20+1 Πρακτικές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια

Μυστικά που δεν είναι και τόσο μυστικά αφού κοινοποιούνται!
1) Πώς δε θα σπάνε οι φρυγανιές.
Όταν αλείφετε τις φρυγανιές, για να μην σπάσουν από την πίεση του μαχαιριού, τοποθετήστε της πάνω σε μια φέτα ψωμί του τοστ ή τη μια πάνω στην άλλη.
2) Καθάρισμα σκόρδου χωρίς μυρωδιές.
Για να αποτρέψετε την έντονη μυρωδιά του σκόρδου όταν το καθαρίζετε, ζεματίστε τις σκελίδες για λίγα λεπτά και θα ξεφλουδιστούν σχεδόν μόνες τους.Καθαρίστε μεγάλη ποσότητα και τοποθετήστε στην κατάψυξη, όπου διατηρούνται άψογα για πολύ καιρό.
3) Ξεφλουδίζοντας εύκολα τις τομάτες.
Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε τις τομάτες είναι να τις βουτήξετε πρώτα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά.
4) Πώς θα αποφύγετε τα δάκρυα με τα κρεμμύδια.
Βγάλτε το πρώτο φλούδι από τα κρεμμύδιακαι ραντίστε αμέσως με ξύδι. Επίσης, μπορείτε να τα καθαρίζετε κάτω από τρεχούμενο νερό ή κάτω από ανοιχτό απορροφητήρα.
5) Εκμεταλλευτείτε τη μουστάρδα μέχρι το τέλος.
Μην πετάξετε το μπουκάλι μουστάρδας όταν τελειώσει. Ρίξτε μέσα λίγο ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι, ανακινήστε και θα έχετε μια υπέροχη βινεγκρέτ.
6) Για να μην εκρήγνυται το λάδι στο τηγάνι.
Όταν θέλετε να τηγανίσετε, στεγνώστε καλά όλα τα υλικά σας (πατάτες, καλαμαράκια κτλ). Μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε την ειδική πυκνή σίτα για το τηγάνι. Αν δεν την έχετε, ρίξτε μια κουταλιά αλάτι στη μέση του τηγανιού όταν ζεσταίνεται το λάδι, κάτι που βοηθάει επίσης να μην πετάγεται.
7) Αν το μαρούλι μείνει εκτός ψυγείου.
Για να ζωντανέψετε το ελαφρώς μαραμένο μαρούλι, ρίξτε στο κρύο νερό για 20 λεπτά, προσθέτοντας και δύο μικρές καθαρισμένες πατάτες.
8) Πώς θα καταλάβετε αν το αυγό είναι βρασμένο ή ωμό.
Μπροστά σ ́αυτό το δίλημμα, μπορείτε να τοποθετήσετε πλαγιαστά το αυγό πάνω στο τραπέζι και να το στριφογυρίσετε. Αν είναι βρασμένο -άρα σφιχτό- θα στριφογυρίσει πολλές φορές. Σε αντίθετη περίπτωση αν είναι ωμό, θα κάνει το πολύ μια περιστροφή λόγω των υγρών που το εμποδίζουν.
9) Αν πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό.
Σε περίπτωση που σας πέσει παραπάνω αλάτι στο μαγείρεμα, μπορείτε να το διορθώσετε. Πάρτε ένα καθαρό σφουγγάρι και βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί, ώστε να απορροφήσει το αλάτι. Ξεπλένετε το σφουγγάρι και επαναλάβετε δύο-τρεις φορές. Αν θέλετε να ζεστάνετε πάλι το φαγητό, τοποθετήστε πατάτες μέσα στην κατσαρόλα ή το ταψί, για να απορροφήσουν το αλάτι και αφαιρέστε τις πριν σερβίρετε.
10) Αν σας ξινίσει η σάλτσα τομάτας.
Αν φτιάχνετε σάλτσα τομάτας και καταλάβετε ότι σας ξινίζει, μπορείτε να τη διορθώσετε προσθέτοντας λίγη ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού) την ώρα που βράζει.
11) Πώς δε θα σας σπάνε τα αυγά στο βράσιμο.
Όταν τα αυγά είναι κρύα κατευθείαν από το ψυγείο, τότε θα σπάσουν στο βράσιμο. Αφήστε τα 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βράστε τα. Αν βιάζεστε, τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και προσθέστε στο νερό λίγο ξύδι.
12) Πώς θα ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα.
Για να καθαρίσετε εύκολα τα κάστανα, αρχικά κόψτε ένα σταυρό στο κέλυφός τους και ρίξτε τα σε νερό που βράζει. Αφήστε τα 10 λεπτά για να αρχίσει να ξεκολλάει η φλούδα. Αποσύρετε από τη φωτιά, βγάλτε τα λίγα-λίγα και όπως είναι ακόμα ζεστά, ξεφλουδίστε τα προσεχτικά.
