Σπιτική λεμονάδα για αποτοξίνωση και ευεξία, μετά το Πάσχα

Με αυτές τις δόσεις θα βγάλεις περίπου 1 μπουκάλι του λίτρου συμπυκνωμένη λεμονάδα

Ακόμη και αν δεν είστε οπαδός της, αυτή την εποχή ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα μοιάζει με όαση.

Τι θα χρειαστείτε:

Έτοιμο σε: 2 ώρες
Ποσότητα: 8 άτομα
Υλικά:
320 ml. φρέσκο χυμό λεμονιού
150 ml. νερό
300 γρ. μέλι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το νερό, το μέλι και το ξύσμα από το λεμόνι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε τη λεμονάδα να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς. Σερβίρουμε τη λεμονάδα σε ψηλά ποτήρια, τα οποία γεμίζουμε μέχρι την μέση και αραιώνουμε με παγωμένο ή ανθρακούχο νερό. Αν θέλουμε προσθέτουμε πάγο και φύλλα δυόσμου!
Tips:
• Αν τα λεμόνια είναι πιο ξινά δοκιμάζουμε και αυξομειώνουμε την ποσότητα του μελιού.
• Μπορούμε να χρωματίσουμε την λεμονάδα με μερικές σταγόνες από γλυκό βύσσινο ή σιρόπι ροδιού.
• Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή χρησιμοποιώντας πορτοκάλια και να φτιάξουμε σπιτική πορτοκαλάδα όπου πάλι δεν ξεχνάμε να δοκιμάσουμε και να αυξομειώσουμε την ποσότητα του μελιού, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Η παραπάνω λεμονάδα είναι θαυματουργή, καθώς το λεμόνι εξισορροπεί τα επίπεδα του pH και βοηθά με την αποβολή των τοξινών από το σώμα.  Απόλαυσέ το μετά από ένα μεγάλο γεύμα ή ξεκίνησε με αυτό την ημέρα σου, για να «ξυπνήσεις» με τον καλύτερο τρόπο τον οργανισμό σου.

Η σπιτική λεμονάδα σου είναι έτοιμη! Άσε την να κρυώσει και βάλε τη σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για να τη φυλάξεις στο ψυγείο! Σερβίρεται σε ποτήρι σε αναλογία 1/3 λεμονάδα, 2/3 νερό με μπόλικο πάγο και χρωματιστό καλαμάκι!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Κουσκούς με κοτόπουλο και λαχανικά

 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μανιτάρια στρογγανόφ: Ένα ρώσικο πιάτο στο τραπέζι σας

Μανιτάρια στρογγανόφ… ένα αυθεντικό ρώσικο πιάτο, εξαιρετικά δημοφιλές, με επιβλητικό όνομα και ενδιαφέρουσα ιστορία. ...

Σοκολατόπιτα Χριστουγέννων- μπουκιά και γλύκα!

Η σοκολατόπιτα δεν έχει μακρά ιστορία, περί τα τέλη του 1880 εμφανίζεται, εν Ελλάδι ...

Σπιτικοί κουραμπιέδες, όλο νοστιμιά, με μπόλικη άχνη ζάχαρη

Ονοματολογικά, αλλά και γαστρονομικά, ο κουραμπιές κατάγεται από τη γειτονική Τουρκία και το αντίστοιχο ...

Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ για υγεία και νοστιμιά!

Σύμφωνα με την επισκόπηση που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, η οποία βασίστηκε σε 40 παλαιότερες ...

Καλαμάρια με ούζο και μάραθο – Απολαυστικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Αν θες εμπλούτισέ το και με άλλα θαλασσινά, θα το απολαύσουν όλοι είτε νηστεύουν ...

Μελιτζάνες παπουτσάκια – ένα πιάτο που δεν το βαριέσαι ποτέ!

Οι μελιτζάνες παπουτσάκια είναι ένα φαγητό που τον έχει το μπελά του στην κουζίνα. ...