Κολοκυθάκια «παπουτσάκια» με λουκάνικο, ντομάτα και φέτα

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Χρόνος: περίπου 45

‘Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Παπουτσάκια με λουκάνικο; Βεβαίως και θα τα λατρέψετε!

Υλικά

  • 4 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 ώριμες ντομάτες, σε μικρά καρέ (περίπου 0,5 εκ.), μαζί με το ζουμί τους
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο της αρεσκείας μας, κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. φέτα, κατά προτίμηση σκληρή, σε κύβους 0,5 εκ.
  • 2 αυγά
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • 3 μέτριες φέτες ψωμί, χωρίς κόρα, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, τριμμένο σε ψίχουλα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση, κατά μήκος, και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα από το εσωτερικό τους, αφήνοντας μόνο το κέλυφος με πάχος περίπου 1 εκ. Αν δεν έχει πολλά σπόρια η ψίχα των κολοκυθιών, την κρατάμε για να τη χρησιμοποιήσουμε. Bάζουμε τα κολοκύθια σε ένα ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περιχύνουμε με 50 ml από το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με τη μισή ποσότητα από την ψίχα κολοκυθιού για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Την υπόλοιπη ψίχα κολοκυθιού τη διατηρούμε σε καλά κλεισμένο μπολ, στο ψυγείο, για άλλη χρήση. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το μείγμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 3 – 4 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη μισή ποσότητα από το τριμμένο ψωμί, τη φέτα, το δυόσμο και το μείγμα του τηγανιού και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ξεφουρνίζουμε τα κολοκύθια, μοιράζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπο ψωμί και ψήνουμε για περίπου άλλα 10 – 12 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσουν στην επιφάνεια. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ένα απλό πιλάφι.

Πηγή: gastronomos.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μακροζωία: Για να ζήσετε περισσότερο επιλέξτε αυτές τις πρωτεΐνες

Νέα έρευνα έδειξε πως το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται και στη διατροφή. Συγκεκριμένα, μια ...

Τι να φτιάξω σήμερα; Ντολμαδάκια γεμιστά με ρύζι, μαραθόριζα και σταφίδες

Συνταγή για ντολμαδάκια γεμιστά με ρύζι, μαραθόριζα και σταφίδες Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ...

Spaghetti με Καπνιστό Σολομό

Υλικά 250 gr. spaghetti no.10 150 gr φιλέτο σολωμού καπνιστό 200 ml. κρέμα γάλακτος 100 gr. τυρί κρέμα  1 ...

Τέλειες σούπες για ορεκτικό

Οι σούπες είναι ό,τι καλύτερο, ειδικά τον χειμώνα. Και για να εντυπωσιάσεις φίλους ή ...

Το επιδόρπιο της ημέρας: Cheesecake brownies

Τσιζκέικ, το δημοφιλές γλυκό που θεωρείται ότι έχει αμερικανική προέλευση, αλλά το έφτιαχναν οι ...

Κουρκουμάς: Ποια τα οφέλη για τον οργανισμό σου

Τα οφέλη  Ξέρουμε ήδη ότι τα περισσότερα μπαχαρικά και βότανα είναι θαυματουργά για την ...