζα τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
40ml ζεστό νερό
Χυμό ενός μοσχολέμονου

Εκτέλεση

Η γέμιση
Στο μπλέντερ τρίβουμε το κουνουπίδι να γίνει σα ρύζι, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τρίβουμε το τζίντζερ. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι της επιλογής μας και σοτάρουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το τζίντζερ και το σκόρδο, μόλις προσθέτουμε το κουνουπίδι, τη σόγια, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα λαχανικά «στεγνώσουν» αποσύρουμε προσθέτουμε το χυμό από το μοσχολέμονο, το σουσάμι και μόλις κρυώσουν το λάχανο.

Η σάλτσα φυστικοβούτυρο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο.

Το σερβίρισμα
Χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα γεμίζουμε με τη γέμιση λαχανικών.Σερβίρουμε με τη σάλτσα φυστικοβούτυρο, χυμό μοσχολέμονου και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

To Veggie burger για σένα που θέλεις τη γεύση αλλά αγαπάς τα ζώα

Υπέροχα veggie burgers που όσοι από εσάς είστε vegan θα αγαπήσετε! Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο ...

Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια, μαρούλια και κρεμμύδι

Αν δεν είστε λάτρης του κρέατος, αλλά θέλετε να τηρείτε τα ήθη και τα ...

Vegan συνταγή της ημέρας: Ντοματόσουπα με ψωμί

Χρόνος Εκτέλεσης: 20′ Χρόνος Ψησίματος: 50′ Μερίδες: 4-6 Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Ντοματόσουπα με ψωμί Υλικά  600 ...

Τελικά πρωταθλητισμός και vegan πάνε μαζί;

Κατά πόσο, όμως, ένας πρωταθλητής υψηλού επιπέδου, μπορεί να είναι χορτοφάγος; Μία από τις ...

Θρεπτικό μπέργκερ με κινόα και γλυκοπατάτα

Η κινόα, αν και σερβίρεται σαν υποκατάστατο αυτών των τροφίμων, λόγω των ιδιοτήτων της ...

Βρετανία: Vegan ακτιβίστρια μάχεται για τα δικαιώματα των δύσμοιρων ζώων

Δίνει καθημερινή μάχη για τα δικαιώματα των ζώων, εισβάλει σε μαγαζιά που πωλούν κρέας ...