ΕΥΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΑΚΗ – 100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές

Μία μαγευτική αυθεντική κρητική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό-καλλιτεχνικό στέκι των Αθηνών, τον «Μαγεμένο Αυλό», με την αγαπημένη, γλυκιά, μοναδική, κρητικιά μαγείρισσα Εύα Παρακεντάκη να μαγειρέψει αποκλειστικά συνταγές του νέου της βιβλίου « ΕΥΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΑΚΗ – 100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές». Η τέχνη της μαγειρικής της κατέπληξε τους εκλεπτυσμένους ουρανίσκους των επίσημων καλεσμένων της όπου οι εικόνες και τα τραγούδια θύμιζαν σκηνικό του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, σε μία εποχή που κυριαρχούσε το συναίσθημα.

Το βιβλίο της Εύας προλόγισε με πολύ μεράκι και με θέρμη ο μετρ της Ελληνικής γαστρονομίας, κύριος Ηλίας Μαμαλάκης, παλιός γνώριμος των γαστρονομικών εξορμήσεων και βραβευμένος για την συνεισφορά του στον γαστρονομικό τουρισμό!

Μία αυθεντική κρητική βραδιά, όπου όλα τα πιάτα ξεχείλιζαν από τις μυρωδιές της κρητικής γης. Η Εύα μας, επέλεξε τις πιο αγαπημένες της συνταγές να μοιραστεί στο πρώτο ταξίδι της μαζί με το βιβλίο. Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει που οι βαλίτσες της θα φουσκώσουν από εικόνες γεμάτες γεύσεις και αρώματα από όλο τον κόσμο!

Μία σειρά από ορεκτικούς μεζέδες συνοδευμένους με κρητικό ρακί, όπως παραδοσιακός ντάκος, χορτοκαλίτσουνα, λαχανοντολμάδες, σαλάτα λαχανικών με φρέσκια σάλτσα ντομάτα, το πασίγνωστο βοτανάτο τσιγαριαστό χοιρινό που παντρεύτηκε με πατάτες κυδωνάτες αλλά βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει και το πιάτο της γιορτής και της χαράς, που δεν είναι άλλο από το «καλό» φαγητό της Κρήτης, το γαμοπίλαφο. Η επίγευση της γαστρονομικής απόλαυσης ολοκληρώθηκε με τα μυζηθροπιτάκια με φρέσκια μυζήθρα και μέλι θυμαρίσιο.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους Mega χορηγούς μας ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ-Φούρνος Σφακίων και Γαλακτοκομική Αμαρίου για την ευγενική προσφορά τους στα υλικά για την δημιουργία του κρητικού menu αλλά και στα αναμνηστικά δώρα προς τους καλεσμένους μας.

Ιδιαίτερη μνεία με θερμά συναισθήματα ευχαριστίας για το σύνολο των χορηγών μας που χάρις στην έμπρακτη βοήθεια και άμεση ανταπόκρισή τους, δημιουργήσαμε το μοναδικό βιβλίο μαγειρικής που συγκεντρώνει όλη την παράδοση και την κουλτούρα της Κρήτης.

Το ταξίδι μόλις ξεκινά και σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Διαβάστε περισσότερα :

https://www.newslink.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%8d%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-2/synentefxi-me-tin-ithopoio-iro-moukiou/

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Παρουσίαση του βιβλίου, «Πορφυρός Λύκος» του Πέτρου Κασιμάτη στη Δροσιά

ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, Χρήστος Ποτίδης σε συνεργασία ...

Παρουσίαση βιβλίου: «Ζήτημα εθνικής επιβίωσης», των Κ. Γάτσιου & Δ. Α. Ιωάννου

Οι Εκδόσεις Κριτική σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Κωνσταντίνου Γάτσιου & Δημήτρη Α. Ιωάννου Ζήτημα εθνικής επιβίωσης ...

Ξεκίνησε το Online Bazaar Βιβλίων στο benaki.bazaar.org

Στο εφετινό BAZAAR θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, ...

«Χελώνες στο άπειρο» του Τζον Γκριν -κριτική

Το τελευταίο έργο του Γκριν, το οποίο εκδόθηκε το 2017 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις ...

«Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε» του Τζον Μπόιν -κριτική

Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθεί, ο Άλφι Σάμερφιλντ προσπαθούσε να θυμηθεί πώς ήταν η ζωή ...

Ένας «βιβλιοσκώληκας» στην Ινδία – Eνδυνάμωση μέσω εκπαίδευσης

Αρχιτεκτονική για να αντιμετωπίσει το ζήτημα του αναλφαβητισμού στην Ινδία χρησιμοποιεί το στούντιο ντιζάιν ...