Vegan συνταγές: Αγκινάρες με σάλτσα κάρι

Χρόνος Εκτέλεσης: 20′

Χρόνος Ψησίματος: 30′

Μερίδες: 4-6

Βαθμός Δυσκολίας: 1

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 750 γρ. αγκινάρες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 20 γρ. βασιλικό
  • 20 γρ. δυόσμο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. garam masala
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 300 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο
  • πιπεριά τσίλι
  • ρύζι μπασμάτι
  • 1 λάιμ
  • chutney ντομάτας
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • papadums

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε τις αγκινάρες, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Παράλληλα, στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ σε φέτες, την πιπεριά τσίλι, το garam masala, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να γίνει μια πάστα.
  • Σβήνουμε το τηγάνι με την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε το νερό, την πάστα κάρι και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι, ρύζι, λάιμ, chutney ντομάτας, γιαούρτι και papadums.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: 10 οικονομικά κρασιά που θα σε ξετρελάνουν

https://www.newslink.gr/gefsi/10-oikonomika-krasia-pou-tha-se-xetrelanoun/

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια, κάρυ, καρύδα και γιαούρτι

Παρουσιάζουμε μία συνταγή που θυμίζει Ινδία σήμερα! Το κοτόπουλο με μανιτάρια, κάρυ, καρύδα και ...

Μοσχαράκι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

Χρόνος Προετοιμασίας:   15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος:   120 λεπτά Ποσότητα:  4-5 άτομα Υλικά –600 gr. ...

Μελιτζάνες παπουτσάκια – ένα πιάτο που δεν το βαριέσαι ποτέ!

Οι μελιτζάνες παπουτσάκια είναι ένα φαγητό που τον έχει το μπελά του στην κουζίνα. ...

Σαλάτα νισουάζ: Η Mεσογειακή σαλάτα με προέλευση τη Νίκαια, της Γαλλίας

Οι Γάλλοι, πρεσβεύουν ότι στη Νισουάζ δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα μαγειρεμένα λαχανικά εκτός ...

Σπιτικοί κουραμπιέδες, όλο νοστιμιά, με μπόλικη άχνη ζάχαρη

Ονοματολογικά, αλλά και γαστρονομικά, ο κουραμπιές κατάγεται από τη γειτονική Τουρκία και το αντίστοιχο ...