Η πιο λαχταριστή μαρμελάδα σύκο που έχεις δοκιμάσει!

Χωρίς ζάχαρη και vegan!
Υλικά για 800 γρ. μαρμελάδας

– 1000 γρ. ώριμα σύκα
– 400 γρ. χυμό σταφύλι
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά, πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια από κάθε σύκο και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα σύκο και σιγοβράζουμε για περίπου μια ώρα ή μέχρι να δέσει, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά της ώστε να μη κολλήσει. Όταν η μαρμελάδα πήξει και “στέκεται” όταν περνάμε την κουτάλα ανάμεσά της, είναι έτοιμη, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι. Τέλος, πολτοποιούμε τη μαρμελάδα σύκο ώστε να μην έχει κομμάτια και την αποθηκεύουμε ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα ενώ μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Πώς θα φτιάξεις ένα πεντανόστιμο vegan παγωτό με μπισκότα Oreo

Σου έχω πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμο vegan παγωτό Oreo που ξέρω πως θα ξετρελάνει ...

Ομελέτα με σπαράγγια, πεκορίνο και μανιτάρια με μόνο 183 θερμίδες η μερίδα

Η ομελέτα μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή στο πρωινό ...

Μακαρονόπιτα με γραβιέρα

Υλικά 350 gr. μακαρόνια no.2 250 gr. κεφαλογραβιέρα 500 gr. φέτα πικάντικη 4 αυγά ...

Κοτόπουλο με κάρυ: Ένα πιάτο γευστικό

Έχοντας φιλέτα από κοτόπουλο και λίγη σκόνη κάρυ, μπορείς να ετοιμάσεις ένα εντυπωσιακό πιάτο ...

Μπάρες με αμύγδαλα, κεράσια και χουρμάδες, θα σας τονώσουν και θα κόψουν τη λιγούρα!

Σε όλους μας έχει συμβεί σε κάποια στιγμή να έχουμε λιγούρα, είναι ένας τρόπος ...

Ο Άκης Πετρετζίκης, αποκαλύπτει τα μυστικά του για μια νόστιμη σπιτική λαγάνα

Η λαγάνα είναι άζυμος άρτος, που σημαίνει ότι παρασκευάζεται χωρίς προζύμι και φαίνεται ότι ...