Ομελέτα με σπαράγγια, πεκορίνο και μανιτάρια με μόνο 183 θερμίδες η μερίδα

Πριν καταπιαστείτε με το χτύπημα των αυγών, φροντίστε να έχουν πάρει θερμοκρασία δωματίου και το τηγάνι να είναι αρκετά ζεστό

Η ομελέτα μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή στο πρωινό γεύμα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η προσθήκη λίγου γάλακτος στην ομελέτα, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Μια άλλη εναλλακτική είναι ένα κουταλάκι κρύο νερό για κάθε αυγό. Αυτή η εκδοχή θα περίμενε κανείς να αραιώσει το μείγμα της ομελέτας, αλλά αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι το νερό εξατμίζεται από το ζεστό τηγάνι, δίνοντας παραπάνω όγκο στην ομελέτα μας.

Όσον αφορά στα υλικά, προτιμήστε τα αυγά μεσαίου μεγέθους και για την καλύτερη γευστική απόδοση, επιλέξτε βιολογικά. Δοκιμάστε οι ίδιοι τις εκδοχές με το νερό και το γάλα και τσεκάρετε και μια τρίτη συνταγή, λιώνοντας ένα κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι πριν ρίξετε τα αυγά. Πριν όμως καταπιαστείτε με το χτύπημα των αυγών, φροντίστε να έχουν πάρει θερμοκρασία δωματίου και το τηγάνι να είναι αρκετά ζεστό, αφού ένα από τα μυστικά της ομελέτας είναι να πετύχετε γρήγορο ψήσιμο, γιατί αλλιώς δεν θα γίνει τόσο αφράτη.

Όσοι χρησιμοποιούν βούτυρο, γνωρίζουν ότι όταν το βούτυρο ζεσταίνεται, αφρίζει και καλό είναι να περιμένουμε να υποχωρήσει πρώτα ο αφρός και πριν αρχίσει να καφετίζει, να ρίξουμε τα αυγά στο τηγάνι.

 Έχει πολλά κοινά με τη στραπατσάδα και συναντάται σε διάφορες εθνικές κουζίνες.
Οι Ρωμαίοι έτρωγαν ζεστές ή κρύες ομελέτες, γνωστές με την ονομασία patina.Σύμφωνα με τον Ηλία Πετρόπουλο, στα ελληνικά η ομελέτα ονομαζόταν σφουγγάτο, καγιανάς ή καϊγανάς, στα ποντιακά φούστορο ή φούστρο, ενώ υπάρχει και ο λόγιος ορισμός ωοτηγανίτης.

Συστατικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 6 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/2φ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • 1κ.σούπας φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 1κ. γλυκού βούτυρο
  • 2κ. σούπας γάλα
  • 4 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1φλ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Τρόπος μαγειρέματος σε αντικολλητικό τηγάνι (μπορεί να γίνει και στο φούρνο)

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά, τα ασπράδια αυγών, 1/4φλ. πεκορίνο, το φασκόμηλο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι με διάμετρο 25εκ., ρίξε το βούτυρο,το γάλα,  τα σπαράγγια, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σόταρέ τα.
  • Ρίξε μέσα το μείγμα με τα αυγά, σκέπασε με ένα καπάκι και άφησέ το να ψηθεί για 4-7 λεπτά, μέχρι τα αυγά να είναι σχεδόν έτοιμα.
  • Πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και παρακολούθησε το μέχρι να λιώσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Γκουρμέ ιστορίες: Το Roquefort είναι ένας θρύλος;

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Γκουρμέ ιστορίες: Το Roquefort είναι ένας θρύλος;

Είναι ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Γαλλίας και η πλήρης εποχή παραγωγής ...

Τα λάθη κατά την προετοιμασία και κατανάλωση των εορταστικών γευμάτων

Λάθη κατά την προετοιμασία και κατανάλωση των εορταστικών γευμάτων του ρεβεγιόν για την  πρόληψη ...

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού

Είναι ένα γλυκό που θα σας κάνει να αγαπάτε τα τούρτα πραλίνα φουντούκια.Από τα ...

Σαλάτα νισουάζ: Η Mεσογειακή σαλάτα με προέλευση τη Νίκαια, της Γαλλίας

Οι Γάλλοι, πρεσβεύουν ότι στη Νισουάζ δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα μαγειρεμένα λαχανικά εκτός ...

Μαρμελάδα ακτινίδιο για υγεία και νοστιμιά

Η κατανάλωση ενός και μόνο ακτινιδίου, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας στην ...

Ριζότο με γαρίδες, έτοιμο σε 45 μόλις λεπτά

Το ριζότο είναι ένα πολύ γευστικό και πλήρες πιάτο που μάς έρχεται από την ...