Εύκολο κοτόπουλο με κουσκούς και μάνγκο – Ένα πιάτο γλυκοκαυτερό που αξίζει να δοκιμάσεις!

Περιέχει μάνγκο που είναι πολύ υγιεινό και του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση

Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και θρεπτικό πιάτο με ελεγχόμενες θερμίδες που μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε 30 μόλις λεπτά. Περιέχει μάνγκο που είναι πολύ υγιεινό και του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.

Μόνο ένα μάνγκο παρέχει σχεδόν τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνη Α (αναγκαία για την υγεία των ματιών). Σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα, τα μάνγκο είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Τα μάνγκο επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε λιπαρά (ένα μάνγκο περιέχει περίπου 1γρ. λιπαρών) και έχουν λίγες θερμίδες (110 θερμίδες ανά τεμάχιο). Η κατανάλωση ενός μάνγκο την ημέρα καλύπτει το 40% των αναγκών μας για φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην ομαλότερη λειτουργία του εντέρου και περιορίζοντας τον κίνδυνο για ορισμένες μορφές καρκίνου.

Υλικά

  • 8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη με κόκκους
  • 200 γρ. κουσκούς στιγμής (στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα)
  • 400 ml βραστό νερό (ή ζωμό, αν μας έχει περισσέψει από άλλο μαγείρεμα)
  • 1 ώριμο μάνγκο
  • 1 – 2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό (ό,τι μας αρέσει περισσότερο)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στα τρία κατά μήκος. Τα αλατίζουμε. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με την πικάντικη μουστάρδα και αλείφουμε με το μισό μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μια πλευρά. Τα ψήνουμε για 5 – 6 λεπτά, τα γυρίζουμε, τα αλείφουμε και από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε.

Παράλληλα, περιχύνουμε το κουσκούς με το βραστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το πιει και να φουσκώσει, για περίπου 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το κύμινο και το λευκό ξίδι. Μόλις είναι έτοιμο το κουσκούς, το σουρώνουμε από τυχόν υγρά, το αφρατεύουμε με 2 πιρούνια, το αλατοπιπερώνουμε και το ενώνουμε με το μείγμα του μάνγκο, τα κρεμμυδάκια και το μυρωδικό μας. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας και να μάς δώσετε κουράγιο να συνεχίζουμε… Αν σας αρέσει η προσπάθειά μας προτείνετε το newslink.gr και στους φίλους σας. 

Διαβάστε, επίσης:Συνταγή: Τούρτα σοκολάτας με καφέ – Κάθε μπουκιά και απόλαυση!

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Puttanesca, η αυθεντική ιταλική συνταγή στο πιάτο σας!

Σύμφωνα με μια θεωρία, η σπαγγέτι alla puttanesca δημιουργήθηκε από τον Sandro Petti, συνιδιοκτήτη ...

Κεφτεδάκια με Σάλτσα Κάρυ

Λαχταριστά, πεντανόστιμα κεφτεδάκια σε υπέροχη σάλτσα κάρυ. Μια συνταγή για ένα απλό αλλά γευστικότατο ...

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαριστούν εύκολα τα τάπερ

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα τάπερ που χρησιμοποιούμε είναι φορείς δυσάρεστων οσμών ...

Πότε η γαλοπούλα έγινε χριστουγεννιάτικο γεύμα; – tips για να γίνει ζουμερή

Εκείνοι που συνάντησαν για πρώτη φορά γαλοπούλα ήταν οι Ισπανοί κατακτητές στο Μεξικό. Πιστεύοντας ...

Νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα για όλη την οικογένεια, σε 5 βήματα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ελαφριά λεμονόπιτα με μπισκότα digestive ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες ...

Kουσκούς κοτόπουλου με μήλα – Μια συνταγή από την Ανατολή

Το κουσκούς είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ...