«Παϊδάκια» κοτόπουλου με αρωματικά και σπαράγγια

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 15΄

Χρόνος: 35΄

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Για λίγες ημέρες ακόμα θα βρίσκουμε τρυφερά σπαράγγια στην αγορά. Επωφελούμαστε από την ευκαιρία και ετοιμάζουμε αυτό το απίθανα μυρωδάτο και φουρνιστό κοτόπουλο. Ανοίγουμε και ένα ξηρό, κοφτερό Μοσχάτο για να το συνοδέψουμε.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο «παϊδάκια» (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το ετοιμάσει)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 10 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 2 μέτριες πατάτες, σε μικρά κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα και ολόκληρα [Κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στελέχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler), για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες, φροντίζοντας να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.]
  • ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου και τα απλώνουμε σε ένα ταψί σε μία στρώση. Σκορπίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πατάτες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, προσθέτουμε και τα σπαράγγια, σκορπίζοντάς τα ομοιόμορφα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με το ξύσμα, ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Τι να φτιάξω σήμερα; Κέικ νουτέλας

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το μόνο που θα ...

Συνταγή για στραπατσάδα ή καγιανά

Η συνταγή για το γρήγορο και παραδοσιακό φαγητό που αγαπήσαμε από μικροί! Υλικά 4-5 ...

Συνταγή: Τονοσαλάτα με καπνιστό τόνο, ζυμαρικά και κόκκινα φασόλια

Η σημερινή συνταγή είναι πολύ πλούσια! Παρακάτω, αναφέρονται τα υλικά και ο τρόπος για ...

Γρανίτα φράουλα – Όλο δροσιά και γεύση

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με μια σούπερ γρανίτα φράουλα που είναι γευστική, δροσιστική και με ...

Say Yes: Ερχόμαστε κοντά μέσα από τα κοινά μας ενδιαφέροντα

Τους τελευταίους μήνες το SAY YES, μια κεφάτη ομάδα μάς προσκαλεί να πούμε «ΝΑΙ» ...

Breakfast pizza – Το ιδανικό πρωινό για όλη την οικογένεια

Πεντανόστιμη σπιτική πίτσα που θα σερβίρεις σε αυτοσχέδιο brunch της Κυριακής για φίλους ή ...