Κανελόνια με σπανάκι, ντομάτα και μπεσαμέλ

Τα κανελόνια δεν χρειάζονται βράσιμο πριν το γέμισμα γιατί μαγειρεύονται στον φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
Νόστιμη και γευστική συνταγή για όσους δεν τρώνε κρέας αλλά  λατρεύουν τα νόστιμα σπιτικά πιάτα.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

12 κανελόνια

125 ml τυρί cheddar, τριμμένο

μαϊντανός ψιλοκομμένος

2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες

Για τη γέμιση με σπανάκι:

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 ml μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

5. Για τη μπεσαμέλ:

  • 30 ml βούτυρο
  • 30 ml αλεύρι
  • 400 ml γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Γέμιση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το σπανάκι. Ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για ένα λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για λίγο.

2.Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, τη φέτα και το μαύρο πιπέρι στο μίγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.

3.Γεμίστε τα κανελόνια με το μίγμα (χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού) και τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Βάλτε μόνο μία στρώση κανελόνια, καθώς έτσι το φαγητό θα ψηθεί πιο γρήγορα.

4.Μπεσαμέλ: Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και λεία μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με την προτίμηση. Ρίξτε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, πασπαλίστε με cheddar και βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι ψήθηκε. Διακοσμήστε με μαϊντανό.

5.Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.


Tip! 
Αν δεν έχετε κανελόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαζάνια (βράστε τα σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά ώστε να είναι πιο μαλακά). Τοποθετήστε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο, τυλίξτε το και βάλτε τα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα κανελόνια δεν χρειάζονται προβράσιμο, αλλά φροντίστε να βάλετε αρκετή μπεσαμέλ από πάνω ώστε να μπορέσουν να ψηθούν.

Διαβάστε, επίσης:Ένα μιλφέιγ (milles feuilles) για όλους!

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κότσι χοιρινό στον φούρνο

Ένα κλασικό κότσι χοιρινό που πάει πολύ τον χειμώνα. Προετοιμασία: 15 -20 λεπτά Μαγείρεμα: ...

Συνταγή για πεντανόστιμο Club Sandwich

Το καλό με το γρήγορο φαγητό είναι ότι είναι νόστιμο. Πολύ νόστιμο. Το κακό ...

Πόσες θερμίδες έχει το σαρακοστιανό τραπέζι

Στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο η λαγάνα, η ταραμοσαλάτα, ο χαλβάς, ...

Πατατόπιτα: Αλμυρή τούρτα σφολιάτας με πατάτες, πράσα και τυριά

Μια γευστική πατατόπιτα με ζύμη σφολιάτας και τυριά. Είναι οικονομική, εύκολη και διαθέτει απίθανη ...

Νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα για όλη την οικογένεια, σε 5 βήματα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα με μπισκότα digestive ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες ...

Say Yes: Ερχόμαστε κοντά μέσα από τα κοινά μας ενδιαφέροντα

Τους τελευταίους μήνες το SAY YES, μια κεφάτη ομάδα μάς προσκαλεί να πούμε «ΝΑΙ» ...