Καλαμάρια με ούζο και μάραθο – Απολαυστικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Θαλασσινό νόστιμο φαγητό

Αν θες εμπλούτισέ το και με άλλα θαλασσινά, θα το απολαύσουν όλοι είτε νηστεύουν είτε όχι να ξέρεις πως δεν μπορούν να αντισταθούν με τίποτα.

Υλικά

  • 1000 γρ. φρέσκα καλαμάρια καθαρισμένα
  • 250 γρ. κους κους ΤΙΡΙΑΚ
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες από φρέσκο σκόρδο
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 250 ml. ντοματοχυμό
  • ½ από ένα ματσάκι μάραθο
  • ¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό
  • 50 ml. ούζο
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το μαϊντανό, τις ντομάτες και κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες.

2. Σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι σωτάρουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και πιπέρι, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τις ντομάτες, το ούζο, το μαϊντανό και 1-2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μάραθο.

3. Προσθέτουμε 150 ml. νερό και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει αλλά όχι να πήξει.
Αποσύρουμε την καυτή σάλτσα, προσθέτουμε τα καλαμάρια, 200 γρ. κους κους, λίγο ελαιόλαδο, τον μάραθο ψιλοκομμένο και αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι, αφήνουμε 10-15 λεπτά και σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μάραθο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας και να μάς δώσετε κουράγιο να συνεχίζουμε… Αν σας αρέσει η προσπάθειά μας προτείνετε το newslink.gr και στους φίλους σας. 

Διαβάστε, επίσης : Μελιτζάνες αλλά Ιταλικά: Ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Σπιτικά παραδοσιακά μελομακάρονα με χυμό πορτοκαλιού και μέλι

Το μελομακάρονο ή μελομακάρουνο (φοινίκι στη Μικρασιατική διάλεκτο) είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά ...

Πώς να βράσετε τα πασχαλινά αυγά χωρίς να σπάσουν-Όλα τα μυστικά

Όταν βάφουμε τα κόκκινα αυγά μας για το Πάσχα υπάρχει περίπτωση να έρθουμε αντιμέτωπες με ...

Τσιπς καρότου – Ένα snack που θα το απολαύσεις χωρίς τύψεις

Αν ανήκεις στην κατηγορία που σου αρέσει να μασουλάς στον καναπέ  βλέποντας την αγαπημένη ...

Πώς να φτιάξετε το αυθεντικό αμερικάνικο τοστ

Πρόκειται για ένα τοστ γιγάντιο που από μόνο του είναι πολύ χορταστικό και αποτελεί ...

Κρέπες – πουγκάκια με σοκολάτα -Νοστιμιά και εμφάνιση πάνε πακέτο!

Η λέξη κρέπα, είναι γαλλικής προελεύσεως, και έχει τις ρίζες της στην Λατινική “crispa” ...

Black Forest για σένα!

Είναι το καλύτερο που δημιουργούν όσοι σκέφτονται ένα γλυκό.Είναι η κλασική Black Forest για τα ...