Χριστουγεννιάτικα στεφάνια από τον κόσμο των αστεριών

Το αλεξανδρινό θεωρήθηκε ως το «κλασσικό» φυτό των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή του χρόνου. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ατμόσφαιρα της εορταστικής περιόδου περισσότερο από το απαλό φως των κεριών σε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Και ποιος είπε ότι στα στεφάνια πρέπει να κυριαρχούν πάντα τα πράσινα κλαδιά; Δείτε παρακάτω κάποιες εναλλακτικές προτάσεις διακόσμησης για στεφάνια, που συνδυάζουν αρμονικά το παλιό και οικείο με το μοντέρνο στυλ.

Αυτό το κόκκινο χριστουγεννιάτικο στεφάνι δεν είναι φτιαγμένο από τα κλασικά πράσινα κλαδιά, αλλά από αποξηραμένα και κομμένα κοτσάνια. Τα κοτσάνια έχουν κοπεί σε διαφορετικά μήκη και έχουν τοποθετηθεί και κολληθεί το ένα δίπλα στο άλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν δυο κύκλους, τη βάση δηλαδή του στεφανιού, και στη συνέχεια έχουν στερεωθεί πάνω σε μια κόκκινη μεταλλική πιατέλα. Έπειτα κομμένα αλεξανδρινά τοποθετούνται ανάμεσα στα ψηλά κόκκινα κεριά, τα οποία ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή σύνθεση. Χρησιμοποιήστε σωληνάρια από νερό για να βάλετε τα κομμένα αλεξανδρινά σας και να τα διατηρήσετε φρέσκα. Τέλος, προσθέστε διάφορα στολίδια και διακοσμητικά για να ολοκληρώσετε τη διακόσμησή σας.

Στεφάνι που αιωρείται

Αυτό το αιωρούμενο στεφάνι είναι μια πανέμορφη και εντυπωσιακή εναλλακτική, που σας γλιτώνει χώρο σε σχέση με το κλασσικό επιτραπέζιο στεφάνι. Επίσης, είναι ιδανικό αν έχετε μικρά παιδιά, καθώς δεν μπορούν να φτάσουν τα κεριά. Πρόκειται για μια ιδέα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με πολύ απλά βήματα. Για αρχή βρείτε ένα έτοιμο στεφάνι από αφρό ανθοπωλείου και στερεώστε πάνω του ροζ μίνι αλεξανδρινά και κισσό και θερμοκολλήστε πάνω απλά λευκά κεριά. Διακοσμήστε με φύλλα κισσού για πιο εντυπωσιακό εφέ, κρεμάστε το από το ταβάνι και είναι έτοιμο!

Λουλουδένια συμφωνία

Το επόμενο χριστουγεννιάτικο στεφάνι έχει σαν βάση το αλουμινένιο σύρμα και πολλά μανταλάκια και έχει τοποθετηθεί πάνω σε μία διακοσμητική πιατέλα. Στα κενά του σύρματος έχουν στερεωθεί σωληνάρια νερού με κομμένα λευκά αλεξανδρινά, δίνοντας στο στεφάνι ένα όμορφο διάφανο λουκ. Για ένα ολοκληρωμένο αρμονικό αποτέλεσμα, υπολογίστε τα κενά μεταξύ των λουλουδιών να έχουν την ίδια διάμετρο με αυτή των φύλλων των αλεξανδρινών. Προσθέστε τέσσερα λευκά κεριά σε διαφορετικά μεγέθη για να δώσετε την τελική πινελιά σε αυτό το χριστουγεννιάτικο στεφάνι και εάν επιθυμείτε προσθέστε και μερικά κουκουνάρια. Το καλό σε αυτή την ιδέα είναι ότι ακόμα και τα μικρότερα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν για να φτιαχτεί και να βάλουν, για παράδειγμα, τα μανταλάκια πάνω στο σύρμα.

Πληθωρικά Χριστούγεννα

Όσοι αγαπούν τα εντυπωσιακά στολίδια ή τους αρέσει η υπερβολή στις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις τους, θα λατρέψουν αυτό το χριστουγεννιάτικο στεφάνι, καθώς συνδυάζει παλιά και σύγχρονα στοιχεία. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν φυσικά τα λαμπερά κόκκινα μίνι αλεξανδρινά, που κοσμούν ένα όμορφο μπολ και έχουν διακοσμηθεί με αγριόμηλα, διάφορα μούρα, ευκάλυπτο, γκι, χρωματιστά στολίδια και αστέρια. Τα σκούρα κόκκινα κεριά έχουν στερεωθεί πάνω σε αφρό ανθοπωλείου που έχει θερμοκολληθεί μέσα στο μπολ. Για να δώσετε το πλούσιο εφέ επιλέξτε κεριά σε τόνους πιο σκούρους από τα αλεξανδρινά. Εδώ έχουν επιλεγεί κεριά σε ροδί χρώμα.

