Ποιο είναι το κόλπο για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες;

Ο διαχωρισμός τους θα τις κρατήσει φρέσκιες

Οι μπανάνες μαζεύονται πάντα πράσινες! Όταν ξεκινάνε να κιτρινίζουν βγαίνουν στην αγορά. Οι άγουρες μπανάνες, πράσινες, έχουν πολύ διαφορετική γεύση και θυμίζουν πράσινα φρούτα όπως το ακτινίδιο. Είναι λίγο γλυκιές και αμυλώδεις . Αν θέλετε να δώσετε στην μπανάνα σας την ευκαιρία να ωριμάσει, διαφορετικά, θα γίνει ένας πράσινος, αμυλούχος καρπός, που δεν θα είναι πολύ γευστικός. Καθώς η μπανάνα ωριμάζει, γίνεται πιο γλυκιά, μαλακότερη, πιο αρωματική, αλλά και πιο… καφέ, ή αλλιώς «μαυρίζει» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Οι μπανάνες είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα για τον περισσότερο κόσμο, καθώς είναι εύκολες στην κατανάλωση και ταυτοχρόνως πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Όμως, πώς μπορούμε να τις διατηρήσετε φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Μην αποθηκεύετε τις μπανάνες σας σε μια δέσμη ή σε ένα μπολ με άλλα φρούτα.
Διαχωρίστε τις από το κοτσάνι και τοποθετήστε το κάθε φρούτο σε διαφορετική θέση. Οι μπανάνες απελευθερώνουν αέρια που προκαλούν τη γρήγορη ωρίμανση των άλλων φρούτων.  Μόλις τις αγοράσετε (όχι τελείως ώριμες) το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τις ξεχωρίσετε μία-προς-μία από το τσαμπί. Στην συνέχεια πάρτε την απλή πλαστική μεμβράνη που πιθανότατα έχετε στην κουζίνα σας και τυλίξτε καλά το κοτσάνι της κάθε μπανάνας.

Διαβάστε,επίσης:

Τα λάθη κατά την προετοιμασία και κατανάλωση των εορταστικών γευμάτων

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Πώς να βράσετε τα πασχαλινά αυγά χωρίς να σπάσουν-Όλα τα μυστικά

Όταν βάφουμε τα κόκκινα αυγά μας για το Πάσχα υπάρχει περίπτωση να έρθουμε αντιμέτωπες με ...

Γευστικά σοκολατάκια με μπισκότο και μπανάνα

Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και οικονομική συνταγή. Τα γεμιστά σοκολατάκια με μπισκότο και ...

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα και κομμάτια λευκής σοκολάτας

Η όψη του θυμίζει κυριολεκτικά κορμό δέντρου, ενώ ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ελβετικό κέικ-ρολό ...

Σορμπέ ροδάκινο για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Λέγεται ότι το σορμπέ έγινε το αγαπημένο παγωμένο επιδόρπιο της γαλλικής αριστοκρατίας όταν η ...

Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και γαρίδες – Ένα ορεκτικό που διαφέρει!

Οι γεμιστές ντομάτες με ρύζι και γαρίδες είναι ένα ορεκτικό δροσερό που θα σας ...

Νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο με τυρί και πέστο βασιλικού

Το κοτόπουλο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ...