Kουσκούς κοτόπουλου με μήλα – Μια συνταγή από την Ανατολή

Μια συνταγή οικονομική που θα συναρπάσει όλη την οικογένεια

Το κουσκούς είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή).

Στη συνέχεια κοσκινίζεται και φυλάσσεται. Το κουσκούς το οποίο ως δημητριακό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες συμβάλλει με τη σειρά του στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες.

Συνολικός χρόνος: 95 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 95 λεπτά
Αριθμός ατόμων: 4
Δυσκολία: Εύκολη
Κόστος: Οικονομικός

Υλικά

  • 8 φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 3 πράσινα μήλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα ρεβίθια (προεραιτικά)
  • αλάτι και πιπέρι
  • κουσκούς (πλιγούρι)

Προετοιμασία:

  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι
  • Ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε φέτες
  • Κόψτε τα μήλα σε οκτώ κομμάτια
  • Βάλτε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο χυμό πορτοκαλιού
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

  • Βάλτε μια κατσαρόλα για να ζεστάνετε το ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια τηγανίζετε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια
  • Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Καλύψτε το κοτόπουλο με νερό, βράστε, καλύψτε και μαγειρέψτε για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε καρότα, κολοκυθάκια, μήλα, σταφίδες και ρεβίθια
  • Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 30 λεπτά
  • Βράστε το κουσκούς (πλιγούρι). Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι ο εξής: Το μουσκεύουμε σε καυτό νερό ή ζωμό, μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και είναι έτοιμο. Η αναλογία είναι 1 κουσκούς προς 1,5-2  υγρό
  • Ρίξτε το κουσκούς σε ένα πιάτο και προσθέστε το κρέας και τα λαχανικά στο κέντρο
  • Σερβίρετε τη σάλτσα ξεχωριστά

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:

Ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Ρυζόγαλο με σως καραμέλα – Η gourmet εκδοχή του παραδοσιακού

Πρόκειται για την κλασική εκδοχή του ρυζόγαλου που αγάπησαν γενιές και γενιές αλλά σε ...

Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τα μαραμένα λαχανικά που απέμειναν στο ψυγείο

Μέσα σε λίγες μέρες τα ράφια των οπωροκηπευτικών μετατρέπονται σε «νεκροταφείο» φρούτων και λαχανικών. ...

Γιαπωνέζικο cheesecake -Το αγαπημένο γλυκό σε άλλη εκδοχή!

Λατρεμένο γλυκό το cheesecake, τι λέτε λοιπόν να δοκιμάσουμε την ιαπωνική του εκδοχή; Υλικά ...

Ατομικές σφολιάτες με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί

Είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ αρκετό χρόνο για να ...

 Cannoli siciliani: Το γλυκό, από τη Σικελία, που θα σας γοητεύσει!

Το κανόλο είναι παραδοσιακό γλυκό από τη Σικελία – στην Ιταλία είναι γνωστά ως ...

Σπιτικοί κουραμπιέδες, όλο νοστιμιά, με μπόλικη άχνη ζάχαρη

Ονοματολογικά, αλλά και γαστρονομικά, ο κουραμπιές κατάγεται από τη γειτονική Τουρκία και το αντίστοιχο ...