Πώς μπορούμε να διαλέξουμε ένα ώριμο καρπούζι – Όλα τα tips [vid]

Τα «αγόρια» είναι πιο μεγάλα και μακρόστενα και πολύ πιο ζουμερά. Ενώ τα «κορίτσια» είναι στρογγυλά πολύ γλυκά

Καλοκαίρι ίσον καρπούζι! Αυτό το τόσο αγαπημένο φρούτο που στο μυαλό μας φέρνει καλοκαιρινές βραδιές με φίλους στη βεράντα….

Ξέρουμε όμως να διαλέγουμε το σωστό καρπούζι; Παρακάτω ακολουθούν κάποια tips προκειμένου να διαλέξουμε το σωστό.

  • Είτε μικρό είτε μεγάλο το ώριμο καρπούζι θα πρέπει να είναι βαρύ!
  • Θα πρέπει να ψάξουμε στο καρπούζι το σημείο το οποίο ακουμπούσε στο χώμα. Αν είναι άσπρο ή πράσινο σημαίνει ότι κόπηκε πριν ωριμάσει ενώ αν είναι κιτρινωπό σημαίνει ότι έχει ωριμάσει και άρα είναι το κατάλληλο για να αγοράσουμε
  • Χτυπήστε το λίγο προς την μέση και αν ακούσετε ένα βαθύ και υπόκωφο ήχο τότε να είστε σίγουροι πως βρήκατε ένα ώριμο καρπούζι

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Ιδέες για υγιεινά σνακ στην παραλία

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Τα 8 κοκτέιλ των Χριστουγέννων και πώς να τα ετοιμάσετε

Επιτέλους ήρθαν τα Χριστούγεννα και έχουμε λόγο να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε ή έστω ...

Χωριάτικη μακαρονάδα όλο νοστιμιά

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή μακαρονάδα με χρωματιστές πιπεριές, ντοματίνια και λουκάνικο; ...

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού

Είναι ένα γλυκό που θα σας κάνει να αγαπάτε τα τούρτα πραλίνα φουντούκια.Από τα ...

Ζεστή σοκολάτα με τζίντζερ, για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, η σοκολάτα ήταν και παρέμενε ρόφημα. Σοκολατογλυκά και ...

Sorbet καρπούζι, χωρίς παγωτομηχανή – Ό, τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες

Τα sorbet φτιάχνονται από την πούλπα των φρούτων και με αρκετή ζάχαρη. Έχουν πλούσια ...

Ατομικές μηλόπιτες με κανέλα κανέλα και σταφίδες

Οι ατομικές  μηλόπιτες είμαι σίγουρη πως με το που θα βγουν από το φούρνο ...