Crème brûlée σοκολάτας: Άλλο να το λες και άλλο να το τρως

Γαρνίρετε προαιρετικά με φρέσκα φρούτα εποχής και σερβίρετε

Η crème brûlée ήταν κλασικό επιδόρπιο σε καλέσματα για δείπνο στις δεκαετίες του 70 και 80 στη Βρετανία, αλλά η δημοτικότητά της αργότερα υποχώρησε μυστηριωδώς. Ο περισσότερος κόσμος προεξοφλεί φυσικά ότι με το όνομα crème brûlée η καταγωγή της είναι γαλλική. Όμως, οι Εγγλέζοι ισχυρίζονται πεισματικά ότι αυτοί την εφηύραν, παρότι και οι Ισπανοί διεκδικούν την πατρότητά της, ως απλή μετονομασία της δικιάς τους crema catalana, αλλά οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι απαξιούν να ασχοληθούν μαζί τους.

Υλικά

  • 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250ml γάλα, πλήρες
  • 120γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 15γρ. κακάο
  • ζάχαρη για το καραμέλωμα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κακάο.

Τη βάζετε στη φωτιά κι αφού πάρει βράση το μίγμα, το ρίχνετε στους κρόκους και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια γεμίζετε τα ειδικά πυρίμαχα μπολάκια της κρεμ μπρουλέ που είναι ρηχά, με ύψος μόλις 2εκ, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε καυτό νερό, περίπου 2 δάχτυλα, από τον πάτο του ταψιού. Ψήνετε τις κρέμες στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά μέχρι να πήξουν (ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο και το σκεύος).

Αφού βγουν από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη την οποία καίτε με φλόγιστρο να καραμελώσει. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής και σερβίρετε.

 

Tips: 1. Αν δεν έχετε φλόγιστρο: Προθερμάνετε πολύ καλά το γκριλ στο max. (250 βαθμούς C) και βάλτε τα φορμάκια στην πρώτη (επάνω) σχάρα για 1,5 περίπου λεπτό, προσέχοντας να τα βγάλετε μόλις η ζάχαρη αρχίζει να καραραμελώνει.

2. Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί είτε σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια, είτε σε ένα σχετικά ρηχό κεραμικό σκεύος (όπως αυτά για τάρτες).

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Δροσερή μους με φράουλα και γιαούρτι

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κέικ αχλαδιού με μέλι σε ατομική μερίδα – Εύκολο και οικονομικό

Αν είσαι λιχούδα και αγαπάς τα γλυκά αλλά δεν το έχεις ιδιαίτερα με τη ...

Κλαφουτί με μήλα-η γαλλική εκδοχή της μηλόπιτας

Το μήλο είναι ένα φρούτο που μπορείτε να απολαμβάνετε σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου. ...

Σουφλέ πατάτας με γραβιέρα- Λιώνει στο στόμα και δε μένει μπουκιά!

Το σουφλέ είναι μια κλασική παρασκευή της γαλλικής κουζίνας. Υλικά για 2-4 άτομα Για ...

Πεντανόστιμο ρεβανί Βέροιας, μπουκιά και απόλαυση!

Εν όψει των γιορτών τί θα λέγατε για ένα ρεβανί Βέροιας για να γλυκάνετε ...

Καλαμάρια με ούζο και μάραθο – Απολαυστικό φαγητό για όλη την οικογένεια

Αν θες εμπλούτισέ το και με άλλα θαλασσινά, θα το απολαύσουν όλοι είτε νηστεύουν ...

Ένα μιλφέιγ (milles feuilles) για όλους!

Μια απίθανη συνταγή για σπιτικό και υγιεινό μιλφέιγ. Υλικά 2 πακέτα ιταλικά μπισκότα Mille ...