Μανώλης Ισχάκης : O δημιουργός της HRM μεθόδου «Ζωή απ’ την αρχή» προπονεί ανθρώπους στην ευτυχία

"Θαύματα γίνονται καθημερινά, αρκεί να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος"!

Στη σημερινή  δύσκολη εποχή που διανύουμε, εδώ και τώρα που η καθημερινότητα έχει γίνει για όλους μας αφόρητη.. Εδώ και τώρα που πολλοί από εμάς αντιμετωπίζοντας χιλιάδες προβλήματα επιβίωσης χάνουμε τον προσανατολισμό μας, χάνουμε τους στόχους μας και ενίοτε πιεζόμαστε από την διαρκή αναζήτηση του νοήματος της ζωής,  της χαράς και της ευτυχίας, υπάρχουν οάσεις που μας καθοδηγούν μας αναπτερώνουν το ηθικό, μας φωτίζουν το μονοπάτι. Οι οάσεις αυτές παίρνουν σάρκα και μορφή στα πρόσωπα κάποιων ανθρώπων που ονομάζονται καθοδηγητές-θεραπευτές ή αλλιώς Life Coaches.

Έναν αυτοδημιούργητο Life Coach θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Είναι ο  Μανώλης Ισχάκης ο οποίος κατόπιν της δικής του αναζήτησης για το νόημα της ζωής, ξεκινώντας από το NLP Life & Business Coaching μέσα από την εκπαίδευση, εμπειρία και την βοήθειά του σε χιλιάδες ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησε την μέθοδο ΗRM® (Holistic Result Method)

Kύριε Ισχάκη σας καλωσορίζουμε με χαρά  στην παρέα του Newslink. Θα θέλαμε να μας πείτε τι ακριβώς είναι η μέθοδος ΗRM®, τι πρεσβεύει και πως την εμπνευστήκατε;

Καλώς σας βρήκα. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που είμαι εδώ μαζί σας. Η ανάγκη να δημιουργήσω αυτή τη μέθοδο ξεκίνησε όταν προσπαθούσα για  πολλά χρόνια να αλλάξω τη ζωή μου και το μόνο που συναντούσα ήταν ένα τείχος και αποτυχία.

Και έτσι αναρωτήθηκα, εάν ένας άνθρωπος χρειάζεται δέκα και χρόνια για να αλλάξει τη ζωή του τότε για ποιο λόγο να μπει σε αυτή τη διαδικασία κάποιος;

Έτσι όταν τα κατάφερα.. άρχισα να συνθέτω τα κομμάτια της δικής μου αλήθειας αλλά και όλων των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν και πέτυχαν. Έτσι δημιούργησα την HRM ® μέσα από την κατανόηση ότι ο άνθρωπος είναι ένα όλον. Που σημαίνει ότι χρειάζεται να δούμε σφαιρικά τι είναι αυτό που έγινε ή δεν έγινε… που έκανε ή δεν έκανε και οδηγήθηκε στην κατάσταση που θέλει να αλλάξει.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό.

Για να αξιοποιήσει κάποιος την HRM ® δεν χρειάζεται να πρέπει να πονάει ή να υποφέρει ή να θέλει απλά να αλλάξει κάτι που δεν του αρέσει στη ζωή του. Σαφώς και βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους και το έχει κάνει πάρα πολλές φορές.

Η HRM ® απευθύνεται και στους ανθρώπους που θέλουν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Στους ανθρώπους που είναι “performance” όπως αθλητές, πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κ.ο.

Να μην ξεχνάμε ότι στην Αμερική και Αγγλία οι πρώτοι που κάνουν life coaching είναι οι διάσημοι και πετυχημένοι. Μάλλον για αυτό έγιναν αυτό που έγιναν.

Κανένας δε γεννήθηκε πετυχημένος ή αποτυχημένος. Μέσα σε αυτή τη ζωή δημιουργούμε το πεπρωμένο μας μέσα από τις αποφάσεις μας και την όρεξή μας να πάρουμε από τη ζωή αυτό που μας αξίζει.

Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος HRM; Έχει αποτελέσματα;

 Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτηση η HRM® απευθύνεται σε όλους όσους διψούν να ζήσουν τη ζωή που αξίζουν…

Λόγω ότι η μέθοδος είναι ολιστική, έτσι βγήκε και το όνομα Holistic Result Method βοηθάει τους ανθρώπους σε όλους τους τομείς.

Πώς γίνεται αυτό;

Εάν εστιάσουμε στην αιτία και όχι στο σύμπτωμα θα ανακαλύψουμε ότι το πρόβλημα στους ανθρώπους δεν είναι ούτε η έλλειψη αυτοπεποίθησης, ούτε η έλλειψη αυτοεκτίμησης, ούτε οι κρίσεις πανικού, ούτε οι φοβίες, ούτε τα πολλά κιλά, ούτε η κακή σχέση με το σύντροφο, ούτε η έλλειψη αυτής ούτε τα οικονομικά ενός ανθρώπου.

Όλα αυτά είναι συμπτώματα.. ή αποτελέσματα της κακής χρήσης του εγκεφάλου μας που τις περισσότερες φορές προκύπτει από την έλλειψη γνώσης για το πως λειτουργεί.

