Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

500 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
1 στικ σέλερι
1000 ml. ζωμό βοδινού
50 gr. βούτυρο
50 ml. ελαιόλαδο
150 ml. χυμό ντομάτας
100 gr. αποφλοιωμένα ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Σκεύη: Κατσαρόλα, τηγάνι, ξύλο κοπής, μαχαίρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και προετοιμάζουμε τον ζωμό, τον οποίο κρατάμε πολύ ζεστό.

Σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το κρέας σε τηγάνι με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το βούτυρο, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, τα ντοματίνια και τόσο ζωμό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 3 ώρες περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό, πάντα ζεστό.

Σερβίρουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας.

Σημειώσεις για τη σνυταγή

– Το μοσχαράκι το σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και σε μικρές ποσότητες κάθε φορά ώστε να σωταριστεί σωστά και να μην “βράσει” στο λάδι.
– Το κοκκινιστό το βράζουμε σε σχετικά στενή κατσαρόλα και αφού πάρει την πρώτη βράση σε χαμηλή θερμοκρασία.
– Όταν χρησιμοποιούμε φρέσκια ντομάτα φροντίζουμε προσθέσουμε πελτέ ή χυμός ντομάτας για να έχουμε καλό αποτέλεσμα στο δέσιμο της σάλτσας.- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά στην σάλτσα όπως ολόκληρα μικρά λευκά μανιτάρια.
– Πάντα χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας κρασί, ώστε να πάρει ωραία γεύση το φαγητό.
– Στο κοκκινιστό ταιριάζει τέλεια και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, την προσθέτουμε λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Το γλυκό της ημέρας: Στριφτή ταχινόπιτα

Σαρακοστή και νηστεία χωρίς γλυκό δε γίνεται. Τι καλύτερο από ένα γλυκό με ταχίνι, ...

Μαρμελάδα ακτινίδιο για υγεία και νοστιμιά

Η κατανάλωση ενός και μόνο ακτινιδίου, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας στην ...

Τα 8 κοκτέιλ των Χριστουγέννων και πώς να τα ετοιμάσετε

Επιτέλους ήρθαν τα Χριστούγεννα και έχουμε λόγο να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε ή έστω ...

Τονοσαλάτα με ζυμαρικά και φασόλια

  Υλικά για 4-6 άτομα Για τη σαλάτα 250 γρ. ζυμαρικά 300 γρ. καπνιστό ...

Χταπόδι στιφάδο

Μερίδες: 4-5 Προετοιμασία: 20′ Χρόνος: 1 ώρα + 50′ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας To ...

Mac n’ cheese

Υλικά 350 gr. ζυμαρικά κοράλι ή άλλο κοφτό μακαρόνι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ...