Τραχανάς με μανιτάρια

Υλικά

για την σούπα
250 gr. τραχανά ξυνό
1 κρεμμύδι ξερό
1000 ml. ζωμό κοτόπουλο
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
50 gr. κοπανιστή
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος
100 gr. φέτα
Αλάτι
Φρέσκοκομμένο πιπέρι

για τα μανιτάρια
4 μανιτάρια λευκά
1 κλωναράκι ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

για τα κρουτόν ζέας
3 φέτες ψωμί ζέας
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια το σωτάρουμε με το βούτυρο για 1 λεπτό, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον χλιαρό ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον τραχανά που θα χρησιμοποιήσουμε, μέχρι να χυλώσει.

Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, την κοπανιστή και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια, μαζί με το βούτυρο και την φρέσκια ρίγανη, μόλις στεγνώσουν από τα υγρά τους αποσύρουμε το τηγάνι.

Κόβουμε το ψωμί ζέας σε μικρά κυβάκια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Φρυγανίζουμε για μερικά λεπτά, σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο.

Σερβίρουμε την σούπα αυτή, με μανιτάρια, κρουτόν και τρίμματα φέτας.

Ξινός Τραχανάς Σούπα με Κοπανιστή και Μανιτάρια

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Αντί για ψωμί ζέας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψωμιά όπως πολύσπορο ή ολικής άλεσης.
– Τα μανιτάρια μπορείτε να τα παραλείψετε.
– Μπορούμε να ραντίσουμε τα κρουτόνς με λάδι τρούφας.
– Η ρίγανη είναι προαιρετική

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κολοκυθοπιτάκια με τριμμένο τυρί Gruyère

Τα κολοκυθοπιτάκια είναι ιδανικά για ένα party παιδικό αλλά και ως ορεκτικό. Χρόνος προετοιμασίας: 15 ...

Πόσες θερμίδες έχει το σουβλάκι με πίτα που τρως;

Ένα σουβλάκι μετρίου μεγέθους περιέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, και πρωτεΐνη και θεωρείται πλήρες ...

Σούπα Μπορς (Borscht) – Δείτε πώς θα τη φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κυβάκια 400 γρ. παντζάρια 380 γρ. κόκκινο ...

Σπιτικά παραδοσιακά μελομακάρονα με χυμό πορτοκαλιού και μέλι

Το μελομακάρονο ή μελομακάρουνο (φοινίκι στη Μικρασιατική διάλεκτο) είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά ...

Κέικ με γέμιση μαρμελάδας

Υλικά Για το κέικ 220 γρ. βούτυρο 220 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 220 ...

Κότσι χοιρινό στον φούρνο

Ένα κλασικό κότσι χοιρινό που πάει πολύ τον χειμώνα. Προετοιμασία: 15 -20 λεπτά Μαγείρεμα: ...