Πώς να φτιάξετε Πτι Φουρ

Σημειώσεις για τη συνταγή

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 12-14 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 20 πτι φουρ

Υλικά

Για τα μπισκότα βουτύρου
– 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο
– 250 γρ. αλεύρι φαρίνα απ
– 15 γρ. νισεστέ ή κόρν φλάουρ
– 125 γρ. άχνη ζάχαρη
– 2 αυγά
– 1 βανιλλίνη

Για τη γέμιση
– Μαρμελάδα βερίκοκο

Για την επικάλυψη
– 100 γρ. κουβερτούρα
– Τριμμένους ξηρούς καρπούς
– Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση Συνταγή

(1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
Αφήνουμε να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μαλακώσει.
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με την άχνη για 6-7 λεπτά, μόλις γίνουν σα κρέμα προσθέτουμε τα αυγά, το νισεστέ, το αλεύρι και τη βανιλλίνη.

(2) Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με χοντρή μύτη με ακίδες και σε αντικολλητικό χαρτί δημιουργούμε μπισκότα μετρίου μεγέθους στρογγυλά ή μακρόστενα.
Ψήνουμε τα μπισκότα στους 175ο C για 12-14 λεπτά και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

(3) Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρούμε ζεστή.
Αλείφουμε τα μπισκότα με μαρμελάδα και ενώνουμε δύο μαζί, βούτάμε στην κουβετούρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο και τα διατηρούμε σε κουτί που κλείνει ερμητικά, εκτός ψυγείου.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Η ζύμη θα σας δυσκολέψει λίγο στο φορμάρισμα με το κορνέ γι΄αυτό η μύτη πρέπει να είναι χοντρή.
Αν δεν έχουμε κατάλληλο κορνέ μπορούμε να πλάσουμε μπαστουνάκια και να τα «πατήσουμε» ελαφρά με τη μύτη του πιρουνιού
– Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δεν την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για να μπορεί να δουλευτεί εύκολα
– Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, όμως μη το παρακάνετε γιατί το άρωμα βουτύρου κάνει τη διαφορά
– Μπορούμε να γεμίσουμε τα μπισκότα και άλειμμα σοκολάτας
– Η μαρμελάδα μπορεί να είναι οποιαδήποτε της επιλογή σας

Πηγή: funky cook

Διαβάστε επίσης: Λαχταριστό smoothie με αβοκάντο, κακάο και μπανάνα

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Τι να φτιάξω σήμερα; Μπανάνα split με γιαούρτι και δημητριακά

Συνταγή για Μπανάνα split με γιαούρτι και δημητριακά Χρόνος Εκτέλεσης: 5 λεπτά Ποσότητα: 4 ...

Πατατοκροκέτες με μανιτάρια

Υλικά 200 γρ. μανιτάρια 400 γρ. πατάτες 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό 100 γρ. τυρί ...

Πώς να φτιάξετε νόστιμες και υγιεινές τηγανιτές πατάτες χωρίς τηγάνισμα

Οι τηγανιτές πατάτες είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στα οποία μικροί ...

Νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα για όλη την οικογένεια, σε 5 βήματα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα με μπισκότα digestive ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες ...

Πώς να βράσετε τα πασχαλινά αυγά χωρίς να σπάσουν-Όλα τα μυστικά

Όταν βάφουμε τα κόκκινα αυγά μας για το Πάσχα υπάρχει περίπτωση να έρθουμε αντιμέτωπες με ...