Εργαστήρι Υποκριτικής Στράτου Τζώρτζογλου: Ήθος – Πάθος – Λόγος

Το πρόγραμμα μαθημάτων υποκριτικής του Ήθος – Πάθος – Λόγος , του Στράτου Τζώρτζογλου, συνεχώς σας βάζει σε θέση να προκληθείτε με τον εαυτό σας, να σας αναγκάσει να φτάσετε στα άκρα.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου σε συνεργασία με την Αθηνά Παππά και την μέθοδο της Live Art Theatre δημιούργησαν ένα εργαστήρι υποκριτικής

Παρέα με καταξιωμένους καλλιτέχνες που αναλαμβάνουν τους ρόλους των καθηγητών θα είναι :

Διδασκαλία Μιούζικαλ-Επιθεώρησης :Θάνος Ζήκας 

Διδασκαλία τραγουδιού -Ορθοφωνίας : Σοφία Βόσσου 

Θεατρολογία : Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Κινησιολογία -Χορός : Τίνα Νουλελη Inko Ko-nu

Διδασκαλία Σκηνογραφίας Ενδυματολογίας : Μιχάλης Σδούγκος 

Διδασκαλία Παιδικού Θεάτρου : Πόπη Μπαρκια

Διδασκαλία Πιάνου: Βάσω Σταθελάκη

Μουσικολογία-Θεωρία Μουσικής: Σοφία Μαργιόλα

Στα τέλη Μαΐου που θα τελειώσει ο πρώτος κύκλος μαθημάτων οι σπουδαστές  της σχολής θα υλοποιήσουν το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο Ήχος του Όπλου»με την βοήθεια του  Stratos Tzortzoglou Workshops ,σε διδασκαλία Στράτου Τζώρτζογλου και η παράσταση θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου, Κάρολο Κουν, ο οποίος το πρώτο-ανέβασε στο θέατρο τέχνης το 1987 και ήταν η τελευταία διδασκαλία του στην οποία ο Στράτος Τζώρτζογλου πρωτοεμφανίστηκε στο ρόλο του Μιχάλη στο πλευρό της Ρένης Πιττακή.

Επίσης οι μαθητές της σχολής θα έχουν το προνόμιο να ανεβάσουν παράσταση  βασισμένη στο Live Art Theatre Method της Αθηνάς Παππά -όπως η παράσταση «ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?» που ανέβηκε στο ίδρυμα Κακογιάννη σε σκηνοθεσία Αθηνάς Παππά με τον Στράτο Τζώρτζογλου και τους μαθητές της μεθόδου της.         

Το πρόγραμμα μαθημάτων υποκριτικής του Ήθος – Πάθος – Λόγος , του Στράτου Τζώρτζογλου, συνεχώς σας βάζει σε θέση να προκληθείτε με τον εαυτό σας, να σας αναγκάσει να φτάσετε στα άκρα.Οι καρποί του είναι ατελείωτοι.Μπορείτε να ξεφλουδίστε τα στρώματα – επίπεδα της προσωπικότητας σας μέχρι να φτάσετε στον πυρήνα του Είναι σας.

Η απολέπιση μπορεί να βλάψει, αλλά είναι μια καλή βλάβη – αυτός είναι ο λόγος που είστε εδώ! Αυτή είναι η ευκαιρία σας να γίνουν τα χέρια σας βρώμικα, να είστε απολύτως ανασφαλείς, να συμμετέχετε σε κάτι δύσκολο, συναισθηματικό και όμορφο.

Το Ήθος , το Πάθος και ο Λόγος είναι τρόποι πειθούς που χρησιμοποιούνται για να πείσουν το κοινό.Αναφέρονται επίσης ως οι τρεις καλλιτεχνικές αποδείξεις σύμφωνα με τον Αριστοτέλη.

Προκειμένου να πεισθεί το ακροατήριό σας, είναι απαραίτητη η σωστή χρήση του Ήθους, του Πάθους και του Λόγου.

Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου, δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς.

– Πλούταρχος

Οι σπουδαστές- ηθοποιοί που έρχονται στο “Η.Π.Λ. στούντιο υποκριτικής” του Στράτου Τζώρτζογλου , είναι για να ενισχύσουν την ικανότητά τους για έκφραση τόσο στο σώμα όσο και στη φωνή, να εξασκήσουν την ευαισθησία και την εν-συναίσθηση στην κατανόηση του χαρακτήρα τους και να αναπτύξουν μια προσέγγιση για την αφήγηση, η οποία περιλαμβάνει ιδιαίτερη προσοχή στο κείμενο και την αφοσίωση στην άμεση επικοινωνία τους με την αλήθεια τους και συνεπώς με το κοινό.

