Πάτρα: Έκθεση σχεδίων και χαρακτικών της Ζιζής Μακρή στη Δημοτική Πινακοθήκη

Η Δημοτική Πινακοθήκη επαναλειτουργεί από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 με την Έκθεση σχεδίων & χαρακτικών της Ζιζής Μακρή – «Η Ελλάδα της».

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα ,«Απόψεις της αυλής και της θέας από την φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και Λεύκωμα του Γιάννη Ρίτσου με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη Ρωμιοσύνη. Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδικτυακά την έκθεση στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (https://www.patrasculture.gr/) και στην διεύθυνση του youtube https://www.youtube.com/watch?v=3i_iHdf8MCE&feature=youtu.be

Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ
Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ

Η επίσκεψη στους χώρους της έκθεσης γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης, για τη προστασία τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες οδηγίες:

– Κατά την αναμονή στο χώρο μπροστά από την είσοδο, αλλά και καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής στον εκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες οφείλουν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, που ορίζονται στο 1,5μ. για εξωτερικούς χώρους και στα 2μ. για τον εσωτερικό χώρο του μουσείου.
– Η χρήση μάσκας ή προσωπίδας για τους επισκέπτες και το προσωπικό της Πινακοθήκης είναι υποχρεωτική. Οι επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται με την προσωπική τους μάσκα. Η Πινακοθήκη δεν παρέχει το συγκεκριμένο υλικό. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα χωρίς προστατευτικό κάλυμμα προσώπου.
– Η ροή της κίνησης των επισκεπτών εντός και εκτός των εκθεσιακών χώρων εποπτεύεται από το αρμόδιο προσωπικό, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφαλή λειτουργία του Μουσείου και την αποφυγή συνωστισμού. Οι επισκέπτες και οι ξεναγοί οφείλουν να συμμορφώνονται στις συστάσεις του προσωπικού.
– Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, παρακαλούνται οι μεμονωμένοι επισκέπτες και οι οργανωμένες ομάδες που περιηγούνται τον εκθεσιακό χώρο, να σέβονται το χρόνο αναμονής άλλων επισκεπτών που βρίσκονται στην είσοδο.
– Κατά την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών έχουν τοποθετηθεί συσκευές με αντισηπτικό χεριών για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.
– Η Δημοτική Πινακοθήκη εναρμονίζεται πλήρως με τις υποδείξεις ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Vinyl is Back -όλο το πρόγραμμα στο Cine Κεραμεικός

Το Vinyl is Back συνεχίζει να γράφει ιστορία: μετά από 5 χρόνια ζωντανής παρουσίας ...

Σύμη: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Διαχρονικό Μουσείο του νησιού

Εγκαινιάστηκε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η ...

Το Ίδρυμα Ευγενίδου αναστέλλει τη λειτουργία του Πλανηταρίου και τις άλλες δράσεις του

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανακοίνωσε ότι, λόγω των τρεχουσών συνθηκών δημόσιας υγείας εξαιτίας του κορονοϊού, ...

Art Hotel της Σαντορίνης: Ομαδική εικαστική έκθεση Stroggyli_128 [pick’s]

Ο δυναμικός χώρος Τέχνης που δημιούργησε για λογαριασμό του ξενοδοχείου Art Hotel η πλατφόρμα RESTART, παρουσιάζει στους φιλότεχνους ...

Υπενθύμιση Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ! Ελάτε να περάσουμε την Τσικνοπέμπτη μαζί! 20 Φεβρουαρίου | 20.00 ...