13) Πώς θα καθαρίσετε εύκολα τα πράσα.
Αφαιρέστε από τα πράσα τα χτυπημένα εξωτερικά φύλλα. Κόψτε λίγο από τις ρίζες, καθώς και τα σκληρά άκρα των φύλλων. Χωρίστε το πράσο στα δύο, τρυπώντας το 5 εκατοστά περίπου κάτω από το πράσινο μέρος και κόβοντας την επάνω άκρη. Ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό της βρύσης ή βυθίστε τη μεριά των φύλλων σε λεκάνη με νερό, ανακινώντας ζωηρά.
14) Πώς θα ξεφλουδίσετε εύκολα τα αυγά.
Όταν θέλετε να ξεφλουδίσετε εύκολα τα βραστά αυγά, φροντίστε να προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζουν.
15) Πώς θα καταλάβετε ότι έβρασαν τα φασόλια.
Όταν βράζετε ξερά φασόλια, για νακαταλάβετε αν έχουν βράσει, πρέπει να κατακάθονται στο πάτο της κατσαρόλας.
16) Πώς θα καθαρίσετε τα χέρια σας, μετά τις αγκινάρες.
Το καθάρισμα της αγκινάρας μαυρίζει τα χέρια. Για να το αποφύγετε, τρίψτε τα χέρια σας αμέσως με μισό λεμόνι.
17) Αν η σούπα προκύψει αλμυρή.
Όταν μαγειρεύετε σούπα και διαπιστώσετε ότι έχει πέσει παραπάνω αλάτι, προσθέστε 1-2 πατάτες για να «τραβήξουν» την αλμύρα.
18) Πώς θα διατηρήσετε τα λαχανικά σας.
Αν θέλετε να διατηρήσετε τα λαχανικά σας, κλείστε τα σε σακούλες νάιλον και τοποθετήστε τα μέσα στο ψυγείο. Διαφορετικά μαραίνονται και χάνουν τις βιταμίνες τους.
19) Πώς πήζει η σάλτσα όταν δεν έχετε κορν φλάουρ.
Αν δεν έχετε κορν φλάουρ για να πήξει η σάλτσα, προσθέστε μια πατατούλα και δύο κρεμμυδάκια να σιγοβράσουν μαζί. Στη συνέχεια πολτοποιήστε τα όλα στο μπλέντερ για να έχετε μια σάλτσα με ωραία, κρεμώδη υφή.
20) Πώς θα καθαρίσετε αγκινάρες.
Όταν διαλέγετε αγκινάρες, προτιμήστε σφιχτές και κλειστές με κοτσάνι που να δείχνει ότι είναι πρόσφατα κομμένο. Αν δε θέλετε να τις καταναλώσετε άμεσα, διατηρήστε τις σε νερό, όπως θα κάνετε και με λουλούδια. Μπορείτε να κόψετε τα κοτσάνια και τα μαγειρέψετε, αρκεί να είναι πολύ φρέσκα. Όταν καθαρίζετε τις αγκινάρες, ξεκινήστε να αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα, μέχρι να δείτε το «κουπάκι» της αγκινάρας. Επιπλέον πρέπει να αφαιρέσετε το πάνω μέρος των φύλλων, αφού το κόψετε εγκάρσια.
21) Προετοιμασία για ωραίες πατάτες τηγανιτές.
Όταν θέλετε να τηγανίστε πατάτες, αφού τις καθαρίσετε, ρίξτε της μέσα σε μπολ με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λεμόνι. Θα αποφύγετε έτσι το μαύρισμα και ταυτόχρονα θα πετύχετε τραγανή κρούστα. Επίσης μπορείτε να τις αλατίσετε, αφού τις στραγγίσετε από το νερό, πριν τις ρίξετε στο τηγάνι.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Kουσκούς κοτόπουλου με μήλα – Μια συνταγή από την Ανατολή

Το κουσκούς είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ...

Χατσαπούρι, ένα ακαταμάχητο κασερόψωμο

Τι θα χρειαστούμε… Για τη ζύμη 220 γρ. ή 1 και 2/3 φλ. αλεύρι ...

Η πιο λαχταριστή μαρμελάδα σύκο που έχεις δοκιμάσει!

Υλικά για 800 γρ. μαρμελάδας – 1000 γρ. ώριμα σύκα – 400 γρ. χυμό ...

Πως να φτιάξετε γαλακτοκέικ;

  Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά Ποσότητα: 12 κομμάτια Υλικά Για το κέικ με ...

Ατομικές φωλιές τορτίγιας με αυγό και μπέικον

Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, καθώς περιέχουν ...

Παραδοσιακά-Νηστίσιμα Φοινίκια από την Ικαρία

Συνταγή για φοινίκια από την Ικαρία Κατηγορία Συνταγής: Ελληνική Κουζίνα, Χριστούγεννα, Παραδοση, Κουλουράκια Χρόνος ...