Κολοκυθοπιτάκια με τριμμένο τυρί Gruyère

Ιδανικό για ορεκτικό ή τα παιδιά που δεν τους αρέσουν τα λαχανικά

Τα κολοκυθοπιτάκια είναι ιδανικά για ένα party παιδικό αλλά και ως ορεκτικό.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Υλικά

  • Αλεύρι κοσκινισμένο 150 g
  • Αυγά 4
  • Κολοκυθάκια τριμμένα στο τρίφτη (3)
  • Gruyère τριμμένο 90 γρ
  • Βούτυρο 60 g
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βράζετε 25cl νερού με το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.
  3. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι , μόλις το νερό πάρει βράση. Αναμείξτε γρήγορα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο χωρίς σβόλους, αφού αφαιρέσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Βάλτε πίσω την κατσαρόλα με το μείγμα στη χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση αναμειγνύοντας συνεχώς με  ένα σύρμα.
  5. Προσθέστε τα αυγά και τα τριμμένα κολοκυθάκια ένα προς ένα, ανακατεύοντας δυνατά.
  6. Με τη βοήθεια δύο μικρών κουταλιών του γλυκού κάνετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε σε λαδόκολα  ψησίματος. Βάλτε μια πρέζα τριμμένο τυρί gougère στην κορυφή αφού ελαφρά το πιέσετε το μείγμα στην κορυφή.
  7. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Τα σερβίρετε χλιαρά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας και να μάς δώσετε κουράγιο να συνεχίζουμε… Αν σας αρέσει η προσπάθειά μας προτείνετε το newslink.gr και στους φίλους σας. 

Διαβάστε, επίσης:Καλαμάρια με ούζο και μάραθο – Απολαυστικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Χοιρινά λουκάνικα με μπύρα

Οι πρώτοι ποδοσφαιρικοί αγώνες ξεκίνησαν και ένας αγώνας θέλει μπύρα, σουβλάκια, πίτσες και λουκάνικα! ...

Αυθεντικό ιταλικό ριζότο με γαρίδες και παρμεζάνα

Το ριζότο γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας. Αυτή η μαρτυρία, μαζί με μία καλή ...

Πώς θα φτιάξετε το αυθεντικό γαλλικό σουφλέ τυριών

Το γαλλικό σουφλέ τυριών συνοδεύεται πολύ ωραία με μια πολύχρωμη σαλάτα και τρώγεται ζεστό. ...

Το καθόλου υγιεινό, αλλά απαράμιλλα γευστικό μυστικό μαγειρικής

Αν θέλετε να πετύχετε γεύση επιπέδου αστεριών Michelin, μας λέει η σεφ και food editor ...

Μπισκότα γεμιστά με πραλίνα σοκολάτας

Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα μπισκότα με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού  ιδανικά για πρωινό ή για τη λιγούρα. Μπορείτε ...

Φριττάτα με κολοκυθάκια και φέτα – Η ιταλική ομελέτα που θα σας μαγέψει

Η φριττάτα με κολοκυθάκια και φέτα είναι ένα πάρα πολύ εύκολο και οικονομικό πιάτο ...