Ας φανταστούμε ότι μας αφήνουν σε ένα εργοστάσιο που παράγει χρυσό για #3 μήνες. Έστω ότι είμαστε μόνοι μας και δεν έχουμε ιδέα για το πως λειτουργεί.. Τι θα συμβεί;

Θα γίνουμε πλούσιοι ή θα πεινάσουμε;

Προφανώς, και θα πεινάσουμε γιατί ενώ θα είμαστε μέσα στην πηγή δεν θα ξέρουμε πως να την ενεργοποιήσουμε.

Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι έχουμε ένα χρυσωρυχείο μέσα στο μυαλό μας αλλά εάν δεν μάθουμε να το αξιοποιήσουμε θα παίρνουμε από τη ζωή αυτό που μας δίνουν και όχι αυτό που μας αξίζει.

Έτσι λοιπόν, λόγω ότι με την HRM® δουλεύουμε στην διεύρυνση της συνειδητότητας και την ενεργοποίηση του εγκεφάλου βοηθάει ανθρώπους και στον προσωπικό και στον συναισθηματικό και στον επαγγελματικό τομέα.

Έτσι και αλλιώς, προσωπικά πιστεύω στο όλον, οπότε για να είναι ένας άνθρωπος ισορροπημένος και ισχυρός θα πρέπει να ξέρει να παράγει αποτελέσματα και στους #3 πιο σημαντικούς τομείς της ζωής του.

 Τι είδους άνθρωποι έχουν απευθυνθεί σε εσάς ζητώντας τη βοήθειά σας; Είναι άνθρωποι που έχουν ψυχολογικά προβλήματα λόγω της πίεσης της καθημερινότητας, άνθρωποι που έχουν προβλήματα στη δουλειά τους, στις σχέσεις τους, στο γάμο τους, με τα παιδιά τους;

Έχουν απευθυνθεί όλοι όσοι αναφέρατε συν καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικοί, επιχειρηματίες και άνθρωποι από τη showbiz με σκοπό να αυξήσουν την απόδοσή τους, τη δημιουργικότητά τους, την αποτελεσματικότητά τους και εννοείται για να αντιμετωπίσουν.. το άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και πολλά άλλα τα οποία έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας.

Μπορείτε να μας αναφέρετε περιπτώσεις ανθρώπων που βοηθήθηκαν από την μέθοδό σας; Τι επιζητούσαν που τελικά βρήκαν σε εσάς και τη μέθοδό σας;

Πραγματικά, δεν ξέρω από  που να ξεκινήσω.

Η Νίκη, ήταν μια κοπέλα δυστυχισμένη σε ένα γάμο με ένα παιδί, που την κακοποιούσε ο σύντροφός της. Σε μικρή ηλικία είχε βιαστεί από τον πατέρα της. Τα οικονομικά της σε άθλια κατάσταση δεδομένου ότι δεν δούλευε οπότε ζούσε από τα χρήματα του άντρας της.

Μετά από #9 συναντήσεις coaching που κάναμε, πάτησε στα πόδια της, χώρισε από τον άντρα της, ξεκίνησε τη δική της εργασία αφού πρώτα έκανε κάποια σεμινάρια, πήγε στο εξωτερικό με πολύ δύσκολες συγκυρίες γιατί πάντα ο γιος της είναι η προτεραιότητα της και αυτή τη στιγμή δίνει σεμινάριο massage σε όλη την Ελλάδα και κάποιες φορές και στο εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή η ζωή της έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους μιας και είναι ζωντανό παράδειγμα και τι μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος ανεξάρτητα από το τι έχει γίνει στο παρελθόν του και πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει και να πετάξει με τα φτερά του.

Μια άλλη περίπτωση ήταν του Μάριου, που με την κρίση της Κύπρου πήγε στο Λονδίνο και τα πρώτα πέντε χρόνια έζησε σε αντίξοες συνθήκες. Υπάλληλος για ένα κομμάτι ψωμί έμενε σε ένα δωμάτιο με άλλους δέκα.

Έτσι έχοντας χάσει την αυτοπεποίθησή του, ήρθε με βρήκε για να ξεκινήσουμε coaching. Κάναμε #5 συναντήσεις και προχώρησε για λίγο μόνος του.

Όμως η φλόγα του να πετύχει δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να δουλεύει σαν υπάλληλος και μετά από ένα χρόνο ήρθε με βρήκε και μου είπε:

Μάνο, είμαι έτοιμος.

Θέλω να κάνουμε ένα VIP Breakthrough που έχεις.

Και έτσι έγινε. Τότε ήμουν Ελλάδα και ήρθε εδώ για να κάνουμε το breakthrough.

Το αποτέλεσμα;

Μέσα στο μήνα σταμάτησε από την δουλειά του. Το δεύτερο μήνα ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση και τον πρώτο χρόνο η επιχείρησή του εκτοξεύτηκε στο 1.000.000 λίρες τζίρο.

Ο ενθουσιασμός του από αυτό που βίωσε ήταν αυτός που μου άνοιξε και το δρόμο για τον Λονδίνο. Κάποια στιγμή μου είπε. Στο Λονδίνο, έχω γνωρίσει πολλούς coaches αλλά τέτοια εμπειρία δεν έχω ζήσει ξανά. Πρέπει να έρθεις και εσύ εκεί.

Αυτή είναι η δύναμη που έχουμε μέσα μας όταν της επιτρέπουμε να βγει και δεν την θάβουμε με δικαιολογίες.

