Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο,ελιές και φέτα

Μία γεύση από την ελληνική κουζίνα για όλες τις περιστάσεις!

Η συνταγή της ημέρας χωράει σε κάθε εποχή και περίσταση και συγκαταλέγεται στην ελληνική κουζίνα.Διαβάσε παρακάτω το πως θα φτιάξεις τα λαζάνια με το πικάντικο κοτόπουλο,τις ελιές και τη φέτα. Τι υλικά θα χρησιμοποιήσεις, πως θα τα χρησιμοποιήσεις και πόσο χρόνο θα χρειαστείς για το μαγείρεμα.

Συνταγή για λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο, ελιές και φέτα
Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές για ζυμαρικά, Συνταγές για κοτόπουλο, Comfort Food, Συνταγές για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι, Εύκολες συνταγές, Ελληνική Κουζίνα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά
500g Λαζάνια MISKO
600g φιλέτο κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
100ml κρασί
50ml ελαιόλαδο
400g ντομάτες ψιλοκομμένες
150ml τοματοχυμό
2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστό κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
250 γρ. φέτα πικάντικη
100 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον τοματοχυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και αποσύρουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα Λαζάνια MISKO για 8-11 λεπτά.

Σερβίρουμε τα λαζάνια σε πιατέλα, προσθέτουμε επάνω τους το πικάντικο κοτόπουλο και ψιλοκομμένα βασιλικό και μαϊντανό.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν θέλουμε ακόμη πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 τσίλι
– Μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια σε φέτες
– Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά
– Αν χρησιμοποιήσεις ολόκληρο κοτόπουλο πρόσθεσε ζωμό κοτόπουλου και διπλάσια ποσότητα κρασιού.

Πηγή:funkycook.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Μαρμελάδα ακτινίδιο για υγεία και νοστιμιά

Η κατανάλωση ενός και μόνο ακτινιδίου, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας στην ...

Η συνταγή της ημέρας: Χταποδομακαρονάδα με σπαγγετίνι

Το χταπόδι Κανείς δε θέλει να “μασάει” χωρίς αύριο ένα κομμάτι χταπόδι, αυτό είναι ...

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Πίτα από σπαγγέτι στο τηγάνι

Υλικά για 4-6 άτομα  250g σπαγγέτι ΝΟ7 6 αυγά 150g τριμμένη γραβιέρα 300g φέτα ...

Συνταγή της ημέρας: Τσιπούρες στον φούρνο με κρόκο Κοζάνης

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 20′ Χρόνος: 15΄ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Μυρωδάτα ψάρια στον φούρνο, τα ...

Τρεις τροφές που ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο

Όσοι ταλαιπωρούνται συχνά από πονοκεφάλους, γνωρίζουν καλά πως αργά, ή γρήγορα φτάνουν σε σημείο να ...

Βασιλόπιτα με ξερά Φρούτα και Amaro

Υλικά 200 gr. αγελαδινό βούτυρο 3 κρόκους αυγών 1 μεγάλο αυγό 180 gr. ζάχαρη ...