Σπιτικές κρέπες με φράουλες

Υλικά

Για τις κρέπες
– 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
– 380 ml. φρέσκο γάλα
– 50 ml. κρέμα γάλακτος
– 2 μεγάλα αυγά
– 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
– 30 γρ. ζάχαρη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– ½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

Για την κρέμα
– 250 γρ. μασκαρπόνε
– 150 ml. κρέμα γάλακτος
– 40 gr. ζάχαρη άχνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

Για την πραλίνα
– 60 γρ. ζάχαρη
– 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο

Για τις φράουλες
– 150 γρ. φράουλες
– 100 γρ. ζάχαρη
– 60 ml. νερό
– 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
– 1½ κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια

Εκτέλεση Συνταγής

1
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την κρέμα μασκαρπόνε:
Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Κατόπιν τη χτυπάμε σε σαντιγύ, και προσθέτουμε με την άχνη, τη βανίλια και το μασκαρπόνε, τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

2
Μαρινάρουμε τις φράουλες ως εξής:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ροδόνερο και τη βανίλια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στη μέση και τις τοποθετούμε στο ψυγείο.

3
Ετοιμάζουμε την πραλίνα:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει καραμέλα, δεν ανακατεύουμε καθόλου ενώ προσέχουμε να μη μας καεί. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αμύγδαλο και αποσύρουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί, όταν να κρυώσει “σπάμε” την πραλίνα στον επεξεργαστή τροφίμων (multi).

4
Ολοκληρώνουμε το γλυκό φτιάχνοντας τις κρέπες:
Στο μπλέντερ ή σε ένα ευρύχωρο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες, αν έχουμε κανάτα μεζούρα μεταφέρουμε το μείγμα για τις κρέπες χρησιμοποιούμε για ευκολία.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι (16-18 εκ.) και ρίχνουμε στο κέντρο μείγμα, τόσο-όσο χρειάζεται για να καλύψουμε όλο τον πάτο του τηγανιού (προσοχή οι κρέπες πρέπει να είναι λεπτές) και απλώνουμε το μείγμα κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κυνήσεις ν΄απλωθεί καλά το μείγμα.

Ψήνουμε τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τοποθετούμε την κάθε κρέμα σε σχάρα, το μείγμα βγάζει 10-12 κρέπες.

5
Ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό σε πιατέλα σερβιρίσματος δημιουργώντας στρώσεις με την εξής σειρά: κρέπα-κρέμα μασκαρπόνε-πραλίνα αμυγδάλου, τέλος τοποθετούμε τις φράουλες στην κορυφή και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια με επιπλέον φράουλες και σιρόπι.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Η παραπάνω συνταγή για κρέπες μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά βούληση σε αλμυρές ή γλυκές εκδοχές, αν τη χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό αλμυρή γέμιση φροντίζουμε ν΄αφαιρέσουμε τη βανίλια
– Αν είμαστε λάτρης της σοκολάτας να αφαιρέσουμε 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο κακάο ώστε να φτιάξουμε σοκολατένιες κρέπες
– Αντί για μασκαρπόνε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα ή να του προσθέσουμε 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και να γίνει σοκολατένιο
– Το ροδόνερο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λικέρ ή χυμό λάιμ

ΠΗΓΗ:funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Το γλυκό του Σαββάτου: Ρολά κανέλας γεμιστά με μήλο

Υλικά για 4-5 άτομα Για τη ζύμη 350 γρ. αλεύρι δυνατό-για τσουρέκι 5 γρ. ...

Vegan φακές με curry και ρύζι μπασμάτι

Υλικά για 4-5 άτομα 250 γρ. καφέ φακές 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο ...

Νόστιμο Smoothie με φρούτα του δάσους, μπανάνες και ινδοκάρυδο

Τα  φρούτα του δάσους έχουν βιταμίνη C και ισχυρά  αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι σε ένα ...

Συνταγή για στικ κολοκυθιού με τυρί

Ιδανική και υγιεινή πρόταση για να συνοδεύσει κανείς το κρασί ή την μπίρα του ...

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια

Συνταγή για νόστιμο μοσχαράκι, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με λαχταριστά μανιτάρια Υλικά: 600 gr. μοσχάρι ...

Mini σουβλάκια με τυρί, καρύδια και σταφύλι

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός του γαλλικού κατσικίσιου τυριού με σταφύλια και καρύδια είναι ...