Άλλη περίπτωση ήταν μια κοπέλας τραγουδίστριας σε όπερα στο Βερολίνο. Με αυτήν τη γυναίκα συνέβη κάτι μαγικό. Μόλις ξεμπλόκαρε συναισθηματικά η απόδοσή της μεταμορφώθηκε.

Ενώ η τεχνική της παρέμεινε η ίδια, η φωνή της έγινε παραμυθένια και μαγνήτιζε το κοινό.. Πραγματικά, δεν μπορώ να μεταφέρω το συναίσθημά και τη χαρά της όταν μου περιέγραφε τα αποτελέσματά της.

Από την άλλη ένας ποδοσφαιριστής είχε ακριβώς την ίδια εμπειρία. Μέσα σε ένα μήνα άρχισαν να μιλούν οι εφημερίδες για αυτόν. Η απόδοσή τους εκτοξεύτηκε.

Γιατί;

Γιατί το αποτέλεσμα που παράγουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συναισθηματική μας κατάσταση.

Ειλικρινά, δεν μπορώ  να μετρήσω πόσοι άνθρωποι μεταμόρφωσαν τα αποτελέσματά τους σε σημεία που ούτε οι ίδιοι τα περιμένανε.

 Μιλήστε μας αν θέλετε για το ξεκίνημά σας και πως φτάσατε στην ιδέα δημιουργίας του HRM® Coaching; Ήταν κάποιο όνειρό σας να γίνετε καθοδηγητής- προπονητής-coach;

Όχι.. Ποτέ δεν το σκεφτόμουν! Πάντα ήθελα να βοηθάω τους ανθρώπους αλλά πότε δεν ήταν στο μυαλό μου να κάνω κάτι τέτοιο.

Το όνειρό πάντα ήταν να δραπετεύσω από την κατάθλιψη και τις φοβίες μου που κάποια στιγμή έγιναν κρισάρες πανικού…

Στην ουσία είχα πεθάνει. Δεν ζούσα. Δεν άντεχα άλλο. Κάτι έπρεπε να κάνω.

Όταν τα κατάφερα και βρήκα τη χαρά στα χείλη μου ήθελα να το μοιραστώ με όλον τον κόσμο. Ήταν σαν να χτύπησα μια φλέβα χρυσού.

Θυμάμαι, μετά από μια ομιλία μου, είχα βγει με τον τότε φίλο μου Βασίλη και νυν κουμπάρο και του είπα:

Φίλε, ξέρεις γιατί πέρασα όσα πέρασα;

Με ρώτησε γιατί;

Γιατί τώρα, δεν μπορεί να μου πει κανένας ότι δεν γίνεται.. Γίνεται! Εάν το θέλεις πολύ, γίνεται..

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αξίζει για εσένα να το κάνεις;

Έτσι λοιπόν, ξεκίνησα έχοντας τη φλόγα μέσα μου να μεταδώσω το μήνυμα της χαράς και της επιτυχίας.

Η μέθοδος μου δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη που είχα να βοηθήσω ανθρώπους το συντομότερο δυνατόν και στο μέγιστο που θα μπορούσε να βοηθηθεί κάποιος.

Για αυτό και οι τεχνικές που περιλαμβάνει πολλές φορές είναι παράδοξες αλλά υπέρ αποτελεσματικές.

  Μιλήστε μας για τις σπουδές σας πάνω σε αυτόν τον τομέα. Το Life Coaching είναι κάτι που σπουδάζεται; – ίσως στο εξωτερικό που υπάρχουν μεγάλοι και καταξιωμένοι life coaches – υπάρχει κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα;

Προσωπικά ξεκίνησα από το NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός).

Ξεκίνησα από την Ελλάδα αλλά γρήγορα συνέχισα την εκπαίδευση μου στο εξωτερικό.

Έχω πιστοποιηθεί ως Practitioner & Coach of NLP, Time Line Therapy & Hypnosis. Αυτή ήταν η βάση που έχτισα όλα τα άλλα. Μετά πιστοποιήθηκα από τον Anthony Robbins & Cloe Madanes ως Strategic Interventionist.

Δεν σταμάτησα εκεί. Πιστοποιήθηκα από την THINK ως Theta Healer.

Στο Λονδίνο έχω κάνει πολλά σεμινάρια πάνω στη σύγχρονη θετική ψυχολογία και μετά μεταφέρθηκα σε ανατολικές φιλοσοφίες και πρακτικές καθώς έχω συμπεριλάβει μέσα και τεχνικές κβαντικής θεραπευτικής και το σύστημα MVOC..

Στην Ελλάδα υπάρχουν αντίστοιχες σχολές που εάν κάποιος θέλει να γίνει επαγγελματίας θα του συνιστούσα να επικοινωνήσει μαζί μου για να του συστήσω μερικές σχολές και να επιλέξει την καλύτερη για αυτόν, δεδομένου ότι υπάρχουν και τα «παρατράγουδα» καλώς ή κακώς..

Θα θέλαμε να μας αναφέρετε κάποιον life coach τον οποίο θεωρείτε κορυφή και ίσως έχετε πάρει στοιχεία από αυτόν για την δική σας πορεία;

Με πολλή χαρά…

Tony Robbins, Les Brown, Mastanee Ati, Cloe Madanes

Αυτοί είναι από τους πιο γνωστούς στο κόσμο. Από εκεί και πέρα έχω επιρροές από πολλούς λόγω ότι δεν σταματώ να κάνω coaching για εμένα αλλά και να μελετώ άλλους πετυχημένους coaches.

