Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έβγαλε ανακοίνωση για Κιμούλη και Σπυρόπουλο

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προχώρησε σε συγκρότηση Πειθαρχικού οργάνου  έπειτα από τις καταγγελίες για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κώστα Σπυρόπουλο. 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προχώρησε σε συγκρότηση Πειθαρχικού οργάνου  έπειτα από τις καταγγελίες για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Σας ενημερώνουμε πως σε σχέση με τη σωρεία καταγγελιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής, ψυχικής και σεξουαλικής βίας που δημοσιοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση (29/01/2021) και κατά ευρεία πλειοψηφία, αποφάσισε τα εξής:

  • Την άμεση σύσταση σε σώμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά και την ολοκλήρωση εκλογής του αντεπιστέλλοντος μέλους ΔΣ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 01/02/2021),
  • Ακολουθώντας τον εσωτερικό κανονισμό του Πειθαρχικού Συμβουλίου (κεφ. Α’, άρθρο 1, περ. ε / κεφ. Γ’ άρθρ. 12), αμέσως μετά την συγκρότηση του Πειθαρχικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ θα καταθέσει γραπτή καταγγελία των μελών του Σωματείου Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου για πειθαρχικά παραπτώματα που έγκεινται σε «ενέργειες στους χώρους εργασίας που εμποδίζουν την ομαλή άσκηση του επαγγέλματος» και «βαρύνουσες αντισωματειακές ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού».
  • Ταυτόχρονα, την επίσης άμεση σύσταση ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας. Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας, το πλαίσιο δράσης και η πλήρης στοχοθεσία της ομάδας αυτής θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
  • Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τις σεξιστικές και προσβλητικές αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Μουζακίτη σχετικά με τις καταγγελίες αυτής της εβδομάδας. Για τον λόγο αυτό το ΔΣ στο εξής δεν αναγνωρίζει τα «Κορφιάτικα Βραβεία» ως θεσμό που τιμά το Ελληνικό θέατρο και καλεί όλα τα μέλη του να απέχουν έμπρακτα από την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Για το ΔΣ του ΣΕΗ

Ο Πρόεδρος
Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Γενικός Γραμματέας
Άρης Λάσκος
».

Διαβάστε επίσης: Λέσβος- Απολιθωμένο Δάσος: Δημιουργείται υπαίθριο μουσείο μετά την ανακάλυψη 90 κορμών

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Josephine – «Εγώ»: Πάνω από 1 εκατομμύριο YouTube views σε λίγες μόνο ημέρες

Η Josephine μας παρασύρει στον ρυθμό της το φετινό καλοκαίρι με το νέο της ...

Γιορτή Αγίας Αικατερίνης σήμερα- Η ιστορίας της

Σημαντική γιορτή σήμερα για την εκκλησίας μας και την Ορθοδοξία όλη. Στις 25 Νοεμβρίου ...

Τομ και Τζέρι: Νέα ταινία στη Νέα Υόρκη

Επιστροφή για τους δύο αγαπημένους παιδικούς ήρωες Τομ και Τζέρι με νέα ταινία στη ...

Ξανά στο θέατρο ELIART «Ο απρόσκλητος επισκέπτης»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, «Ο Απρόσκλητος επισκέπτης» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία του Γιώργου ...

SINATRA! Our gift for Chistmas…!!!!

Ποτέ στην Ελλάδα ένας jazz καλλιτέχνης δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο ...

«Αγώνες Πείνας»- κριτική βιβλίου

Αγώνες Πείνας (αγγλικά:The Hunger Games) είναι ο τίτλος μυθιστορήματος young adult fiction επιστημονικής φαντασίας ...