Ριζότο με χταπόδι

Ωραίο, γευστικότατο, πλούσιο ριζότο με χταπόδι και ντομάτα. Είναι νηστίσιμο και ταιριάζει σε όλες τις εποχές.

Ωραίο, γευστικότατο, πλούσιο ριζότο με χταπόδι και ντομάτα. Είναι νηστίσιμο και ταιριάζει σε όλες τις εποχές.

Προετοιμασία: 20 | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 25 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες

Υλικά συνταγής: 

  • Χταπόδι1 κιλό περίπου 
  • Ξύδι4 κουταλιές σούπας 
  • Μπαχάρι3 – 4 κόκκοι 
  • Πιπέρι4 – 5 κόκκοι 
  • Δάφνη1 φύλλο 
  • Ελαιόλαδο1/4 κούπας 
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μέτριο 
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο1 σκέλιδα 
  • Ρύζι2 κούπες (καρολίνα) 
  • Ντοματοπελτέ2 κουταλάκια τσαγιού 
  • Λευκό ξηρό κρασί1/2 κούπα 
  • Ψιλοκομμένες ντομάτες2 μέτριες 
  • Ζάχαρη1/2 κουταλάκι τσαγιού 
  • Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
  • Ζεστό νερό5 κούπες περίπου 
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανόλίγο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες: 

1. Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και το ξύδι σε κατσαρόλα να βράσει. Αν χρειάζεται, προσθέτετε και λίγο νερό. Όταν βράσει και μαλακώσει (προσοχή να μην παραβράσει) Το βγάζετε από την κατσαρόλα και όταν κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια.

2. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε πολύ καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε το χταπόδι. Το τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και χαμηλώνετε λίγο την φωτιά. Τα σοτάρετε κι αυτά, να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και το γυρίζετε 1 λεπτό περίπου μέσα στο λάδι. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ και τον τσιγαρίζετε κι αυτόν άλλο 1 λεπτό. Τέλος σβήνετε με το κρασί.

3. Μόλις το κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το μισό νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν το νερό απορροφηθεί, προσθέτετε κι άλλο, ανακατεύοντας πάλι συχνά. Συνεχίζετε μέχρι να βράσει το ρύζι (θα λασπώσει ελαφρά απέξω, αλλά μέσα θα κρατάει ελάχιστα).

4. Κατεβάζετε από την φωτιά, δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό. 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης: Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Εύκολο κοτόπουλο με κουσκούς και μάνγκο – Ένα πιάτο γλυκοκαυτερό που αξίζει να δοκιμάσεις!

Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και θρεπτικό πιάτο με ελεγχόμενες θερμίδες που μπορεί να ...

Mini σουβλάκια με τυρί, καρύδια και σταφύλι

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός του γαλλικού κατσικίσιου τυριού με σταφύλια και καρύδια είναι ...

Food blogs: Τη δεκαετία του ‘60 μιλούσαμε για διατροφή και όχι για εντυπωσιακές εικόνες φαγητού

Άλλοι δημοσιεύουν vegan λιχουδιές και άλλοι τις πιο περίεργες συνταγές που μπορεί να έχει το διαδίκτυο. ...

Smoothies:Τονώνουν, δροσίζουν και αδυνατίζουν – Δείτε τις απολαυστικές συνταγές

Τα smoothies αποτελούνται από διάφορα φρέσκα ή και κατεψυγμένα φρούτα χτυπημένα στο μπλέντερ μαζί ...

Ο Άκης Πετρετζίκης, αποκαλύπτει τα μυστικά του για μια νόστιμη σπιτική λαγάνα

Η λαγάνα είναι άζυμος άρτος, που σημαίνει ότι παρασκευάζεται χωρίς προζύμι και φαίνεται ότι ...

Μαρέγκες γεμιστές με κρέμα λεμονιού και φρούτα

Οι μαρέγκες με κρέμα λεμονιού είναι ένα δροσερό γλυκό με λίγες θερμίδες. Το λεμόνι ...