Σφολιατοειδής τάρτα με φρούτα

Υλικά

– 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
– 600 γρ. τυρί κρέμα
– 2 κρόκους αυγών
– 1 ολόκληρο αυγό
– 1 λεμόνι
– 80 γρ. άχνη ζάχαρη
– 1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τα φρούτα
– 3-4 νεκταρίνια
– 12 μικρά βερίκοκα
– 80 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη

Για το γλάσο
– 150 γρ. άχνη ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
– 2 κουταλιές της σούπας γάλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– Αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση Συνταγής

1.Αφήνουμε τα φύλλα σφολιάτας να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τους κρόκους, τη βανίλια, την άχνη, 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από το λεμόνι. Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε το ολόκληρο αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό.

2.Για την τάρτα με βερίκοκα: Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, με ένα πινέλο αλείφουμε τις άκρες και κατόπιν τις διπλώνουμε προς τα μέσα 1-1,5 περίπου εκ. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες, διάσπαρτα, στο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα, επάνω ακουμπάμε τα βερίκοκα κομμένα στη μέση.

Αλείφουμε τις άκρες της σφολιάτας με αυγό, πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 190ο C.

3.Για την πλεξούδα με νεκταρίνια: Κόβουμε τα νεκταρίνια σε φέτες. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ακουμπάμε τη συσκευασία της σφολιάτας στο κέντρο του φύλλου, οριζόντια, και με ένα ψαλίδι κόβουμε το φύλλο σφολιάτας δημιουργώντας 12-14 ισομεγέθεις λωρίδες αφήνοντας το κέντρο της σφολιάτας ακέραιο.

Αλείφουμε τις λωρίδες με το αυγό. Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα στη σφολιάτα και επάνω τα νεκταρίνια, κλείνουμε την πλεξούδα διασταυρώνοντας μεταξύ τους τις λωρίδες, σα να τις πλέκουμε.

Αλείφουμε την επιφάνεια της πλεξούδας με αυγό, πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40-45 περίπου λεπτά στους 190ο C.

4.Τέλος ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε την τάρτα και την πλεξούδα όσο είναι ζεστά, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε φρούτα εποχής
– Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά όπως μαστίχα, καρδάμωμο, κανέλα
– Αντί για λεμόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πορτοκάλι
– Μπορoύμε να δώσουμε στην τάρτα οποιοδήποτε σχήμα θέλουμε

ΠΗΓΗ:funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Νηστεία: Πώς να μην πάρεις κιλά αυτήν την περίοδο

Εάν νηστεύεις μέχρι το Πάσχα, είναι πολύ πιθανό να πάθεις ό,τι και οι χορτοφάγοι ...

Μελιτζάνες με φέτα και τσίλι – Θα σας συναρπάσει η γεύση του!

Οι μελιτζάνες με φέτα είναι ένα πιάτο πολύ γευστικό βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα. Δεν ...

Πατατόπιτα: Αλμυρή τούρτα σφολιάτας με πατάτες, πράσα και τυριά

Μια γευστική πατατόπιτα με ζύμη σφολιάτας και τυριά. Είναι οικονομική, εύκολη και διαθέτει απίθανη ...

Τι να φτιάξω σήμερα; Ντολμαδάκια γεμιστά με ρύζι, μαραθόριζα και σταφίδες

Συνταγή για ντολμαδάκια γεμιστά με ρύζι, μαραθόριζα και σταφίδες Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ...

Πώς θα φτιάξετε σπιτικές βάφλες

Η βάφλα (waffle) αποτελεί ένα ελαφρύ γλύκισμα από γάλα, αλεύρι, ζάχαρη και αυγά ψημένο ...

Σπιτικές κρέπες με φράουλες

Υλικά Για τις κρέπες – 300 γρ. αλεύρι φαρίνα – 380 ml. φρέσκο γάλα ...