Μυρμηγκάτο

Υλικά

για το κέικ

300 gr. αλεύρι φαρινά
125 gr. βούτυρο
115 gr. ζάχαρη
80 ml. γάλα
50 ml. ΜΕΤΑΧΑ
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κάψουλες βανιλλίνη
150 gr. τρούφα
Ελάχιστο αλάτι

για το σιρόπι

350 gr. ζάαχαρη
280 ml. νερό
1 μικρό ξυλάκι κανέλα

για την επικάλυψη

120 gr. βούτυρο
130 gr. ζάχαρη
18 gr. κακάο άγλυκο
35 gr. νισεστέ ή κόρν φλάουρ
400 ml. γάλα φρέσκο
1 κάψουλα βανιλλίνη

Τρούφα επιπλέον για την διακόσμηση

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Ξεκινάμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, ένα-ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι, κατόπιν ανακατεύουμε το αλεύρι με την τρούφα.

Προσθέτουμε στον κάδο το γάλα, χλιαρό, το κονιάκ τις κάψουμε βανιλλίνης, σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή αντικολλητικό μέτριο τετράγωνο ταψί.

Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 50 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το καυτό κέικ από τον φούρνο, το χαράζουμε ελαφρά και το σιροπιάζουμε.

Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα της επικάλυψης, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα και περιχύνουμε το κέικ.

Αφού κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί η κρέμα, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Διακοσμούμε την επιφάνεια με τρούφα.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μύδια σαγανάκι

Υλικά 500 gr. μύδια κατεψυγμένα 200 gr. φέτα 3 σκελίδες σκόρδο 2 καυτερές πιπερίτσες ...

Μακαρονοσαλάτα με μοτσαρέλα

Υλικά: 1 πακέτο πένες ή οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας 100γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, ...

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο,ελιές και φέτα

Η συνταγή της ημέρας χωράει σε κάθε εποχή και περίσταση και συγκαταλέγεται στην ελληνική ...

Σπιτικοί κουραμπιέδες, όλο νοστιμιά, με μπόλικη άχνη ζάχαρη

Ονοματολογικά, αλλά και γαστρονομικά, ο κουραμπιές κατάγεται από τη γειτονική Τουρκία και το αντίστοιχο ...

Το γλυκό της ημέρας: Προφιτερόλ

Μια αγαπημένη συνταγή για ένα γλυκό που έχει αγαπηθεί από πολλούς. Υλικά: Για τη ...

Τραγανά μπισκότα με αποξηραμένα φρούτα- Βόμβα υγείας!

Τα μπισκότα με τα αποξηραμένα φρούτα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι χορταστικά, υγιεινά ...