Έρχονται να μελετήσουν με άλλους που μοιράζονται ,μέσω του πνεύματος και της φαντασίας,με τόλμη και γενναιοδωρία, δημιουργώντας έτσι , ισχυρή δέσμευση για ένα παιχνίδι αλήθειας με τον ηθοποιό που κρύβεται μέσα τους.

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 

Δεν είμαι εδώ για να σας διδάξω να “παίζετε”.

Η κάμερα ή σκηνή του θεάτρου εκθέτει όποιον ενεργεί με κόλπα και απάτες.

Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να αλλάξουμε μαζί το σύστημα πεποιθήσεων σας. Οι μεγάλοι ηθοποιοί είναι σπουδαίοι, επειδή έχουν μια συγκεκριμένη σειρά πεποιθήσεων για τον εαυτό τους και για το ποιά θα έπρεπε να είναι η δουλειά τους. Είμαι εδώ λοιπόν, για να σας βοηθήσω να “πιστέψετε”. 

 • Προετοιμασία μονόλογου και θεατρικής σκηνής .
 • Πρώτη ανάγνωση μονόλογων και σκηνών.
 • Συγκέντρωση: μια άμεση θεραπεία για το φόβο της σκηνής.
 • Δημιουργία του «τέταρτου τοίχου» για την εξάλειψη του φόβου της έκθεσης μπροστά στο κοινό.
 • Αίσθηση μνήμης: θυμόμαστε τις πέντε αισθήσεις των αισθητηριακών εντυπώσεων που βιώνει το άτομο.
 • Εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών σε μονολόγους και σκηνές.
 • Ιδιωτική στιγμή: η ικανότητα του ηθοποιού να εμφανίζεται ως “μοναχικός μπροστά στο κοινό».
 • Συναισθηματική μνήμη: η χρήση συγκεκριμένων αισθητηριακών παραμέτρων για την αναδημιουργία μιας επιλεγμένης προσωπικής εμπειρίας που σχετίζεται με τη συναισθηματική κατάσταση που επιθυμεί ο χαρακτήρας.
 • Εφαρμογή της Ιδιωτικής Στιγμής, Συναισθηματική μνήμη στους μονόλογους και τις σκηνές.
 • Αυτοσχεδιασμός και «μαγεία»: είναι η μαγεία του είδους που διαθέτουν τα παιδιά στο παιχνίδι.
 • Εργαστείτε στις δεδομένες περιστάσεις του “παιχνιδιού της φανταστικής ζωής του ρόλου του κειμένου” ,αυτοσχεδιάζοντας με δικά σας λόγια αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια, ώστε  να χτίσετε τη γέφυρα μεταξύ εσάς και του χαρακτήρα που θέλετε να απεικονίσετε για να απελευθερωθείτε από την “δέσμευση”  του κειμένου.
 • Βιώνοντας τον ρολό  “στιγμή προς στιγμή” με αυθεντικότητα: όλες οι ενέργειες και η συμπεριφορά, πάνω στη σκηνή του θέατρου ή μπροστά στην κάμερα , οι οποίες πρέπει να έχουν ως σκοπό την αποδέσμευση του αυθορμητισμού, μέσα από την κατανόηση και αποδοχή του “σκοτεινού εαυτού” μας.
 • Δεδομένες συνθήκες: η ιστορία του συγγραφέα: τόπος, αισθητήρια στοιχεία, σχέσεις, χρονική περίοδος. Η χρήση και η πρακτική των προηγούμενων τεχνικών μπορεί να βοηθήσουν τους καλλιτέχνες να επιτύχουν το «δημιουργική κατάσταση” μέσα από την οποία μπορεί να γεννηθεί η ανώτερη πνευματική κατάσταση του να “ποιήσουμε ήθος”, να ανακαλύψουμε τον ηθό-ποιο που κοιμάται μέσα μας.
 • Οι ηθοποιοί διδάσκονται να δουλεύουν με μια μέθοδο που τους επιτρέπει να αναλύουν σενάριο και να χτίζουν ζωντανό χαρακτήρα , που “αναπνέει”, με τη βοήθεια του δικού τους σακιδίου εμπειριών και συναισθημάτων.
 • Οι ηθοποιοί διδάσκονται να αναγνωρίζουν λεπτομέρειες και αποχρώσεις στους χαρακτήρες τους και να δημιουργούν βάθος και ψυχολογικά στρώματα.
 • Οι ηθοποιοί δεν χρειάζεται να πιέζουν για συναισθήματα , επειδή το έργο τους θα βασίζεται σε συναισθήματα και εμπειρίες που είναι πραγματικές, γεγονός που τους επιτρέπει να ενεργούν με φυσικό και οργανικό τρόπο.
 • Οι ηθοποιοί διδάσκονται ότι το κοινό θέλει να εμπνέεται και να παρακολουθεί μια ταινία ή ένα θεατρικό έργο, στο οποίο οι χαρακτήρες θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν το στόχο τους στη ζωή. Προκειμένου να δημιουργηθούν τέτοιου είδους δημιουργικοί δυναμικοί χαρακτήρες, οι ηθοποιοί πρέπει να κάνουν υψηλές επιλογές-ρίσκα . Ως αποτέλεσμα, οι ηθοποιοί θα απολαύσουν περισσότερο τη δουλειά τους.
 • Οι ηθοποιοί διδάσκονται να ξεπερνούν και να κερδίζουν, όπως και ο χαρακτήρας στο σενάριό τους. Μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τον δικό τους πόνο ως κίνητρο και δύναμη, αντί απλώς να τσαλακώνονται από τις ταλαιπωρίες και τη θλίψη τους.
 • Οι ηθοποιοί διδάσκονται να κατανοούν τον εαυτό τους χωρίς αρνητικές κρίσεις. Αυτό θα τους επιτρέψει την ελευθερία και την ευαισθητοποίηση για την κατανόηση της δικής τους ταυτότητας και εξουσίας. Αυτό θα τους δώσει επίσης την ευκαιρία να ξεπεράσουν τους συναισθηματικούς, σωματικούς και σεξουαλικούς φραγμούς και να αναπτυχθούν ως ηθοποιοί και άνθρωποι.
 • Οι ηθοποιοί ενθαρρύνονται να κάνουν επιλογές που μπορεί να είναι επικίνδυνες. Με αυτόν τον τρόπο, οι ηθοποιοί διακρίνονται από τους άλλους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παράστασης και  γίνονται πραγματικά επιτυχημένοι στην καριέρα τους, επειδή παίζουν τους ρόλους τους με εντυπωσιακό τρόπο.

