Τούρτα αμυγδάλου

Υλικά

Για το Παντεσπάνι

40 gr. αλεύρι φαρίνα
100 gr. ζάχαρη
4 μέτρια αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

Για το Σιρόπι

150 gr. ζάχαρη
130 ml. νερό
20 ml. κιρς

Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
350 ml. γάλα φρέσκο
80 gr. ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

Για την Σαντιγύ

600 ml. κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζαχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας golden syrup
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 κουταλιές της σούπας κίρς

Για την Διακόσμηση

Αμύγδαλο φιλέ και κροκάν
Φράουλες
Κερασάκια μαρασκίνο
Οδηγίες
Αρχικά χτυπάμε την σαντυγί για να παγώσει, συνεχίζουμε με το παντεσπάνι και τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση

Η σαντυγί

Βάζουμε την κρέμα σε μεταλλικό μπώλ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπώλ, προσθέτουμε την άχνη, το golden syrup και το κονιάκ ή το κίρς μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγύ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Το παντεσπάνι

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοοιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα τσέρκι περίπου 25 εκατοστών.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.

Αφήνουμε να κρυώσει πρίν το κόψουμε.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά,προσοχή μη βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά!

Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπώλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να ώστε μη πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Το σιρόπι

Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5′ λεπτά, μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το κίρς και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.

Ραντίζουμε με το σιρόπι το πρώτο κομμάτι να βραχεί καλά.

Παίρνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας σαντιγύ, το κροκάν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Στρώνουμε όλη την κρέμα στο παντεσπάνι και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ. Ραντίζουμε με το σιρόπι το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι να βραχεί καλά και στρώνουμε την μισή σαντιγύ, την υπόλοιπη την βάζουμε στο ψυγείο ξανά.

Τοποθετούμε από πάνω και το τελευταίο κομμάτι από το παντεσπάνι ραντίζουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά με σαντιγύ, πασπαλίζουμε παντού με το αμύγδαλο.

Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ κάνοντας σχέδια με κορνέ, τοποθετούμε τις φράουλες, τα μαρασκίνο και τέλος αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει 3-4 ώρες.

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μαγιονέζα νηστίσιμη

Υλικά: 1 ½ κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη 1 πατάτα, μέτρια, βρασμένη 1κ.γλ. αλάτι ½ ...

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Εύκολο μουσακά με πατάτες, μελιτζάνες και μπεσαμέλ

 Eύκολος μουσακάς με πατάτες, μελιτζάνες και μπεσαμέλ Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 50 ...

Η συνταγή της ημέρας: Ταμπουλέ με φακές και ταχίνι

Βρισκόμαστε στην περίοδο της Σαρακοστής. Δε θα μπορούσαμε παρά να δείξουμε ένα υγιεινό πιάτο ...

Λονδίνο – Έκλεψαν σαφράν αξίας άνω των 55.000 ευρώ

Η ληστεία μεγάλης ποσότητας σαφράν, γνωστού και ως Κρόκος Κοζάνης συνολικής αξίας 55.227 ευρώ, ...

Αφράτα μπιφτέκια με μοτσαρέλα από τον Βασίλη Καλλίδη

Ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή συνταγή, ...

Φριττάτα με κολοκυθάκια και φέτα – Η ιταλική ομελέτα που θα σας μαγέψει

Η φριττάτα με κολοκυθάκια και φέτα είναι ένα πάρα πολύ εύκολο και οικονομικό πιάτο ...