Ατομικές μηλόπιτες με κανέλα κανέλα και σταφίδες

Ένα τραγανό γλύκισμα όλο γεύση και υγεία

Οι ατομικές  μηλόπιτες είμαι σίγουρη πως με το που θα βγουν από το φούρνο θα γίνουν ανάρπαστες. Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε εύκολα φρούτα είναι μια πολύ καλή λύση τόσο για πρωινό όσο και σαν σνακ.

Υλικά 

  • 2 φύλλα σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μήλα πράσινα μήλα
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. καστανή  ζάχαρη
  • 3κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ  αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς C.

Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα τα μήλα τα οποία ραντίζουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο κονιάκ με λίγο καυτό νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.

Αφού μαλακώσουν χύνουμε το νερό και τις ρίχνουμε μέσα στα μήλα. Συγχρόνως, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το  μοσχοκάρυδο και το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν σωστά.

Κόβουμε αφού ανοίξουμε τη σφολιάτα κάθε φύλλο κατά μήκος και στη συνέχεια στα τρία. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα τυλίγουμε. Τα αλείφουμε με αυγό για να έχουν μια όψη χρυσή.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.

Αχνίζουμε όταν κρυώσουν με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας και να μάς δώσετε κουράγιο να συνεχίζουμε… Αν σας αρέσει η προσπάθειά μας προτείνετε το newslink.gr και στους φίλους σας. 

Διαβάστε, επίσης:Πεντανόστιμη και υγιεινή σαλάτα με σπανάκι και μήλο

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε μια λαχταριστή μαρμελάδα βερίκοκο

Αυτή την εποχή τα βερίκοκα υπάρχουν σε αφθονία και αν σας αρέσουν ως φρούτα, ...

Τα λάθη κατά την προετοιμασία και κατανάλωση των εορταστικών γευμάτων

Λάθη κατά την προετοιμασία και κατανάλωση των εορταστικών γευμάτων του ρεβεγιόν για την  πρόληψη ...

Τάρτα σοκολάτας, χωρίς ψήσιμο, για να γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας

Μια συνταγή για μια πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με 4 μόνο υλικά για ...

Νόστιμοι και λαχταριστοί λουκουμάδες με φυστίκι Αιγίνης

Οι λουκουμάδες με φυστίκι Αιγίνης θα σας κερδίσουν από την πρώτη μπουκιά. Είναι αφράτοι ...

Μους σοκολάτας: Κάθε κουταλιά και απόλαυση

Το πιο εύκολο σοκολατένιο γλυκό της τελευταίας στιγμής με πολλές όμως θερμίδες. Είναι έτοιμο ...

Παγωμένος χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα και λευκή σοκολάτα

Aπό τον 19ο αιώνα υπήρχε στην Ευρώπη ένα γλύκισμα τυλιγμένο σαν ρολό που θύμιζε ...