Σήμερα τρώμε παναρισμένο κοτόπουλο με λευκό και μαύρο σουσάμι

Τρυφερό στήθος και γευστική κρούστα από φρυγανιά. Τα μυστικά για ένα ωραίο πιάτο που εύκολα μπορεί να ετοιμάσει κανείς στο σπίτι. Το μόνο που προσθέσαμε εμείς σε αυτή τη συνταγή είναι λίγη τραγανότητα ακόμη. Συμπληρώνουμε στην κρούστα λευκό και μαύρο σουσάμι.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο (2 στήθη κομμένα και ανοιγμένα)
2 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι σουσάμι λευκό και μαύρο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι αλεύρι
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μπορούμε να αφήσουμε τα στήθη από βραδύς σε νερό με αλάτι και μυρωδικά
Ετοιμάζουμε τρία μπολ. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και στο τρίτο αναμειγνύουμε σουσάμι, φρυγανιά και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος να ζεσταθεί
Στο μεταξύ βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στο μείγμα με το σουσάμι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά το κρέας. Τινάζουμε τυχόν παραπάνω σουσάμι και φρυγανιά και βάζουμε στο τηγάνι
Ψήνουμε για 2-3’ λεπτά από κάθε πλευρά και βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας και να μάς δώσετε κουράγιο να συνεχίζουμε… Αν σας αρέσει η προσπάθειά μας προτείνετε το newslink.gr και στους φίλους σας. 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Πώς να φτιάξετε παραδοσιακή και σπιτική λαγάνα

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. ...

Ατομικές μηλόπιτες με κανέλα κανέλα και σταφίδες

Οι ατομικές  μηλόπιτες είμαι σίγουρη πως με το που θα βγουν από το φούρνο ...

Τι να φτιάξω σήμερα; Γιουβαρλάκια με κριθαράκι

Νόστιμη συνταγή για γιουβαρλάκια για τις λίγο πιο ψυχρές μέρες του φθινοπώρου και του ...

Μπισκότα με σταφίδες και σοκολάτα

Υλικά για 50 μπισκότα  – 300 γρ. αλεύρι μαλακό – 150 γρ. βούτυρο – ...

Καλαμάρια με ούζο και μάραθο – Απολαυστικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Αν θες εμπλούτισέ το και με άλλα θαλασσινά, θα το απολαύσουν όλοι είτε νηστεύουν ...