Σύνθεση βήμα βήμα

Αυτή η διακόσμηση με τις χριστουγεννιάτικες μπάλες γίνεται στο πι και φι! Εδώ κυριαρχούν τα εντυπωσιακά κομμένα αλεξανδρινά και ένα κλαδί ευκάλυπτου. Χρειάζεστε μόνο αλεξανδρινά στις αποχρώσεις του ροζ και του φούξια, τέσσερα κεριά σε dusty pink χρώμα, έναν τετράγωνο δίσκο, εννέα διακοσμητικές γυάλινες μπάλες σε παρόμοια χρώματα, ένα μακρύ κλαδί από ευκάλυπτο, ένα κοφτερό μαχαίρι, πιστόλι θερμοκόλλησης και στικ κόλλας. Εδώ, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και ένα δοκιμαστικό δοχείο εργαστηρίου.

 

 

 

 

Βήμα 1: Αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι της κάθε μπάλας και κολλήστε τις πάνω στο δίσκο σε τρεις σειρές των τριών, προσέχοντας η ανοιχτή πλευρά τους να κοιτάζει προς τα πάνω.

Βήμα 2: Γεμίστε τις γυάλινες μπάλες, που εδώ θα τις χρησιμοποιήσουμε σαν βάζα, με νερό. Ο ευκολότερο τρόπος να τις γεμίσετε είναι με το δοκιμαστικό δοχείο. Έπειτα κόψτε τα αλεξανδρινά.

Βήμα 3: Το μόνο που μένει τώρα είναι να βάλτε τα κεριά γύρω από τις μπάλες. Τελειώστε τη σύνθεση προσθέτοντας το κλαδί ευκαλύπτου. Και είναι έτοιμο!

Η σωστή τεχνική κοπής των αλεξανδρινών

Για να κρατήσετε τα αλεξανδρινά σας φρέσκα για περισσότερο καιρό θα πρέπει να φροντίσετε να σταματήσετε τη διαρροή του γαλακτώδους υγρού από το μίσχος του, αφότου το κόψετε. Για να το πετύχετε βουτήξτε τις κομμένες άκρες σε νερό θερμοκρασίας 60 βαθμών για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά περάστε το από κρύο νερό. Τέλος, βάλτε τα σε σωληνάρια με νερό. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία τα λουλούδια σας θα παραμείνουν όμορφα για περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης, σε αντίθεση με ότι ακούγεται κατά καιρούς, το γαλακτώδες υγρό των Αλεξανδρινών είναι απόλυτα ασφαλές για τους ανθρώπους.

 Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το  www.stars-for-europe.eu  και τη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

Σχετικά με την πρωτοβουλία Stars for Europe

Η Stars for Europe (SfE) αποτελεί μια πρωτοβουλία μάρκετινγκ που ιδρύθηκε από τις Ευρωπαϊκές εταιρείες καλλιέργειας Αλεξανδρινών Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp και Syngenta, με την υποστήριξη της MNP Flowers. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2000, με σκοπό την προώθηση της μακρόχρονης πώλησης αλεξανδρινών στην Ευρώπη. Οι δραστηριότητες της Stars for Europe πραγματοποιούνται σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες. Σε Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία και Σουηδία οι δράσεις της στηρίζονται από την Ε.Ε., στο πλαίσιο της καμπάνιας “Stars Unite Europe”.

Διαβάστε, επίσης:Πώς στολίζουν oι interior designers το σπίτι τους τις γιορτές; -6 διαφορετικές ιδέες

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

8 Tips για να φτιάξετε την κουζίνα σας όπως ενός επαγγελματία chef

Πόσες φορές δε ζηλέψατε μια κουζίνα ενός περιοδικού ή ακόμη και ενός εστιατορίου για ...

Φαντασμαγορικές εικόνες με τα πιο εντυπωσιακά μπάνια αγροκτημάτων που έχετε δει ποτέ: Κομψά & άνετα – Φώτο

Υπέροχες προτάσεις για να διαμορφώσετε το μπάνιο τον «ονείρων» σας με μινιμαλιστικές και κλασικές ...

Μια ματιά στο minimal loft του top model Maryna Linchuk που θα σας εμπνεύσει

Το supermodel Maryna Linchuk από τη Λευκορωσία, μετακόμισε πριν λίγα χρόνια στο νέο της ...

Η φύση μέσα στο σπίτι μας- Η απόλυτη τάση της διακόσμησης [pick’s]

Η τελευταία τάση της διακόσμησης για φέτος είναι το πράσινο σ’ όλες τις αποχρώσεις ...

Ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για κάθε δωμάτιο; Οι interior designers προτείνουν 5 αποχρώσεις που θα λατρέψετε

Η ανανέωση ενός σπιτιού απαιτεί πολλές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και την επιλογή της ...

Πώς να διαμορφώσετε το μπαλκόνι του σπιτιού σας για το φθινόπωρο

Εάν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύει να περνά την ημέρα ...