Λαχματζούν

Υλικά

Για τη ζύμη: Ενα φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ.)
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
Μία πρέζα ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
40 ml λάδι
Για τον κιμά: 400 γρ. κιμάς (μισός-μισός μοσχαρίσιος με αρνίσιο)
Ενα μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ. ντοματάκια πομοντόρο κονσέρβα, ψιλοκομμένα
Μία κουταλιά πελτέ ντομάτας
Μία πρέζα καπνιστή πάπρικα
Μία πρέζα κύμινο σε σκόνη
Κανέλα στη μύτη του κουταλιού
Μία κουταλιά καυτερό μπούκοβο
Μία σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ωμό
Μία μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη, ωμή, για το σερβίρισμα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη με το αλεύρι και τη μαγιά. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με το χέρι, συμπληρώνοντας το ελαιόλαδο, ώσπου να πάρουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6-7 μέρη, πλάθουμε σε μπαλάκια και αφήνουμε και πάλι σκεπασμένα να φουσκώσουν άλλη μια φορά.

Στο μεταξύ, βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα.

Καίμε τον πελτέ στον πάτο του σκεύους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Πασπαλίζουμε με το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο και την κανέλα.

Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και αφήνουμε τα υγρά της να εξατμιστούν για 10-15 λεπτά.

Παίρνουμε ένα-ένα τα ζυμαράκια και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε όσο πιο λεπτό φύλλο γίνεται. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και περνάμε για μισό λεπτό τα ζυμαράκια από κάθε πλευρά να σταθούν

Στρώνουμε τον κιμά πάνω στη ζύμη και σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά στο δυνατό του γκριλ.

Σερβίρουμε με κρεμμύδι, ντομάτα και φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/gastronomie/syntagi-lahmatzoyn-pitsa-pikantiko-theiko

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Τα 8 κοκτέιλ των Χριστουγέννων και πώς να τα ετοιμάσετε

Επιτέλους ήρθαν τα Χριστούγεννα και έχουμε λόγο να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε ή έστω ...

Νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο με τυρί και πέστο βασιλικού

Το κοτόπουλο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ...

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι

Εύκολη συνταγή για λαχταριστό κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι Υλικά 1 φιλέτο από διπλό ...

Τσιπς καρότου – Ένα snack που θα το απολαύσεις χωρίς τύψεις

Αν ανήκεις στην κατηγορία που σου αρέσει να μασουλάς στον καναπέ  βλέποντας την αγαπημένη ...

Νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα για όλη την οικογένεια, σε 5 βήματα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα με μπισκότα digestive ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες ...

Το γλυκό της Κυριακής: Σοκολατένιο κέικ με frosting κακάο

Υλικά για 8 άτομα  Για το κέικ με σοκολάτας 200 γρ. κουβερτούρα 70% 200 ...