Αυτά που  πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε:

– Για να γίνετε μέλος του Studio απαιτείται ελάχιστη δέσμευση 3 μηνών.

Μετά τους 3 πρώτους μήνες μπορείτε να συνεχίσετε σε μηνιαία βάση.

Η τάξη τεχνικής εκτελείται σε κύκλο 12 εβδομάδων, οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν ανά πάσα στιγμή στον κύκλο των 12 εβδομάδων.

Όλα τα μαθήματα είναι για ενήλικες 18 και άνω.

Για τον μαθητή , ο στόχος είναι :

 • Ανάπτυξη του οργάνου σας (συγκέντρωση, φαντασία, χαλάρωση) μέσω ασκήσεων και αυτοσχεδιασμού.
 • Ανάπτυξη μιας πρακτικής μεθόδου ή διαδικασίας για δράση που λειτουργεί για εσάς.

Τα Μαθήματα θα ξεκινήσουν από 1η Μαρτίου ως τέλος Μαΐου ,

στο Palestra Club : Φαραντάτων 4 | Αμπελόκηποι,

καθημερινά από τις 10 π.μ ως τις 2μ.μ , 

τηλ επικοινωνίας : 6932407777    6973035299

 

email:welcome@stratostzo.com

Official page : www.stratostzo.com

Facebook:Stratos Tzortzoglou Workshops

Instagram :Tzortzoglou_workshops 

Public Relations : Άντζυ Νομικού

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης: «Όταν η Marilyn Monroe μένει μόνη της» του Γιάννη Κοντραφούρη

Tags:

 • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Η Deutsche Grammophon παρουσιάζει: Arnold Kasar «Moon Square» (from «12»)

Η Deutsche Grammophon παρουσιάζει το νέο της project με τίτλο “12” – μια πολυσυλλεκτική συλλογή 12 κομματιών από τους ...

Ορθή Επανάληψη -«Η Κενή Διαθήκη» παρατείνεται έως 22 Μαρτίου

Νέα παράταση παραστάσεων μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020 πήρε «Η ΚΕΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ» του Εμμάνουελ ...

Σε δημοπρασία ερωτηματολόγιο που είχε συμπληρώσει ο Oscar Wilde

Σε δημοπρασία στο διαδίκτυο βγάζει ο οίκος Sotheby’s ένα ερωτηματολόγιο με 39 προσωπικές απαντήσεις ...

«ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε πανελλήνια περιοδεία

«Αὐτὰ ὅπως τά ‘πες ἔγιναν· τώρα κι ἐσὺ ν’ ἀκούσης ὅσα σοῦ πῶ· ἀγκαλὰ ...

«Κάτι…λύπη» της Βάσιας Αργέντη

Ο βραβευμένος με τιμητική διάκριση Γιάννης Χαντέλης για την ερμηνεία του στον μονόλογο «Κάτι ...