Πως μπορεί κάποιος που απευθύνεται σε εσάς να βοηθηθεί; Σε ποιους τομείς μπορεί η μέθοδός σας αυτή να βοηθήσει τους ανθρώπους που απευθύνονται σε εσάς;

Η μέθοδος HRM® μπορεί να τον βοηθήσει σε όποιον τομέα θέλει.

Να θυμηθούμε αυτό που είχε πει και ο Milton Erikson. Δεν υπάρχουν ασθενείς. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν επαφή με τον ασυνείδητο νου τους.

Εάν το σκεφτούμε καλύτερα ότι και εάν θέλουμε, δλδ. Καλύτερα οικονομικά, καλύτερη σχέση, καλύτερη διάθεση, αυτοπεποίθηση ή ότι άλλο είναι σημαντικό για τον καθένα.. όλοι μας θα χρησιμοποιήσουμε ένα πράγμα:

Τον εγκέφαλό μας!

Οπότε εάν εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας τότε όλα είναι δυνατά!

Δώστε μας κάποια παραδείγματα ανθρώπων που έχουν βοηθηθεί από το πρόγραμμά σας και πως στο τέλος κατάφεραν να βρουν αυτό που ψάχνουν;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως είναι πολλές οι περιπτώσεις που των ανθρώπων που η ζωή τους έχει αλλάξει τελείως.

Συνήθως επιχειρηματίες με μεγάλη πίεση στην καθημερινότητα τους λόγω της καθημερινής πίεσης, δημόσια πρόσωπα, τραγουδιστές, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, αθλητές, άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και πρέπει η απόδοσή τους να είναι εξαιρετική αναζητούν τρόπους για να απελευθερώσουν το άγχος, να γίνουν πιο δημιουργικοί, πιο αποδοτικοί, πιο αποτελεσματικοί και να κατακτήσουν την κορυφή.

Και αυτό είναι που κάνω και αγαπώ!

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τα παιδικά σας χρόνια; Που γεννηθήκατε και πως μεγαλώσατε και πως ήταν η πορεία της ζωής σας ως τώρα;

Πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Οι γονείς χωρισμένοι. Ο χωρισμός ήταν δύσκολος. Στην ουσία μεγάλωσα με την γιαγιά μου αρκετά φτωχικά.

Η μητέρα μου δούλευε όλη μέρα για να μας μεγαλώσει.

Με τον πατέρα μου τότε δεν είχαμε πολύ καλές σχέσεις για προσωπικούς του λόγους.

Οπότε εκεί συναντήθηκα για πρώτη φορά με την απόρριψη και την αίσθηση ότι δεν αξίζω. Αυτό με συνόδευσε μέχρι τα 26-30..

Αλλά δεν με συνόδευσε μόνο συναισθηματικά. Με οδήγησε στο απόλυτο μηδέν.

Σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Έφτασα στο σημείο να μην έχω στον ήλιο μοίρα. Χρωστούσα παντού, τράπεζες και ιδιώτες.. χμμ.. ίσως και σε εσένα 😊  φίλους δεν είχα γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να βγω έξω.. πλέον κανένας δεν πίστευε σε εμένα και απλά το μόνο που είχε μείνει ήταν ότι δεν άντεχα να το ζω άλλο αυτό..

Παρότι προσπαθούσα τα αποτελέσματα ήταν μηδέν. Βλέπεις στον αγώνα περιοριστικά μοτίβο στο μυαλό vs προσπάθεια.. Πάντα νικούν τα περιοριστικά μοτίβο.

Για αυτό δεν παίζει  τόσο ρόλο πόσο προσπαθούμε. Το 80% της επιτυχίας μας εξαρτάται από τα περιοριστικά μοτίβο και 20% της επιτυχίας μας από το ΠΩΣ προσπαθούμε..

Έτσι όταν κατάλαβα αυτήν την αναλογία, άρχισα να δουλεύω πάνω σε αυτά, μέρα νύχτα.

Για μεγάλες περιόδους δούλευα Δευτέρα έως Κυριακή, 17 -18 ώρες την μέρα. Δούλευα μέχρι να πέσει το κεφάλι μου ξερό από την κούραση στον υπολογιστή.

Κάθε αποτυχία με πείσμωνε όλο και πιο πολύ. Σκεφτόμουν τη ζωή που θέλω να ζήσω και δάκρυζα από τη συγκίνηση, ότι είναι κάπου εκεί.. Με περιμένει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περπατήσω τον κατάλληλο δρόμο..

Έτσι σιγά σιγά.. άρχισα να χτίζω το όνειρό μου.. Να βοηθώ ανθρώπους να ζουν τα όνειρά τους. Να ξεπερνούν τους περιορισμούς του μυαλού τους και να ανακαλύπτουν ότι όλα είναι δυνατά όταν είσαι διαθέσιμος να δώσεις το καλύτερο που μπορείς.

