Ομελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15′
Χρόνος: 10′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 11.00€
Το φαγητό του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από μια ομελέτα με λαχανικά της εποχής.

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης+1 πράσινη κέρατο, σε μέτρια καρέ
  • 3 κολοκυθάκια χοντροτριμμένα, ελαφρώς αλατισμένα και καλά στυμμένα με τα χέρια μας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε, ετοιμάζουμε 2 ομελέτες, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά), ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο η ομελέτα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει. Εναλλακτικά, γυρίζουμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά, ως εξής: Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι και να ψηθεί για λίγο. Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια.

Στο ποτήρι μας: Κάνουμε την καθημερινή γιορτή ανοίγοντας ένα αφρώδες κρασί από τη Ζίτσα. Εναλλακτικά, ο αφρός μιας lager δεν θα μας απογοητεύσει.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Σοκολατόπιτα Χριστουγέννων- μπουκιά και γλύκα!

Η σοκολατόπιτα δεν έχει μακρά ιστορία, περί τα τέλη του 1880 εμφανίζεται, εν Ελλάδι ...

Πόσες θερμίδες έχει το σαρακοστιανό τραπέζι

Στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο η λαγάνα, η ταραμοσαλάτα, ο χαλβάς, ...

Όλα τα μυστικά για το σωστό barbecue

Τώρα που ο καιρός είναι πιο ζεστός είναι ιδανική στιγμή για να καλέσετε φίλους ...

Η παράλειψη του πρωινού συνδέεται με χαμηλότερους βαθμούς στο Λύκειο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς έδειξαν για πρώτη φορά μια σύνδεση μεταξύ πρωινού ...

Τι να φτιάξω σήμερα; Ρολά κανέλας γεμιστά με μήλο

Συνταγή για cinnamon rolls – ρολά κανέλας γεμιστά με μήλο και γλάσο τυρί κρέμα ...

Κέικ με γέμιση μαρμελάδας

Υλικά Για το κέικ 220 γρ. βούτυρο 220 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 220 ...