Καριόκες

Υλικά

80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. καρύδι
50 γρ. βανίλια γλυκό υποβρύχιο
50 γρ.. ζάχαρη
80 ml. νερό
1 κουταλιά της σούπας κακάο άγλυκο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλλίνης
2 φλούδες γλυκό του κουταλιού νεράντζι ή πορτοκάλι ή περγαμόντο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
Λίγο γαρίφαλο σκόνη

Για την Επικάλυψη

200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Ετοιμάζουμε το σοκολατένιο σιρόπι.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το κακάο, το γλυκό υποβρύχιο και το νερό.
Βράζουμε για 5 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά αποσύρουμε.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Στον επεξεργαστή τροφίμων σπάμε περισσότερη από την μισή ποσότητα του καρυδιού σε καρυδόψιχα και την υπόλοιπη την χοντροκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε την φρυγανιά, το καρύδι, την κανέλλα, την βανίλια, το γαρύφαλλο, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το γλυκό περγαμόντο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας.

Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε 1 μεγάλο ρολό ή 2 μικρότερα, τα τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Την άλλη ημέρα κόβουμε τα ρολά σε φέτες περίπου 1,5 εκατοστών και τα τοποθετούμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την διατηρούμε ζεστή μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Βουτάμε, με την βοήθεια μιας λαβίδας, κάθε φέτα στην ρευστή σοκολάτα και αραδιάζουμε σε λαδόκολλά.

Αφήνουμε τις καριόκες 3-4 ώρες να στεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη.

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε σε δροσερό σημείο, εκτός ψυγείου.

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Για την συνταγή χρησιμοποιήθηκε μία συσκευασία κλασική Nestle Dessert κουβερτούρα, μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε και την Nestle Dessert 65%.

– Αν δεν έχετε διαθέσιμο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή περγαμόντο μπορείτε να να χρησιμοποιήσετε περγαμόντο γλασέ, ψιλοκομμένο, εναλακτικά λίγο ξύσμα.

– Οι καριόκες έχουν αρκετές παραλλαγές όπως για παράδειγμα με τριμμένο μπισκότο, με παντεσπάνι ή υπολείμματα από κέικ.

– Αν βιάζεστε μπορείτε να παγώσετε το ρολό απευθείας στην κατάψυξη για 1 ώρα, προτείνω όμως αν έχετε χρόνο να αφήσετε στο ψυγείο ώστε να «δέσουν» τα υλικά.

ΠΗΓΗ: funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Λαχταριστό smoothie με αβοκάντο, κακάο και μπανάνα

Υλικά για 4 άτομα 800 ml γάλα 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ. ώριμο ...

Παραδοσιακά-Νηστίσιμα Φοινίκια από την Ικαρία

Συνταγή για φοινίκια από την Ικαρία Κατηγορία Συνταγής: Ελληνική Κουζίνα, Χριστούγεννα, Παραδοση, Κουλουράκια Χρόνος ...

Σουτζουκάκια με ελιές

Υλικά Για τα σουτζουκάκια 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 3 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. ψίχα ...

Sorbet καρπούζι, χωρίς παγωτομηχανή – Ό, τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες

Τα sorbet φτιάχνονται από την πούλπα των φρούτων και με αρκετή ζάχαρη. Έχουν πλούσια ...

Εύκολο και νόστιμο μοσχαρίσιο συκώτι γεμάτο σίδηρο

Φτιάξτε για κυρίως γεύμα αυτό το νόστιμο και εύκολο συκώτι και δεν θα χάσετε! ...

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Γιουβέτσι με κοτόπουλο και πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά

Γιουβέτσι με κοτόπουλο και πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Ποσότητα: ...