Πλέον, ύστερα από μερικά χρόνια, έχει γίνει sold out το πρώτο μου βιβλίο, έχω δημιουργήσει ένα μοναδικό Online πρόγραμμα #10 εβδομάδων που βήμα βήμα έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να βρουν τη δύναμή τους, να αντιληφθούν την αξία τους και να ζήσουν τα όνειρά τους, έχω δημιουργήσει το δικό μου σύστημα HRM ® και βοηθώ ανθρώπους σε όλο το κόσμο με αφετηρία το Λονδίνο και πολλά άλλα… Αλλά στην ουσία ο μόνος λόγος που τα αναφέρω είναι ο εξής.

Εάν το έκανα εγώ.. Εάν το κάνουν  εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο τότε μπορείς και εσύ. Δεν παίζει ρόλο που είσαι τώρα.. πόσο έχεις προσπαθήσεις ως τώρα στη ζωή σου.. αλλά αυτό που παίζει ρόλο και είναι απόλυτα σίγουρο είναι πως εάν θέλεις κάτι πολύ και είσαι διαθέσιμος να κάνεις τα πάντα για αυτό τότε θα πετύχεις.

 Εάν κάποιος άνθρωπος μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, τότε μπορείς και εσύ..
 Ξεκίνα τώρα!
Γνωρίζουμε πως έχετε βραβευτεί τρεις φορές ως «best speaker» και έχετε λάβει πιστοποιήσεις από διάφορους οργανισμούς. Μπορείτε να μας πείτε γι αυτή σας την εμπειρία;

Αυτή η εμπειρία ήταν μοναδική.

Όταν πήρα το πρώτο μου βραβείο ήμουν στα πρώτα στάδια της επαγγελματική μου καριέρας.

Όταν ανέβηκα να διαγωνιστώ είχα άγχος.. Έτρεμα ολόκληρος. Ξέχασα την ομιλία μου και δίπλα μου είχα ανθρώπους που ήταν δάσκαλοι ρητορικής.

Όταν ο κόσμος με ψήφισε, στην αρχή νόμιζα ότι κάποιος τους πλήρωσε για να μην με πάρει από κάτω.

Πραγματικά οι συνομιλητές μου κεντούσαν..

Αλλά τελικά, ύστερα από μια έρευνα που έκανα κατάλαβα ότι σε αυτή τη ζωή δεν παίζει τόσο ρόλο να είσαι καλός όσο να είσαι αληθινός.

Και κάπου εκεί ήρθε το quote του Oscar Wild:

“Να είσαι εσύ, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι!”
Οι πιστοποιήσεις μου είναι αρκετές και από τους πιο διακεκριμένους οργανισμούς αλλά για εμένα το πιο σημαντικό για έναν coach δεν είναι πόσα χαρτιά έχει αλλά πόσα μετρήσιμα αποτελέσματα μπορεί να παράγει στις ζωές των ανθρώπων.
Έχετε κανάλι στο Youtube – εκεί σας βρήκα κι εγώ και μου δώσατε την έμπνευση που χρειαζόμουν να σας ψάξω και να σας γνωρίσω – έχετε και on line προγράμματα. Μιλήστε μας για αυτά

Ναι, έχω ένα κανάλι στο Youtube. Έτσι ξεκίνησα. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 300 videos και ο στόχος του είναι να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους να με γνωρίσουν και να ανακαλύψουν τι μπορούν να πετύχουν.

Πάρα πολλοί άνθρωποι μου στέλνουν κάθε μέρα mail γράφοντας μου τι πέτυχαν μέσα από αυτά τα videos γνωριμίας. Και αυτό είναι που τους ενθουσιάζει και μετά προχωρούν στο πρόγραμμα #10 εβδομάδων και στο coaching γιατί όπως μου λένε σκέφτονται πως εάν κατάφεραν αυτά μέσα από τα videos στο youtube δεν μπορούν να φανταστούν τι μπορούν να εφαρμόζοντας τη μέθοδο HRM ®

Να μην ξεχνάμε και εγώ έτσι ξεκίνησα.

Έβλεπα δωρεάν video από άλλους εφάρμοζα όσα μάθαινα και μετά άρχισα να εμπιστεύομαι και να κάνω όλο και πιο πολλά πράγματα με τους coaches μου. Και αυτό είναι που απογείωσε την καριέρα μου. Γιατί προχώρησα παρακάτω και έμαθα πολλά από τα μυστικά των πιο πετυχημένων σε όλο το κόσμο.

Όσο για τα Online προγράμματα, δεν έχω λόγια. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε #3 μήνες θα μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή του;

Στην ουσία έχω συμπτύξει ένα μεγάλο μέρος της μεθόδου μου σε ένα δομημένο Online πρόγραμμα που με τη βοήθεια της τεχνολογίας αγκαλιάζει αυτόν που θέλει να πετύχει στη ζωή του και τον οδηγεί βήμα βήμα, έχοντας υποστήριξη σε  όλα τα επίπεδα, σε αυτό το πολύ προσωπικό του ταξίδι.

Σε ένα δίωρο σεμινάριο που είχα κάνει, που είχα μοιραστεί το 0,5/100 από αυτά που περιέχονται για αυτό το πρόγραμμα ένας συμμετέχοντας στο τέλος μου έγραψε σαν σχόλιο:

“Κάνω 3,5 χρόνια ψυχοθεραπεία. Τέτοια πράγματα δεν έμαθα ποτέ”

Για αυτό το αγαπώ. Γιατί στόχος μου είναι να μπορέσει κάποιος να φέρει αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν και να μην παιδευτεί όπως έκανα και εγώ.

