Τάρτα με φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα

Μερίδες: 12 κομμάτια

Προετοιμασία: 40, Αναμονή: 1 ώρα

Χρόνος: 1 ώρα

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Mια απολαυστική τάρτα με φίνα ζύμη και γέμιση από ζουμερά φρούτα της εποχής από τον Στέλιο Παρλιάρο. Η συνταγή είναι προδημοσίευση από τον Γαστρονόμο Ιουνίου που κυκλοφορεί στις 13/6 με την Καθημερινή της Κυριακής. Περισσότερες γλυκές συνταγές θα βρείτε στο Ζαχαροπλαστείο του Γαστρονόμου Ιουνίου με θέμα: «Πίτες με φρούτα, καλύτερες και από της γιαγιάς Ντακ».

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας, πολύ κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. λευκά αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. λευκά αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 30 γρ. λικέρ πορτοκαλιού (cointreau ή grand marnier)
  • 600 γρ. ποικιλία φρέσκων καλοκαιρινών φρούτων, καθαρισμένων και κομμένων σε μικρά κομμάτια

Διαδικασία

Ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί είτε με το χέρι είτε στον κάδο του μίξερ (με το φτερό) μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την πατικώνουμε ελαφρώς, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.

Γέμιση: Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και το λικέρ. Αφήνουμε τη γέμιση για λίγη ώρα να σταθεί (όσο ξεκουράζουμε τη ζύμη).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C.

Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών, πάνω σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Τη στρώνουμε μέσα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αφήνουμε τις άκρες της ζύμης να εξέχουν και να κρέμονται ελαφρώς προς τα έξω. Γεμίζουμε με την κρέμα αμυγδάλου και πάνω από την κρέμα σκορπίζουμε τα φρούτα και διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα. Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την περιφέρεια με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: gastronomos.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Σούπα Μπορς (Borscht) – Δείτε πώς θα τη φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κυβάκια 400 γρ. παντζάρια 380 γρ. κόκκινο ...

Οι τροφές που σαμποτάρουν τον ύπνο μας

Αν στριφογυρίζετε στο κρεβάτι σας με τις ώρες μέχρι να σας πάρει ο ύπνος, ...

Crème brûlée σοκολάτας: Άλλο να το λες και άλλο να το τρως

Η crème brûlée ήταν κλασικό επιδόρπιο σε καλέσματα για δείπνο στις δεκαετίες του 70 ...

Μακαρόνια: Τα οφέλη για τον οργανισμό σου σύμφωνα με έρευνα

Σταμάτα να κλαις πάνω από το πιάτο με τα μακαρόνια, πιάσε ένα πιρούνι και ...

Η συνταγή της ημέρας: Σφουγγάτο φούρνου με κολοκυθάκια, πατάτες και ανθότυρο

Η  συνταγή της ημέρας έχει άρωμα Αιγαίου Πελάγους! Τι κι αν το καλοκαίρι έφυγε, ...

H βαρβαρότητα στα μεγάλα σφαγεία των ΗΠΑ – Πτηνά που παγώνουν μέχρι θανάτου ή βράζονται ζωντανά

Οι εκθέσεις αποκαλύπτουν σωρεία παραβιάσεων και τεράστια ανοχή στον τρόπο που τα πουλερικά πεθαίνουν. ...