Kουσκούς κοτόπουλου με μήλα – Μια συνταγή από την Ανατολή

Μια συνταγή οικονομική που θα συναρπάσει όλη την οικογένεια

Το κουσκούς είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή).

Στη συνέχεια κοσκινίζεται και φυλάσσεται. Το κουσκούς το οποίο ως δημητριακό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες συμβάλλει με τη σειρά του στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες.

Συνολικός χρόνος: 95 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 95 λεπτά
Αριθμός ατόμων: 4
Δυσκολία: Εύκολη
Κόστος: Οικονομικός

Υλικά

  • 8 φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 3 πράσινα μήλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα ρεβίθια (προεραιτικά)
  • αλάτι και πιπέρι
  • κουσκούς (πλιγούρι)

Προετοιμασία:

  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι
  • Ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε φέτες
  • Κόψτε τα μήλα σε οκτώ κομμάτια
  • Βάλτε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο χυμό πορτοκαλιού
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

  • Βάλτε μια κατσαρόλα για να ζεστάνετε το ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια τηγανίζετε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια
  • Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Καλύψτε το κοτόπουλο με νερό, βράστε, καλύψτε και μαγειρέψτε για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε καρότα, κολοκυθάκια, μήλα, σταφίδες και ρεβίθια
  • Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 30 λεπτά
  • Βράστε το κουσκούς (πλιγούρι). Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι ο εξής: Το μουσκεύουμε σε καυτό νερό ή ζωμό, μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και είναι έτοιμο. Η αναλογία είναι 1 κουσκούς προς 1,5-2  υγρό
  • Ρίξτε το κουσκούς σε ένα πιάτο και προσθέστε το κρέας και τα λαχανικά στο κέντρο
  • Σερβίρετε τη σάλτσα ξεχωριστά

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:

Ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε έτοιμα συσκευασμένα τριμμένα τυριά

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, ορισμένοι παραγωγοί τυριού προσθέτουν υπερβολικές ποσότητες άλλων ουσιών στα ...

Εύκολη τάρτα lime

Το lime θα δώσει μία αίσθηση δροσιάς στην τάρτα σας, η οποία ετοιμάζεται εύκολα ...

Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε μια λαχταριστή μαρμελάδα βερίκοκο

Αυτή την εποχή τα βερίκοκα υπάρχουν σε αφθονία και αν σας αρέσουν ως φρούτα, ...

Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ για υγεία και νοστιμιά!

Σύμφωνα με την επισκόπηση που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, η οποία βασίστηκε σε 40 παλαιότερες ...

Κοτόπουλο με πένες, μπρόκολο και παρμεζάνα

Τα σταυρανθή λαχανικά, στην οικογένεια των οποίων ανήκει και το μπρόκολο, έχουν μεγάλο εύρος ...

Νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα για όλη την οικογένεια, σε 5 βήματα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα με μπισκότα digestive ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες ...