Πώς να φτιάξετε τέλεια αυγά σε φωλιές – μια συνταγή άκρως γευστική!

Αρκετοί αποφεύγουν τον κρόκο του αυγού και προτιμούν να καταναλώνουν μόνο το ασπράδι, καθώς στον κρόκο βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα χοληστερόλης και έχει περισσότερες θερμίδες

Μπορεί στον κρόκο να συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα λιπαρών, όμως παρέχει επίσης τις περισσότερες βιταμίνες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά του αυγού.  Στη συνταγή που ακολουθεί χρησιμοποιούμε ολόκληρο το αυγό.

Αρκετοί αποφεύγουν τον κρόκο του αυγού και προτιμούν να καταναλώνουν μόνο το ασπράδι, καθώς στον κρόκο βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα χοληστερόλης και έχει περισσότερες θερμίδες.

Τι θα χρειαστείτε
1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
4 μεγάλα αυγά
¼ της κούπας τριμμένο κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση τσένταρ ή γκούντα)
Στρογγυλά κουπ- πατ (ή ποτήρι με μεγάλο, στρογγυλό άνοιγμα)

Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο

170603 auga sfoliata syntagi 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2ο

«Αλευρώστε» ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας και στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω το φύλλο σφολιάτας. Με ένα στρογγυλό κουπ- πατ ή ένα μεγάλο ποτήρι, σχηματίστε 4 κύκλους.

170603 auga sfoliata syntagi 2

Βήμα 3ο

Μεταφέρετε τα πιτάκια σε ένα σκεύος με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (τουλάχιστον 5 εκατοστά γιατί τα πιτάκια θα απλωθούν). Στη συνέχεια, κάντε μικρές τρύπες σε κάθε ζυμαράκι και βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βήμα 4ο

Αφού τα βγάλετε απ’ τη συντήρηση, τοποθετήστε τα αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα να ψηθούν για 8 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να ροδίσουν.

Βήμα 5ο

Έπειτα, απομακρύνετέ τα από τον φούρνο και ρίξτε ίση ποσότητα απ’ το τριμμένο τυρί στο εσωτερικό του κάθε κύκλου. Σπάστε ένα αυγό για το καθένα και ρίξτε το στο κέντρο του.

170603 auga sfoliata syntagi 3

Βήμα 6ο

«Πασπαλίστε» με το κλασικό αλατοπίπερο και αφήστε τα πιτάκια να ψηθούν για 12 λεπτά ακόμα- θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα από τα ασπράδια των αυγών.

170603 auga sfoliata syntagi 4

Βήμα 7ο

Απομακρύνετέ τα από τον φούρνο, σερβίρετε και απολαύστε!

 tips

– Αν δεν έχετε φύλλο σφολιάτας, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με ατομικά ψωμάκια. Απλώς, δημιουργήστε ένα μικρό βαθούλωμα, βγάζοντας την ψίχα με ένα κουτάλι για να βάλετε μέσα τα αυγά και «ασφαλίστε» τις άκρες του με το τριμμένο τυρί.

– Μία φόρμα για μάφιν θα σας χρησιμεύσει για να τα τοποθετήσετε μέσα και για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα έχετε απώλειες από τα’ αυγά.

– Προσθέστε όσα υλικά θέλετε (προσούτο, μπέικον, μανιτάρια), αλλά λίγο πριν το τέλος.

Διαβάστε, επίσης:Κανελόνια με σπανάκι, ντομάτα και μπεσαμέλ

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Νόστιμοι πατατοκεφτέδες -βασική συνταγή

Οι πατατοκεφτέδες αποτελούν ένα ορεκτικό-σνακ που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να τους ...

Νόστιμες τυροκροκέτες σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Καταπλήξτε τους πάντες με αυτή τη κλασσική ελληνική συνταγή για τραγανές τυροκροκέτες με φέτα! ...

Θρεπτική ομελέτα με πατάτες, μπρόκολο και φέτα

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά του μπρόκολου βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο ...

Εύκολα cupcakes με βανίλια & κακάο για τους λάτρεις της σοκολάτας

Το σπιτικό παραδοσιακό κέικ που σπάει μύτη όταν ψήνεται στο φούρνο γλυκαίνει μεμιάς την ...

Εύκολα και Νόστιμα Pancakes για το Κυριακάτικο πρωινό 

Η αμερικανική τηγανίτα μοιάζει πολύ με τη σκωτσέζικη. Οι τηγανίτες σερβίρονται οποιαδήποτε ώρα της ...

Σαλάτα νισουάζ: Η Mεσογειακή σαλάτα με προέλευση τη Νίκαια, της Γαλλίας

Οι Γάλλοι, πρεσβεύουν ότι στη Νισουάζ δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα μαγειρεμένα λαχανικά εκτός ...