Αλλά βέβαια, αυτό δεν είναι στο χέρι μου αποκλειστικά. Δεν έχω το μαγικό ραβδί.

Έχω θεωρίες και στρατηγικές που όποιος επιλέξεις να τις μάθει και να προπονήσει το μυαλό του πάνω σε αυτές τότε θα ζήσει μια εξαιρετική ζωή..

Έχετε συγγράψει το βιβλίο “NLP! Το κλειδί του μυαλού μας” και τα Audiobooks “NLP! Ανακαλύπτοντας την προσωπική μου δύναμη”. Μιλήστε μας για το κάθε ένα από αυτά.

Στην ουσία αυτά τα #2 πάνε μαζί. ΄’Ήταν τα πρώτα μου έργα. Αγαπήθηκαν πάρα πολύ γιατί στην ουσία δόθηκε η δυνατότητα στους Έλληνες να εκπαιδευτούν στις τεχνικές NLP χωρίς να δώσουν κάτι χιλιάδες ευρώ, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται γνώση και από το Nlp και από το Master NLP.

Το NLP, όπως λέει και ο Tony Robbins, ένας από τους μεγαλύτερους coaches και πιο διάσημους σε όλο το κόσμο λέει ότι είναι το απόλυτο εργαλείο επίτευξης στόχων.

Σε αυτή τη συλλογή, μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί στον NLP δηλαδή στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και να αρχίσει να επαναπρογραμματίζει όχι μόνο το μυαλό του αλλά και την ίδια του τη ζωή.

Του δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσει τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί πολιτικοί, οι ηθοποιοί του Hollywood και οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα…

Τελικά, η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Είναι η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών.

Επιπλέον, όπως σε όλα μου τα προγράμματα, δίνω 100% υποστήριξη γιατί έχει παρατηρηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ότι κάποιος ακόμη και όταν αγοράζει ένα πρόγραμμα, που σημαίνει ότι έχει επενδύσει κάποια ή πολλά χρήματα… είτε δεν ξεκινάει ποτέ τη μελέτη του είτε σταματάει στα πρώτα βήματα.

 Κάνετε και personal life coaching. Mιλήστε μας γιαυτό αναλυτικότερα.

Στα personal coaching δουλεύω προσωπικά με έναν άνθρωπο είτε μέσα από internet είτε από κοντά και εκεί μας δίνεται η δυνατότητα να πάμε πολύ βαθιά της γνώσης του εαυτού μας με απώτερο σκοπό να ενεργοποιήσουμε τον εγκέφαλό μας και να διευρύνουμε τη συνειδητότητα μας.Ότι και εάν αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος στη ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από το καθρέφτισμα της συνειδητότητας του και το πόσο και πως χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό του.

Ας δώσω ένα παράδειγμα:

Εάν κάποιος προσπαθούσε να σηκώσει 100 κιλά βάρος και δεν μπορούσε.., Πονούσε.. Τραυματιζόταν…

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Τα 100 κιλά είναι πολλά ή αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τόσο δυνατός για να σηκώσεις αυτά τα κιλά; Ή είναι δυνατός αλλά δεν έχει την κατάλληλη τεχνική για να το κάνει;

Τα 100 κιλά είναι για όλους πολλά;

Έτσι ακριβώς είναι και με τη συνειδητότητα.

Αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι δυσκολίες ή εμείς δεν είμαστε τόσο δυνατοί για να τα ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε;

Ο Einstein έλεγε:

“Δεν μπορείς να λύσεις κανένα πρόβλημα από το ίδιο επίπεδο συνειδητότητας που το δημιούργησες.”

Για αυτό απώτερος σκοπός στα personal δεν είναι να λύσουμε ένα σύμπτωμα όπως οι κρίσεις πανικού, φοβίες, κατάθλιψη, μειωμένη απόδοση ή παραγωγικότητα, έλεγχος βάρους, έλλειψη συντρόφου ή κακή σχέση με τον σύντροφο.

Σε αυτό που εστιάζουμε είναι να ενεργοποιήσουμε τον εγκέφαλο και να διευρύνουμε τη συνειδητότητα ώστε όλα τα παλιά συμπτώματα να εξαφανιστούν από μόνα τους έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στην εσωτερική απεριόριστη δύναμη και σοφία… σε αυτό το μέρος του εαυτού μας όπου έχει τη δύναμη να δημιουργήσει θαύματα.

Τι έχετε αποκομίσει από αυτό το ταξίδι σας ως προπονητής ζωής?

Όλα είναι δυνατά.. Όλα είναι εφικτά.. Όλα εξαρτώνται από εμάς και τη δίψα μας να ζήσουμε τη ζωή που αξίζουμε!

Ποιο είναι το μότο ζωής σας (εκτός από το γνωστό «Ζήσε με Πάθος»που προτρέπετε όσους σας παρακολουθούν στο κανάλι σας;)

Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Στο τέλος της ημέρας, ότι και εάν θέλουμε να πετύχουμε ή να κάνουμε ο σκοπός όλων μας είναι να απολαύσουμε τη ζωή μας. Να είμαστε χαρούμενοι.

Ακόμη και για τον πιο ορθολογιστή.. Ο απώτερος σκοπός είναι η Ευτυχία!

Είτε το κάνουμε συνειδητά, είτε ασυνείδητα πίσω από τα πάντα βρίσκεται η επιθυμία να βιώσουμε ένα ευχάριστο συναίσθημα είτε να αποφύγουμε ένα δυσάρεστο..

