Βρετανικό Μουσείο: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού του Βρετανικού Μουσείου, για την απομάκρυνση της σκόνης που έχει συσσωρευτεί κατά την περίοδο του αποκλεισμού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊο

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού του Βρετανικού Μουσείου, για την απομάκρυνση της σκόνης που έχει συσσωρευτεί κατά την περίοδο του αποκλεισμού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊο

Τον καθαρισμό των επιφανειών των εκθεμάτων του Μουσείου Ομάδες, έχουν αναλάβει εμπειρογνωμόνες για την αποφυγή ζημιών από δυνητικά επικίνδυνα σωματίδια σκόνης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent»Πάνω από 30 μέλη του προσωπικού »ξεσκονίζουν» πολλές συλλογές εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες.

Το Βρετανικό Μουσείο έκλεισε λόγω της πανδημίας και πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στις 27 Αυγούστου.

Όπως ανέφερε η συντηρήτρια και ειδική για τον καθαρισμό, Φαμπιάνα Πορτόνι, η συσσώρευση σωματιδίων σκόνης σε αρχαία αντικείμενα προκαλεί μακροχρόνιες ζημιές. Η σκόνη προέρχεται από τη ρύπανση που προκαλείται από την κυκλοφορία των οχημάτων ή από επισκέπτες, οι οποίοι τη μεταφέρουν κατά λάθος στο κτίριο με τα ρούχα ή τις ίνες των μαλλιών τους.

«Κατά τη διάρκεια του lockdown, όλες αυτές οι πηγές μειώθηκαν, ωστόσο υπήρχε σκόνη γύρω από το Μουσείο» ανέφερε και προσέθεσε ότι ο αποκλεισμός έδωσε μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για έναν σε βάθος καθαρισμό.

«Για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε πολλά από τα εκθέματα απαιτούνται σκάλες και άλλος εξοπλισμός και πρέπει να το κάνουμε πριν το άνοιγμα ή μετά το κλείσιμο, οπότε ο χρόνος είναι λίγο περιορισμένος» είπε. «Αλλά τώρα, επειδή το Μουσείο είναι κλειστό, μπορούμε να περνάμε ώρες καθαρίζοντας και δεν υπάρχει βιασύνη, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για αυτό» συμπλήρωσε.

Το Βρετανικό Μουσείο έως τις 27 Αυγούστου θα συμπληρώσει 163 συνεχόμενες ημέρες κλειστό. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε κλειστό στην ιστορία του, που μετρά 261 χρόνια.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ-ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ -ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΛΑΚΗ ΚΑΤΙ … ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ!

Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Ηλίας Φιλίππου βρέθηκαν στο στούντιο μαζί με τη Μαρία Καρλάκη ...

Η Μan’s Theater παρουσιάζει την Κωμωδία «Γάμος σημαίνει…»

Ένα παντρεμένο ζευγάρι ταξιδεύει κάπου στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία για να παραλάβει το σπίτι που ...

Ο Άσχημος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, ξεκίνησε στο Tempus Verum

Ο Δημήτρης Λάλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Tempus Verum-Εν Αθήναις μεταφράζει και σκηνοθετεί τη ...

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: «Οικειότητα: Μια σύγχρονη τυραννία»

Με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας, το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (5-15/11/2020) εμπνέεται από ...

Strinless & Guest » Η γυναίκα είναι μυστήριον»

Θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακόν. Ουδέν εστι θηρίον γυναικός αμαχώτερον. Γυναικί μη ...