Καρυδόπιτα με κρέμα

Υλικά

Για την καρυδόπιτα

– 120 γρ. καρυδόψιχα
– 100 γρ. ζάχαρη
– 100 γρ. αλεύρι φαριναπ
– 25 γρ. φρυγανιά τριμμένη
– 4 μεγάλα αυγά
– 1½ κουταλάκι του γλυκούς κανέλα
– ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
– ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κάψουλα βανιλλίνη
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για το σιρόπι

– 300 γρ. ζάχαρη
– 350 ml. νερό
– 1 ξυλάκι κανέλα

Για την κρέμα

– 700 ml. γάλα
– 110 γρ. ζάχαρη
– 2 κρόκους αυγών
– 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 30 γρ. κόρν φλάουρ
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
– 1 κάψουλα βανιλλίνη

Για το σερβίρισμα

– Καρυδόψιχα
– Κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Η καρυδόπιτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C, βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε την καρυδόπιτα.

Σ΄ενα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τ΄αυγά για 1 λεπτό και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια, συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά μέχρι ν΄αφρατέψουν σα κρέμα.

Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα με το καρύδι.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 175° C για 45 λεπτά.

Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 3-4 λεπτά.

Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα τη σιροπιάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Η κρέμα

Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα ένα φλυτζάνι από το γάλα, τους κρόκους, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανίλια και τη ζάχαρη.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε το μείγμα αυγών, ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια πιατέλα ξεφορμάρουμε την καρυδόπιτα, περιχύνουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και λίγη κανέλα.

Η πουτίγκα διατηρείται στο ψυγείο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Αν μας αρέσει η σοκολάτα μπορούμε να προσθέσουμε και 50 γρ. τρούφα στην καρυδόπιτα ή 30 γρ. κακάο
– Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε το σιρόπι με πορτοκάλι και λεμόνι
– Η ποσότητα της συνταγής αφορά μια μεγάλη φόρμα του κέικ

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Τι να φτιάξω σήμερα; Νόστιμες μπάρες λεμονιού

Συνταγή για μπάρες λεμονιού με  βάση μπισκότο βουτύρου Υλικά 280 γρ. αλεύρι για όλες ...

Ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα

Ο καύσωνας συνεχίζεται και εμείς δεν γίνεται να αφιερώσουμε χρόνο στο μαγείρεμα. Αν όμως ...

Smoothies:Τονώνουν, δροσίζουν και αδυνατίζουν – Δείτε τις απολαυστικές συνταγές

Τα smoothies αποτελούνται από διάφορα φρέσκα ή και κατεψυγμένα φρούτα χτυπημένα στο μπλέντερ μαζί ...

Ρυζόγαλο με καραμελωμένα μήλα

Συνταγή για ρυζόγαλο με καραμελωμένα μήλα Κατηγορία Συνταγής: Εύκολα γλυκά, Γλυκά για παιδιά, Φρούτα Χρόνος ...

Φανταστική σοκολατόπιτα με μόνο 3 υλικά

Αν είστε λάτρεις του γλυκού, και ειδικότερα της σοκολάτας, σας έχουμε τη συνταγή για ...

Πεντανόστιμα πτι φουρ

Υλικά Για τα μπισκότα βουτύρου – 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο – 250 γρ. αλεύρι ...