Σορμπέ ροδάκινο για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Επειδή θέλουμε να τα έχουμε και καλά με τη γραμμή μας, τα φρουτένια επιδόρπια ή αλλιώς τα sorbet είναι η πιο ασφαλής επιλογή

Λέγεται ότι το σορμπέ έγινε το αγαπημένο παγωμένο επιδόρπιο της γαλλικής αριστοκρατίας όταν η Μαρία των Μεδίκων έφθασε στο Παρίσι το 1533 για να παντρευτεί τον Ερρίκο Β’,  μετέπειτα μονάρχη της Γαλλίας. Μέχρι και το τέλος του 17ου αιώνα, το σορμπέ ήταν το αγαπημένο επιδόρπιο των Γάλλων το οποίο έτρωγαν κατά τη διάρκεια του γεύματος, ανάμεσα στα διάφορα πιάτα που τους σέρβιραν, ώστε να μην αναμειγνύονται οι διάφορες γεύσεις.

πό τον 18ο αιώνα και μετά, το σορμπέ διαδόθηκε και έγινε το αγαπημένο επιδόρπιο πολλών που συνηθίζουν να το απολαμβάνουν στο τέλος του φαγητού τους ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού η δροσιά κι η γεύση του είναι μοναδική. Πώς θα πετύχετε υπέροχο σορμπέ με τα χεράκια σας;

Το σορμπέ (που διαφέρει από τη γρανίτα στην υφή του πάγου καθώς στη γρανίτα διατηρούνται μεγάλοι κρύσταλλοι, ενώ στο σορμπέ χτυπιέται το μίγμα ενώ παγώνει) δεν περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό, παρά μόνο χυμό ή πουρέ φρούτων και ενίοτε κάποιο γλυκαντικό, γι’ αυτό και θεωρείται μια ολιγοθερμιδική πρόταση σε σχέση με άλλα είδη παγωτών, όπως για παράδειγμα το παρφέ. Περιέχουν περίπου 130 θερμίδες/100γρ.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
  3. Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τα ροδάκινα ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο).
  4. Αφού ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά. Τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.
  5. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

Tips:

Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι σχετικά ώριμα.

2. Αν προτιμήσετε πουρέ φρούτων, λιώστε τα φρούτα πολύ καλά. Χρησιμοποιήστε το μπλέντερ για καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Μόλις ο πουρές φρούτων αποκτήσει μια μαλακή ομοιογενή υφή, προσθέστε στο μείγμα το νερό και χτυπήστε το ξανά πολύ καλά.

4. Το μείγμα πρέπει να το αποθηκεύσετε σε ρηχό σκεύος, να το καλύψετε με μεμβράνη και να το αφήσετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

5. Αφού το βγάλετε από την κατάψυξη, το σπάτε σε μικρά κομμάτια τα οποία και τα βάζετε ξανά στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ μαλακό και να μην έχει κρυστάλλους

6. Το σερβίρετε αμέσως. Αν όμως είναι πολύ παγωμένο, το αφήνετε στο ψυγείο (στη συντήρηση για 15 περίπου λεπτά) πριν το σερβίρισμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Λουκουμάδες με σοκολάτα πραλίνα και λευκή σοκολάτα, ένα γλυκό κόλαση!

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μπισκότα γεμιστά με πραλίνα σοκολάτας

Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα μπισκότα με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού  ιδανικά για πρωινό ή για τη λιγούρα. Μπορείτε ...

Εύκολα cupcakes με βανίλια & κακάο για τους λάτρεις της σοκολάτας

Το σπιτικό παραδοσιακό κέικ που σπάει μύτη όταν ψήνεται στο φούρνο γλυκαίνει μεμιάς την ...

Ριζότο με γαρίδες, έτοιμο σε 45 μόλις λεπτά

Το ριζότο είναι ένα πολύ γευστικό και πλήρες πιάτο που μάς έρχεται από την ...

Εύκολα και Νόστιμα Pancakes για το Κυριακάτικο πρωινό 

Η αμερικανική τηγανίτα μοιάζει πολύ με τη σκωτσέζικη. Οι τηγανίτες σερβίρονται οποιαδήποτε ώρα της ...

Κοτόπουλο με πένες, μπρόκολο και παρμεζάνα

Τα σταυρανθή λαχανικά, στην οικογένεια των οποίων ανήκει και το μπρόκολο, έχουν μεγάλο εύρος ...