Αλλά εάν το σκεφτούμε, όταν αποφύγουμε το δυσάρεστο θα νιώσουμε τη χαρά ότι γλιτώσαμε 😊

Έτσι πίσω από όλα βρίσκεται η χαρά.. η ευτυχία…η πληρότητα.. η ευγνωμοσύνη..

Και εκεί, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη φτάνουμε μόνο όταν ζούμε με Πάθος!

Ζούμε με την καρδιά μας!

Τι συνιστάτε στον σημερινό άνθρωπο που παλεύει με τους δαίμονες του, είτε είναι στον επαγγελματικό τομέα, είτε στον συναισθηματικό κλπ; (Ή μιλήστε μας για την προσωπική σας ζωή, πως περνάτε την καθημερινότητά σας κλπ)

Αυτό που συστήνω σε όλους τους ανθρώπους είναι προτού φτάσουν να παλεύουν με τους δαίμονες τους να αρχίσουν να εκπαιδεύονται με τον εαυτό τους.

Μια επιχείρηση κάνει το business plan προτού ξεκινήσει, όχι όταν αρχίσει να πτωχεύει και είναι λογικό αυτό.

Ωστόσο, ένα ζευγάρι θα πάει στο σύμβουλο γάμου όταν βρίσκεται στα χωρίσματα και ένας άνθρωπος θα αναζητήσει βοήθεια όταν έχει φτάσει στο τέλμα.

Από την άλλη οι παλιότεροι έλεγαν:

“Των φρονίμων τα παιδιά προτού πεινάσουν μαγειρεύουν.”

Τα συμπεράσματα είναι του καθενός..

Τώρα, εάν τα κατάφερες και εσύ σαν και εμένα και έφτασες στον πάτο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλα αλλάζουν.  Θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο και ενέργεια αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις.

Αλλά για να μη χάσεις τον καιρό σου προσπαθώντας λάθος, επέλεξε κάποιον πετυχημένο coach που έχει μια αποτελεσματική στρατηγική στα χέρια του και ξεκίνησε να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου ώστε να μάθεις να δημιουργείς εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κάτι πολύ σημαντικό:

Ο τρόπος που κάποιος είναι καλό να επιλέγει προγράμματα και coaches δεν είναι το πόσο χρήματα ζητάνε αλλά τι παράγουν.

Η εμπειρία μου έχοντας δώσει πολλές χιλιάδες ευρώ σε coaches έχει αποδείξει ότι ήταν φθηνό.. μου κόστισε περισσότερα στο τέλος.

Κάποιες φορές πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τη ζωή μας, να επενδύουμε, να δίνουμε πίστη σε αυτό και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να πετυχαίνουμε.

Το αναφέρω αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι κάνουν ημιπροσπάθειες με αποτελέσματα να παιδεύονται και να πονούν πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε.. και δεν τους αξίζει αυτό..

Μην το κάνεις στον εαυτό σου!

Δες τι χρειάζεσαι. Εκπαιδεύσου σε αυτό. Εφάρμοσέ το. Προχώρησε παρακάτω!

Πιστεύετε πως το life coaching μπορεί να αντικαταστήσει τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή ή είναι κάτι παραπάνω από αυτό σε προσφορά και αποτελεσματικότητα.

Δεν θα μπορούσα να μιλήσω για το life coaching γιατί είναι πολύ συγκεκριμένος ο τρόπος που δουλεύει το life coaching και πολύ συγκεκριμένα τα κομμάτια που αναλαμβάνει.

Όσο για τη μέθοδο που έχω δημιουργήσει, αυτή τη στιγμή που μιλάμε θα σου έλεγα με μεγάλη περηφάνια ότι δεν χρειάζεται να απαντήσω, αρκεί κάποιος να μπει μέσα στο site μου https://manolisischakis.gr και να δει τι λένε οι άνθρωποι που την έχουν.

Φαντάσου ότι αυτές τις μέρες που μιλάμε δίνω και εγγύηση επιστροφής χρημάτων για όποιον δεν πετύχει το στόχο του.. 😊

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όποιος εφαρμόσει την HRM® η επιτυχία είναι σίγουρη..

Να τονίσω ξανά. Δεν δίνεται το μαγικό ραβδί. Θέλει δουλειά και προσπάθεια. Αλλά όποιος είναι διαθέσιμος να το κάνει τότε θα ζήσει κάτι μοναδικό.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας; Μήπως να δημιουργήσετε σχολή Life coaching; Είναι κάτι τέτοιο εφικτό στην Ελλάδα ή ανθίζει μόνο στο εξωτερικό και δη στην Αμερική;

Αυτή τη περίοδο που μιλάμε οι βλέψεις μου είναι στο εξωτερικό. Κάνω coaching σε Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία, Γερμανία κ.ο. Σχεδόν άνθρωποι από όλο το κόσμο μαθαίνουν την νέα μέθοδο, που αναβαθμίζεται για άλλη μια φορά αυτή τη περίοδο.

