Vegan φακές με curry και ρύζι μπασμάτι

Υλικά για 4-5 άτομα

250 γρ. καφέ φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 τσίλι πιπεριές
50 γρ. τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 ¼ κουταλιές της σούπας κόκκινη πάστα κάρυ
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
400ml κρέμα καρύδας
400ml ζωμό λαχανικών
40ml ελαιόλαδο
Αλάτι

Για το σερβίρισμα

250 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
Φρέσκο κόλιανδρο
Φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση Συνταγής

1. Βράζουμε τις φακές για 10′ σε άφθονο νερό και τις στραγγίζουμε.

2. Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα τσίλι και τρίβουμε το τζίντζερ.

3. Σωτάρουμε τις φακές με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 5′, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την πάστα κάρυ, το τζίντζερ, τα τσίλι και αλάτι, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2′ ακόμη.

4. Προσθέτουμε το ζωμό, στον οποίο διαλύουμε τον τοματοπελτέ και βράζουμε τις φακές μέχρι να χυλώσουν, περίπου για 20′.

5. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας.

6. Σερβίρουμε το curry με ρύζι μπασμάτι, κόλιανδρο και νααν.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με λάδι καρύδας
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρές ή ψιλές καφέ φακές, ο χρόνος βρασμού και χυλώματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα την ποικιλία της φακής
– Εδώ μπορείτε να δείτε τη συνταγή για garam masala
– Αν δεν έχουμε πάστα κάρυ προσθέτουμε περισσότερο κάρυ σε σκόνη
– Εδώ μπορείς να δεις και άλλες νηστίσιμες συνταγές
– Τη συνταγή για curry μπορείς να τη δεις στο instagram στα highlights

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Crème brûlée σοκολάτας: Άλλο να το λες και άλλο να το τρως

Η crème brûlée ήταν κλασικό επιδόρπιο σε καλέσματα για δείπνο στις δεκαετίες του 70 ...

Δροσερή σαλάτα με σολομό και αβοκάντο

Μια δροσερή και άκρως υγιεινή σαλάτα που αποτελεί από μόνη της ένα κύριο γεύμα ...

Συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη η σημερινή πρόταση από αυτή του μπακαλιάρου με ...

Τι να ετοιμάσω σήμερα; Τσιζκέικ Φούρνου με Κόκκινα Φρούτα (NY Cheesecake)

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά Ποσότητα: 6-8 μερίδες Υλικά Για την ...

Κότσι χοιρινό στον φούρνο

Ένα κλασικό κότσι χοιρινό που πάει πολύ τον χειμώνα. Προετοιμασία: 15 -20 λεπτά Μαγείρεμα: ...

Τέσσερις συνταγές για βασιλόπιτα από αγαπημένους σεφ

Πώς φτιάχνουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Στέλιος Παρλιάρος, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Άκης Πετρετζίκης ...