Κέμπαμπ γιαουρτλού

Υλικά

για τα κεμπάπ
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
300 gr. αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
5 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κύβο βοδινού Maggi
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
350 gr. ντοματάκια κονκασέ
½ κύβο βοδινού Maggi
250 ml. νερό χλιαρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι
Κύμινο
Κόκκινο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Επιπλέον θα χρειαστείτε

Γιαούρτι
Φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό ή δυόσμο
Πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Στο γουδί κοπανίζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο.

Διαλύουμε στο γάλα ¼ από τον κύβο Maggi, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα.
Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά με υπομονή και πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ.
Αφήνουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα τηγάνι όλα τα υλικά μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να πάρουμε μια παχύρευστη σάλτσα.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον φρέσκο κόλιανδρο.

Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο.
Μόλις ψηθούν τα κεμπάπ, τα ακουμπάμε επάνω στις πίτες προσθέτουμε άφθονη σάλτσα, γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Για να γίνουν πολύ αφράτα τα κεμπάπ θέλουν πολύ καλό ζύμωμα!
~ Το βούτυρο θα βοηθήσει τόσο στην γεύση όσο και στην σωστή λιπαρότητα, αν θέλετε να το παραλείψετε προσθέστε ελαιόλαδο.
~ Προτιμήστε γάλα εβαπορέ.
~ Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι ενδεικτική, εσείς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατά βούληση.
~ Αν παραλείψετε το βούτυρο όσο ψήνετε τα κεμπάπ μπορείτε να τα αλείφετε με ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Η συνταγή της ημέρας: Σφουγγάτο φούρνου με κολοκυθάκια, πατάτες και ανθότυρο

Η  συνταγή της ημέρας έχει άρωμα Αιγαίου Πελάγους! Τι κι αν το καλοκαίρι έφυγε, ...

Γκουρμέ ιστορίες: Το Roquefort είναι ένας θρύλος;

Είναι ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Γαλλίας και η πλήρης εποχή παραγωγής ...

Λαχματζούν

Υλικά Για τη ζύμη: Ενα φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ.) 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό ...

Δέκα πανεύκολες συνταγές με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα που σας έμειναν

1. Σαλάμι σοκολάτας Υλικά • 12 κουραμπιέδες • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία ...

3 απολαυστικές συνταγές για μπισκότα που δε χρειάζονται ψήσιμο

Ήταν το πρωινό μας όταν ήμασταν παιδιά και θέλαμε κάτι γλυκό για να συνοδεύσουμε ...

Πένες ογκρατέν με κοτόπουλο, μανιτάρια και λιωμένα τυριά

Η συνταγή με τις πένες, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια είναι ιδανική όταν σας ...