Και είμαι στη διαδικασία να λανσάρω κάτι μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο.. Ο ανταγωνισμός έξω είναι πολύ υψηλός και σκληρός αλλά αυτό είναι που μου αρέσει γιατί με προκαλεί να αναπτύξω τα όρια μου, τις αντοχές και θα μάθω ακόμη πιο πολλά για εμένα… Γιατί δεν παίζει ρόλο πόσες φορές θα πέσουμε κάτω.. Το πιο σημαντικό είναι να σηκωθούμε μια φορά παραπάνω από αυτές!

Έτσι λοιπόν, πάμε δυνατά να κάνουμε το αδύνατο δυνατό και το επόμενο όνειρο πραγματικότητα.!

Bio: Ο NLP Life & Business Coach Μανώλης Ισχάκης, δημιουργός της Holistic Result Method®, ξεκινώντας από μικρός την προσωπική του αναζήτηση σχετικά με την ευτυχία ταξίδεψε σε ένα προκλητικό και όμορφο μονοπάτι. Το μονοπάτι της ψυχής του. Η πετυχημένη ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού τον ενέπνευσε να μοιραστεί τις γνώσεις και τις στρατηγικές που μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή και να πετύχει τα όνειρα του.

Έχει προπονήσει πολλούς ανθρώπους σε Ελλάδα, Αυστραλία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και Ελβετία με σκοπό να ανακαλύψουν το πάθος τους και να ζήσουν μια γεμάτη ζωή!

Εμπνευσμένα και καθοδηγητικά βίντεο του θα βρείτε στο κανάλι του στο Youtube, καθώς και στο προσωπικό του site. Επίσης στο προφίλ του στο facebook, στο instagram καθώς και στο προσωπικό του blog, θα βρείτε την έμπνευση για την καθημερινότητά σας, με εκπαίδευση υψηλής ποιότητας.

Έχει δημιουργήσει το Σύστημα Επιτυχίας®, έχει συγγράψει το βιβλίο NLP!  Το κλειδί του μυαλού μας”, το Audiobook, “NLP! Ανακαλύπτοντας την προσωπική μου δύναμη” και το online Πρόγραμμα «Σχεδίασε τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν»

«Πολλοί λένε: Εσύ έχεις τα πινέλα και έχεις και τον καμβά, ζωγράφισε λοιπόν τη ζωή που θέλεις. Με τη σειρά μου ρωτώ: Έστω ότι έχω το καλύτερο αμάξι και βρίσκομαι στην καλύτερη πίστα. Μπορώ να κάνω τον ταχύτερο γύρο, ακόμα κι αν δεν ξέρω να οδηγώ;
Και βέβαια όχι! Χρειάζομαι την κατάλληλη γνώση. Χρειάζομαι μια πετυχημένη στρατηγική. Αυτό το βιβλίο, σε συνδυασμό με το audio book «Ανακαλύπτοντας την προσωπική μου δύναμη», παρέχει όλη την τεχνογνωσία που χρειάζεται ένας άνθρωπος για την επίτευξη των προσωπικών και των επαγγελματικών στόχων του.
Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών εμπειρίας πολλών πετυχημένων ανθρώπων. Αυτό εξασφαλίζει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των τεχνικών του. Έτσι, η μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής:
«Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα;»

Ο Μανώλης Ισχάκης προπονεί  ανθρώπους για μια ευτυχισμένη ζωή σε όλα τα επίπεδα. Παρακολουθώντας προσωπικά το έργο του, θεωρώ πως είναι σημαντικό και άκρως αποτελεσματικό.

Όσοι άνθρωποι νιώθουν πως βρίσκονται σε «τέλμα» ή νιώθουν πως δεν έχουν την δύναμη να πάνε παρακάτω, τώρα είναι καιρός να κάνουν το επόμενο βήμα. Με την εμπνευσμένη καθοδήγησή του θα δουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν και βασικότερο όλων, θα δουν τη ζωή που έχουν ονειρευτεί να γίνεται- επιτέλους- πραγματικότητα!

«Θαύματα γίνονται καθημερινά, αρκεί να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος»!
Μανώλης  Ισχάκης

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Τα 6 χαρακτηριστικά των τοξικών φίλων – Γιατί να τους βγάλετε από τη ζωή σας

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Δρ. Ιλια Θεοτοκά, Κλινική Ψυχολογος, Ψυχοθεραπεύτρια, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Ποιος είναι ο ρόλος της γιαγιάς σήμερα; Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, όπου οι ...

Παύλος Ευαγγελόπουλος: «Οι άνθρωποι δε ρωτάνε, γιατί φοβούνται ότι δε θ’ αντέξουν τις απαντήσεις που θα πάρουν»

O ηθοποιός Παύλος Ευαγγελόπουλος μας συστήνει την «Έφη. Από το Ευτυχία», στο θέατρο Αλκμήνη, ...

Μεγαλώνοντας τον κύκλο: Πώς να διαχειριστείτε τα προβλήματά σας

Φανταστείτε έναν μεγάλο κύκλο εντός του οποίου βρίσκεται ένας μικρότερος. Ο μικρός είναι το ...

Μαίρη Βιδάλη: «Ο χώρος του θεάτρου είναι εξαιρετικός, αν στοχεύεις στην ουσία και στον ψυχισμό των ανθρώπων κι όχι στα φώτα, τα περιοδικά και τα εξώφυλλα»

Η Μαίρη Βιδάλη μεταφράζει και παίζει Μολιέρο, αναδεικνύοντας «Ψευτοσπουδαίες» ανθρώπινες αδυναμίες και ψευδαισθήσεις, με… ...