Κέικ με γέμιση μαρμελάδας

Υλικά

Για το κέικ

220 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
220 γρ. αλεύρι μαλακό
30 γρ. κόρν φλάουρ
100ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 στίκ βανίλια

Για τη γέμιση

150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

1. Αφήνουμε όλα τα υλικά για το κέικ να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

2. Πριν ξεκινήσουμε βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20εκ. και καλύπτουμε μόνο τον πάτο τους με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο.

3. Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια.

4. Με το φτερό ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και το κόρν φλάουρ μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

5. Προσθέτουμε το μείγμα τον αυγών και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ζύμη.

6. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε στους 180ο C για 30′ στις αντιστάσεις.

7. Όσο περιμένουμε να κρυώσουν τα κέικ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, κατόπιν ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και την άχνη.

Η συναρμολόγηση του  κέικ

1. Βάζουμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε, κόβωντας, ένα λεπτό στρώμα από την πάνω πλευρά από το ένα κέικ ώστε να είναι ευθύ, το ίδιο κάνουμε και στο άλλο κέικ.

2. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα να πάει παντού και αφήνουμε για 15′ ώστε το κέικ να απορροφήσει τα υγρά από τη μαρμελάδα.

3. Απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα-σαντιγί και κλείνουμε με το άλλο κέικ βάζοντας την κομμένη πλευρά επάνω στη σαντιγί.

4. Αλείφουμε ολόκληρο το κέικ με την παγωμένη κρέμα-σαντιγί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε κόβουμε όσα κομμάτια θέλουμε, αφήνουμε 10′ και απολαμβάνουμε με την κρέμα-σαντιγί που μας περίσσεψε.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Όσο πιο ρευστή είναι μαρμελάδα τόσο πιο ωραίο θα είναι το κέικ αφού δεν θα είναι στεγνό.
-Μπορούμε να ψήσουμε το sponge cake σε ένα ταψάκι και να το κόψουμε στη μέση
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει
-Στην κρέμα σαντιγί με τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε προσθέτουμε όση άχνη ζάχαρη θέλουμε
-Τη συνταγή για κέικ μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως παντεσπάνι και σε άλλα γλυκά

ΠΗΓΗ:funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μπισκότα με σταφίδες και σοκολάτα

Υλικά για 50 μπισκότα  – 300 γρ. αλεύρι μαλακό – 150 γρ. βούτυρο – ...

Ατομικές μηλόπιτες με κανέλα κανέλα και σταφίδες

Οι ατομικές  μηλόπιτες είμαι σίγουρη πως με το που θα βγουν από το φούρνο ...

Νόστιμα βολοβάν με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Τα βολοβάν είναι «θήκες» φτιαγμένες από σφολιάτα. Είναι κούφιες στο κέντρο και γεμίζονται με ...

Κανελόνια με σπανάκι, ντομάτα και μπεσαμέλ

Νόστιμη και γευστική συνταγή για όσους δεν τρώνε κρέας αλλά  λατρεύουν τα νόστιμα σπιτικά ...

Τα λάθη κατά την προετοιμασία και κατανάλωση των εορταστικών γευμάτων

Λάθη κατά την προετοιμασία και κατανάλωση των εορταστικών γευμάτων του ρεβεγιόν για την  πρόληψη ...

Σπιτική κοτόσουπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Μια ένωση που βρίσκεται στην κοτόσουπα, η καρνοσίνη, βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού ...