Μύδια σαγανάκι

Υλικά

500 gr. μύδια κατεψυγμένα
200 gr. φέτα
3 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπερίτσες τουρσί
200 ml. λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.

Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.

Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.

Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.

Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Πατάτες και κουνουπίδι ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 450 γρ. γάλα 450 γρ. ...

Τάρτα με λεμόνι

Υλικά Για τη βάση – 180 γρ. αλεύρι μαλακό – 60 γρ. αμυγδαλόψιχα – ...

Πώς να φτιάξετε νόστιμη μαγειρίτσα κοτόπουλου

Φέτος το Πάσχα όλα είναι διαφορετικά. Έτσι, ο Πέτρος Συρίγος προτείνει μία εναλλακτική μαγειρίτσα, ...

Monte Blanco με μαρέγκα – το ιδανικό γλυκό των Χριστουγέννων 

Τα κάστανα περιέχουν επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο και κάλιο. Ακόμη είναι γνωστά ...

Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και κεφαλογραβιέρα

Υλικά για 12 μερίδες 10 φύλλα κρούστας 250 γρ. φέτα σκληρή 200 γρ. κεφαλοβραβιέρα ...

Κοτόπουλο με πένες, μπρόκολο και παρμεζάνα

Τα σταυρανθή λαχανικά, στην οικογένεια των οποίων ανήκει και το μπρόκολο, έχουν μεγάλο εύρος ...