Μακαρόνια με χταποδάκι

Υλικά

Για το χταπόδι
1 μεγάλο χταπόδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 δαφνόφυλλα

Για τη χταποδομακαρονάδα
500 γρ. σπαγγετίνι ολικής άλεσης
1 κρεμμύδι
30ml κόκκινο γλυκό κρασί
1200ml ζεστό νερό
60ml ελαιόλαδο
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
2 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το ξύδι και το δαφνόφυλλο, σιγοβράζουμε για 30’, ανάλογα τα υγρά που θα βγάλει το χταπόδι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

2. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει και αποκτήσει βαθύ κόκκινο χρώμα, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα, κρατώντας τα υγρά που θα βγάλει.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις.

4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στην κατσαρόλα σωτάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο για 2’, προσθέτουμε το χταπόδι συνεχίζοντας για μερικά λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το νερό, αλάτι και πιπέρι.

5. Μόλις πάρει μια-δύο δυνατές βράσεις προσθέτουμε τη σπαγγετίνι και βράζουμε για 3’ το περισσότερο.

6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ευρύχωρο ταψί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε τη χταποδομακαρονάδα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις , για περίπου 25′ ή μέχρι να «ρουφήξουν» τα ζυμαρικά το ζουμί, χωρίς όμως να στεγνώσει.

7. Μόλις βγάλουμε τη χταποδομακαρονάδα, καυτή,την ανακατεύουμε καλά και ιδανικά σερβίρουμε αμέσως.

 

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα τα ζυμαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε, ίσως χρειαστεί περισσότερο ζεστό νερό, κάτι που θα δούμε την ώρα ψησίματος.
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για γλυκό κρασί ούζο

ΠΗΓΗ:funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μανιτάρια στρογγανόφ: Ένα ρώσικο πιάτο στο τραπέζι σας

Μανιτάρια στρογγανόφ… ένα αυθεντικό ρώσικο πιάτο, εξαιρετικά δημοφιλές, με επιβλητικό όνομα και ενδιαφέρουσα ιστορία. ...

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα και κομμάτια λευκής σοκολάτας

Η όψη του θυμίζει κυριολεκτικά κορμό δέντρου, ενώ ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ελβετικό κέικ-ρολό ...

Τι να φτιάξω σήμερα; Εκμέκ κανταΐφι

Συνταγή για υπέροχο εκμέκ κανταΐφι, γιατί καραντίνα χωρίς γλυκό…δε γίνεται! Υλικά: Για ένα πυρέξ ...

Παγωμένος χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα και λευκή σοκολάτα

Aπό τον 19ο αιώνα υπήρχε στην Ευρώπη ένα γλύκισμα τυλιγμένο σαν ρολό που θύμιζε ...

Σπιτικές κρέπες με φράουλες

Υλικά Για τις κρέπες – 300 γρ. αλεύρι φαρίνα – 380 ml. φρέσκο γάλα ...

Η συνταγή της ημέρας: Spaghetti με Καπνιστό Σολομό

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Υλικά 250 ...